search
De harde en vergeten realiteit van seizoen 1 van 'Stranger Things'
Series / Nieuws

De harde en vergeten realiteit van seizoen 1 van 'Stranger Things'

Er is de afgelopen vier seizoenen heel veel veranderd en niemand heeft door hoe nostalgisch seizoen 1 eigenlijk is.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is alweer zeven jaar geleden dat Stranger Things voor het eerst uitkwam. Niemand wist toen wat voor een enorm succes de serie zou worden. Nu is Stranger Things bijna op haar einde en dat maakt het een perfect moment om even terug te kijken naar het begin.

Er is ongelofelijk veel gebeurd en veranderd in Hawkins in de afgelopen zeven jaar. Het is dan ook heel apart om met alle kennis van nu seizoen 1 weer terug te kijken.

Bennie


Wie kent Bennie nog? De eerste man die zich ontfermde over Eleven toen ze dwalend door de bossen ineens in een diner terechtkwam.

Een momentje stilte heeft Benny wel verdiend, want zijn einde was bruut en er werd eigenlijk nooit meer over gesproken.



Hopper


De man die uiteindelijk een liefdevol vaderfiguur werd voor Eleven, Hopper. Hij had het in seizoen 1 emotioneel heel erg lastig en zou op dat moment dan ook nooit voor Eleven hebben kunnen zorgen.

Iemand anders die een hele transformatie is ondergaan is Steve. Hoewel hij nu misschien wel het beste personage van de serie is, was hij een ongelofelijke pestkop. Gelukkig had Joe Keery genoeg charme om Steve in Stranger Things te houden.



Niemand wist wat er komen ging


Seizoen één laat ook zien hoe onschuldig en onwetend alle personages nog waren. Niemand wist hoe groot de Upside Down was en niemand wist van het bestaan van de Mind Flayer of zelfs Vecna.

Bekijk hieronder de aankondiging van de nieuwe cast van seizoen 5 en stream Stranger Things op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen