search
Cruciale fout in 'The Wheel of Time' seizoen 2 wordt wonderbaarlijk goed hersteld
Series / Nieuws

Cruciale fout in 'The Wheel of Time' seizoen 2 wordt wonderbaarlijk goed hersteld

Een belangrijk onderdeel van de mythologie lijkt gecorrigeerd te zijn na kritiek.

Op 1 september is het zover en kunnen de fans genieten van een nieuw en ongetwijfeld spectaculair seizoen van The Wheel of Time. Seizoen 1 is in het algemeen goed ontvangen, maar er waren ook wat punten van kritiek.

Dit betrof onder andere de weergave van de Ene Kracht. Deze bevat in Robert Jordans boeken de nodige diepgang en mystiek, maar werd in eerste instantie maar flets weergegeven. De trailer voor seizoen 2 is hoopgevend wat dat betreft.

Behoorlijk kleurloos


Tot grote teleurstelling van kijkers was de visuele weergave behoorlijk kleurloos. De Ene Kracht kent een mannelijke en een vrouwelijke kant, de saidin en de saidar. Daarnaast bestaan er binnen de Ene Kracht vijf stromen, namelijk aarde, wind, vuur, water en geest. Degenen die de gave hebben om de Ene Kracht te geleiden kunnen meestal een of twee stromen geleiden.

Trouw aan het bronmateriaal


In de nieuwste trailer, die je hieronder kunt bekijken, is te zien dat er verschillende kleuren te zien zijn in de shots waarin de Ene Kracht wordt geleid door de personages. Dit betekent dat de makers voor een weergave lijken te kiezen die trouw is aan het bronmateriaal.

Het is nog even afwachten hoe men het precies heeft uitgewerkt mede met het oog op mannelijke en vrouwelijke geleiders. De gevechten zullen ongetwijfeld spectaculairder ogen door de visuele aanpassing naast het feit dat de Ene Kracht de creatieve weergave krijgt die deze verdient.

Kijk The Wheel of Time seizoen 2 vanaf 1 september op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen