search
Die ene dag dat 'The A-Team' naar Nederland kwam... zonder 'Hannibal'
Series / Featured

Die ene dag dat 'The A-Team' naar Nederland kwam... zonder 'Hannibal'

'The A-Team' kwam in 1984 dankzij de TROS naar Nederland, helaas zonder 'Hannibal'.

In de jaren '80 was de serie The A-Team ongekend populair over de hele wereld. Het groepje voormalige militairen dat door het Amerikaanse leger onterecht op de hielen werd gezeten, is nog altijd zeer geliefd en er zijn dan ook nog regelmatig herhalingen van te zien.

In Nederland werd de serie uitgezonden door de TROS en die regelde dat het A-Team op 5 mei 1984 naar Nederland kwam. The A-Team vloog met een helicopter door Nederland en landde in Harderwijk, Sneek, Arnemuiden, Texel en Paleis het Loo.

Spektakel


Het bezoek was een spektakel voor Nederlandse fans, die eindelijk Mr. T, Dirk Benedict en Dwight Schultz konden ontmoeten. Hannibal ontbrak helaas tijdens deze dag en daar steekt een bijzonder verhaal achter.

George Peppard, die Hannibal speelde, stond sowieso al bekend om zijn vedetteneigingen. Hij vond zichzelf de grote ster van de serie en had moeite met de populariteit van de anderen. Peppard ontbrak op deze dag omdat hij in eerste instantie had begrepen dat alleen hij was uitgenodigd voor een tour door Nederland. Die uitnodiging accepteerde hij, toen hij begreep dat het om het hele The A-Team ging besloot hij toch om niet in te gaan op de uitnodiging.

Bekijk hier de opnames die de TROS hier destijds van heeft gemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen