search
'Game of Thrones'-bedenker George R.R. Martin duidelijk: "alle kans gegeven"
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-bedenker George R.R. Martin duidelijk: "alle kans gegeven"

De schrijver van de boeken waarop 'Game of Thrones' gebaseerd is laat van zich horen.

Eerder dit jaar sprak schrijver George R.R. Martin zijn steun uit voor de stakende Hollywood-schrijvers. Nu ook acteurs aan het staken zijn gegaan, laat hij wederom zijn stem horen.

Op zijn persoonlijke blog schrijft Martin een lange steunbetuiging aan de stakers. ''Ze hebben de studio's alle kans gegeven om een eerlijke overeenkomst te bereiken'', laat hij weten. ''Maar de studio's zijn geen centimeter opgeschoven ten opzichte van hun eerste positie.''

A.I.


Er zijn volgens Martin een aantal extreem belangrijke thema's waarover nieuwe overeenkomsten moeten komen. De schrijver noemt de toekomst van A.I. in de film- en tv-wereld, alsook de extra inkomsten uit streaming.

Martin bevestigt eveneens dat House of the Dragon vooralsnog niet beïnvloed wordt door de stakingen. Daarnaast is het tweede seizoen van zijn serie Dark Winds al afgerond. Die serie zal eind deze maand in première gaan.

Boeken


Voor fans van de boeken waarop Game of Thrones gebaseerd was is er ironisch genoeg goed nieuws; vanwege de stakingen heeft Martin meer tijd voor het schrijven van het langverwachte zesde boek. Naar eigen zeggen werkt hij daar 'bijna elke dag' aan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen