search
Dit is waarom 'Bridgerton' het verhaal van het meest geliefde personage nog even uitstelt
Series / Nieuws

Dit is waarom 'Bridgerton' het verhaal van het meest geliefde personage nog even uitstelt

We moeten nog even wachten voordat we het verhaal van Benedict Bridgerton zien, maar dat heeft een goede reden.

Het succes van Bridgerton valt niet te ontkennen. Van de beste soundtracks tot een extreem getalenteerde en unieke cast: de serie heeft alles in huis om Netflix nog vele seizoenen lang te domineren. Het aankomende seizoen neemt echter een risico, door af te wijken van de originele boeken.

Wetende hoeveel fans genoten van de originele boekenreeks van Julia Quinn, is het een gedurfde stap om af te wijken van het oorspronkelijke verhaal. De afgelopen seizoenen zijn er al een aantal wijzigingen in het verhaal aangebracht om het voor de lezers fris te houden en om kijkers een nieuw perspectief op sommige personages te geven.

Benedict Bridgerton


Maar de grootste verandering komt er pas in het nieuwe seizoen aan. Het liefdesverhaal van Colin Bridgerton en Penelope Featherington staat namelijk centraal in seizoen 3, in plaats van dat het derde boek over Benedict Bridgerton gevolgd wordt. Hiervoor waren een aantal redenen.

Ten eerste speelde Lady Whistledown niet zo'n grote rol in de boeken als in de serie. Deze verhaallijn moest in seizoen 3 op de juiste manier worden behandeld, anders zou het mysterie saai worden en zou Bridgerton het risico lopen de aandacht van het publiek te verliezen.

Sophie


Een andere reden zou zijn om Sophie, de partner van Benedict gedurende zijn seizoen, nog wat langer geheim te houden. De serie is altijd dramatisch geweest met de onthulling van favoriete personages, dus Sophie zal daarop geen uitzondering zijn.



Shonda Rhimes houdt fans graag wat langer in het ongewisse over wie Sophies actrice zou kunnen zijn, om de spanning op te bouwen. Benedict is vanaf het begin een favoriet personage geweest bij fans. Kijkers zijn dol op zijn artistieke expressie en innemende persoonlijkheid.

Seizoen 3


Door hem langer in de serie te houden, al is het maar op de achtergrond, zorgt Bridgerton ervoor dat de serie niet te maken krijgt met een plotselinge daling van het aantal kijkers. De productie van seizoen 3 is afgelopen, maar er is nog geen releasedatum bekend. Bekijk de vorige seizoenen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen