search
Het kleurrijke leven van de mysterieuze en manipulatieve 'Generaal Stockwell' uit 'The A-Team'
Series / Featured

Het kleurrijke leven van de mysterieuze en manipulatieve 'Generaal Stockwell' uit 'The A-Team'

Hollywoodlegende Robert Vaughn speelde de rol van 'Hunt Stockwell' in 'The A-Team'.

In de jaren '80 veroverde een groep Vietnam-veteranen de harten van televisiekijkers over de hele wereld. The A-Team, een iconische serie uit die tijd, bood actie, humor en opwinding. The A-Team werd regelmatig aangestuurd door generaal Hunt Stockwell, gespeeld door Robert Vaughn.

Generaal Hunt Stockwell was een mysterieuze en manipulatieve figuur die The A-Team betrok in geheime missies. Zijn karakter bracht een extra laag van spanning en complexiteit aan het verhaal.

Robert Vaughn


Robert Vaughn werd geboren op 22 november 1932 in New York. Al van jongs af aan was hij bezig met acteren. Zijn grote doorbraak kwam in 1960 met zijn gedenkwaardige rol als Lee in The Young Philadelphians. Deze prestatie leverde hem een Academy Award-nominatie op als beste mannelijke bijrol.

Robert Vaughn is met name beroemd geworden door zijn iconische rol in The Man from U.N.C.L.E.. Samen met zijn partner Illya Kuryakin, gespeeld door David McCallum, veroverde hij de harten van miljoenen kijkers over de hele wereld.

Emmy Award


Gedurende zijn lange carrière verscheen Robert Vaughn in talloze films en televisieprogramma's, waaronder klassiekers als Bullitt (1968) en The Magnificent Seven (1960). Hij won ook een Primetime Emmy Award voor zijn indrukwekkende rol in de miniserie Washington: Behind Closed Doors (1977).



Robert Vaughn's passie voor acteren bleef en hij was dan ook als acteur actief tot aan zijn overlijden op 11 november 2016.



more=0x6gz57up6y4]Lees ook: Hoe is het nu toch met B.A., de grote krachtpatser uit 'The A-Team'?[/more]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen