search
Het zwart-rode busje; alles over de held op vier wielen van 'The A-Team'
Series / Featured

Het zwart-rode busje; alles over de held op vier wielen van 'The A-Team'

De iconische GMC Vandura G speelde een belangrijke rol in het verhaal van 'The A-Team'.

The A-Team is één van de meest geliefde actieseries uit de jaren 80. De serie staat bekend om zijn onvergetelijke personages, zijn spannende avonturen en niet te vergeten, de iconische GMC Vandura G!

Als je aan The A-Team denkt, komt direct het beeld van hun kenmerkende zwart met grijze GMC-bestelwagen naar voren. Deze auto speelde een cruciale rol in elke aflevering en werd net zo beroemd als de leden van het team zelf.

The Van


De GMC-bestelwagen, die meestal werd aangeduid als "The Van", was een aangepaste GMC Vandura G-series uit de jaren 80. De auto was stoer en robuust, perfect voor de wilde achtervolgingen en explosieve ontsnappingen waar The A-Team zo om bekend staat. Het voertuig was uitgerust met een V8-motor, waardoor het de nodige kracht had om de meest onmogelijke stunts uit te voeren.

Het meest opvallende kenmerk van de auto was ongetwijfeld het opvouwbare dakluik, waardoor de leden van The A-Team spectaculair in en uit de auto konden springen tijdens hun missies. Daarnaast was de bestelwagen uitgerust met een breed scala aan wapens en gereedschap, wat The A-Team in staat stelde om zelfs de meest moeilijke situaties het hoofd te bieden.

Iconisch


Hoewel de serie al lang geleden van het scherm is verdwenen, blijft de auto van het The A-Team een iconisch beeld dat nostalgie oproept bij fans van alle leeftijden.











Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen