search
Is deze Golden Globe-winnende serie gebaseerd op een waargebeurd verhaal?
Series / Nieuws

Is deze Golden Globe-winnende serie gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

De makers hebben hun best gedaan om de serie zo waarheidsgetrouw mogelijk te maken.

Het is momenteel een van de grotere series die door velen wordt geliefd. Hulu's The Bear wordt geroemd om zijn realistische weergave van het werken in een restaurant. Zou dat komen omdat het gebaseerd op de realiteit?

The Bear draait om de getalenteerde chef Carmy (Jeremy Allen White) die na de tragische dood van zijn broer terugkeert naar Chicago om zijn restaurant The Beef over te nemen. Het is voor Carmy een flinke stap terug na zijn werk in een Michelin Sterrenrestaurant.

Zo dicht mogelijk bij de realiteit


Het restaurant The Beef bestaat niet in het echt, en ook is de serie niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Echter heeft het fictieve The Beef erg veel overeenkomsten met het restaurant Mr. Beef. Een iconische plaats die velen in Chicago kennen.

De pilot van The Bear was zelfs opgenomen in het sinds 1963 geopende restaurant, maar alle overige afleveringen zijn in een studio opgenomen. Het exterieur blijft wel gebruikt worden voor de rest van de serie.

Ook thema's komen direct uit het echte leven


De serie probeert zo realistisch mogelijk de hectiek van een commerciële keuken na te bootsen en hoe mensen onder grote druk met deze stress omgaan. Maker van de serie Christopher Storer heeft hiervoor thema's uit zijn eigen leven gebruikt.



Het tweede seizoen is net uit en alle afleveringen van The Bear kun je in Nederland kijken op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen