search
Geen scifi, maar deze drie series van Apple TV+  zijn de moeite waard!
Series / Featured

Geen scifi, maar deze drie series van Apple TV+ zijn de moeite waard!

Apple TV+ mag qua streaming geen grote speler zijn, maar biedt de nodige interessante producties.

Apple TV+ heeft onderhand een reputatie opgebouwd als platform voor scifi-series, waarbij Silo en Foundation als eerste te binnen schieten. De streamer biedt natuurlijk meer dan dit genre.

Hieronder tref je drie series die momenteel te streamen zijn maar niet in het scifi-genre vallen. Het zijn drie verschillende genres, namelijk historisch drama, een gothic romance en een wel erg aparte komische dramaserie.

Pachinko


Deze historische dramaserie is een verfilming van het boek van Min Jin Lee. Zowel boek als serie worden unaniem geprezen. Het verhaal speelt zich af in de jaren 20 en 30 tijdens de Japanse bezetting van Korea en daarnaast in de jaren 80. In deze laatste periode worden de wedervaardigheden van een Koreaans-Amerikaanse familie getoond en familiebanden over verschillende generaties.

Het tweede seizoen van de serie wordt momenteel gefilmd.



Rotten Tomatoes: 87%

Kijk hier.


The Essex Serpent


Ook deze serie betreft een boekverfilming, en wel Het monster van Essex van Sarah Perry. Deze achtdelige miniserie speelt zich af in de negentiende eeuw waarin de hoofdpersoon Cora Seaborne (Claire Danes) op zoek gaat naar een bijzondere, mythische zeeslang. Zij sluit vriendschap met de plaatselijke Anglicaanse priester Will Randome (Tom Hiddleston) maar de dorpelingen vinden haar maar verdacht.



Rotten Tomatoes: 72%

Kijk hier.

Hello Tomorrow!


Deze komische dramaserie valt in de categorie retrofuturistisch. De serie heeft de visuele vormgeving van de jaren 50, maar speelt zich af in de toekomst. Jack (Billy Crudup) is een gladde huis-aan-huis verkoper die mensen vakantiehuisjes op de maan aansmeert. Zijn handel verloopt goed, totdat Jack in een stadje Joey (Nicholas Podany) ontmoet. Hij realiseert zich dat Joey zijn zoon is en neemt hem aan als medewerker. Jack zoekt een manier om zijn zoon de waarheid te vertellen en tegelijkertijd zijn frauduleuze handel op de rit te houden.

Het is momenteel nog niet bekend of de serie een tweede seizoen krijgt.



Rotten Tomatoes: 72%

Kijk hier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen