search
'Star Wars' onthult tragisch achtergrondverhaal van clone trooper-veteraan in 'Obi-Wan Kenobi'
Series / Nieuws

'Star Wars' onthult tragisch achtergrondverhaal van clone trooper-veteraan in 'Obi-Wan Kenobi'

Dit korte moment in 'Obi-Wan Kenobi' krijgt met dit achtergrondverhaal ineens veel meer betekenis.

Hoewel de serie al meer dan een jaar geleden op Disney+ verscheen, heeft Lucasfilm nu nieuwe informatie gedeeld over een personage in Obi-Wan Kenobi. We weten nu eindelijk meer over het tragische verleden van de clone trooper-veteraan die Obi-Wan op straat als bedelaar tegenkomt.

In de serie wordt Obi-Wan (Ewan McGregor) gedwongen zijn ballingschap op Tatooine op te geven, om af te reizen naar de planeet Daiyu om de ontvoerde prinses Leia (Vivien Lyra Blair) te redden. Terwijl hij de gevaarlijke planeet verkent, passeert hij een clone trooper-veteraan, zelfs een lid van de 501st, die aan het bedelen is op straat.

Nax


Het is een gedenkwaardig moment, waarop Obi-Wan empathie toont voor de veteraan die mogelijk zelfs deel had uitgemaakt van Anakin Skywalker's aanval op de Jedi-tempel. Lucasfilm heeft nu het volledige achtergrondverhaal van deze tragische clone trooper-veteraan onthuld.

Bezoekers van het Lucasfilm Publishing Panel op San Diego Comic Con 2023 konden fragmenten bekijken uit Dawn of Rebellion: The Visual Guide, een naslagwerk dat binnenkort verschijnt. Een sectie hierin identificeert de clone trooper als "Nax".

Zware verwondingen


"Vertrapt in de straten van Daiyu zien we de clone trooper Nax. Een veteraan van vele slagvelden, waaronder Teth, Christophsis en Umbara, werd na zware verwondingen van de frontlinie verwijderd. Nax gaat snel achteruit door leeftijdsversnelling en verwaarlozing en vraagt voorbijgangers om credits", omschrijft het werk.Het achtergrondverhaal is fascinerend en onthult dat Nax helemaal geen deel uitmaakte van de aanval van Anakin Skywalker op de Jedi-tempel: hij lijkt al lang daarvoor te zijn ontslagen. Obi-Wan Kenobi kon dit echter onmogelijk weten, dus is het nog steeds opmerkelijk dat hij medeleven toonde door Nax credits te geven. Bekijk Obi-Wan Kenobi op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen