search
Gladiator-serie met Anthony Hopkins gaat naar Prime Video
Series / Nieuws

Gladiator-serie met Anthony Hopkins gaat naar Prime Video

Those About to Die laat tot in detail zien hoe gladiatoren leefden en vochten.

Prime Video heeft voor de meeste Europese landen de rechten weten te verwerven voor gladiator-dramaserie Those About to Die van regisseur Roland Emmerich (Independence Day, 2012).

Emmerich en Marco Kreuzpaintner delen de regietaken van het tien-delige eerste seizoen, dat gebaseerd is op het gelijknamige non-fictieboek van Daniel P. Mannix. De Oscargenomineerde Robert Rodat (Saving Private Ryan) schreef de scenario's.

Prime Nederland


In de Verenigde Staten zal de serie verschijnen op Peacock, maar in landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italiƫ, Portugal, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, Ierland, Polen, Turkije, Andorra, Monaco, Luxemburg en Belgiƫ zal de serie op Prime Video te streamen zijn.

Het verhaal speelt zich af in het jaar 79 na Christus. De Romeinse populatie is verveeld, rusteloos en steeds gewelddadiger. En dit wordt in bedwang gehouden door twee dingen: gratis eten en gladiatorgevechten.

Bouw van het Colosseum


De serie duikt diep in de wereld van de gladiatoren: een wereld die gekenmerkt wordt door bloedlust, hebberigheid en corruptie.

Omdat de gladiatorgevechten steeds populairder worden, wordt het Colosseum gebouwd.

Hoofdrolspelers van de serie zijn Anthony Hopkins (als keizer Vespasian), Iwan Rheon, Tom Hughes, Rupert Penry-Jones, Sara Martins, Gabriella Pession, Liraz Charhi en Johannes Haukur Johannesson.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen