search

Ons nieuws van donderdag 3 augustus 2023

Gemiste kans voor 'Suits'-fans: De spin-off die nooit werd gemaakt
Series / Nieuws

Gemiste kans voor 'Suits'-fans: De spin-off die nooit werd gemaakt

Als het allemaal anders was gelopen zou de hele wereld nu misschien wel deez spin-off aan het kijken zijn.

Suits was een ongelofelijk populaire serie toen deze in 2011 uitkwam. Nu, 12 jaar later, is Suits nog steeds even populair. Daarom is het zo jammer dat fans de kans op een spin-off hebben gemist.

De uitvoerend producent van Suits, Gene Klein, heeft onthuld dat er heel veel ideeën waren voor spin-offs. Dit zou een groot feest zijn geweest voor fans, maar helaas is deze specifieke spin-off nooit gekomen.

Waarover gingen de spin-offs?


Er was zelfs een idee om een spin-off te maken over Louis Litt, de excentrieke en goedbedoelende advocaat die eigenlijk altijd tegenover Harvey en Mike stond.



Door zijn onzekerheden en oneerlijke behandelingen was hij soms een gevaar voor het hele bedrijf, maar ondanks alles wist hij de situatie elke keer weer goed te maken. Hierdoor was Louis zeker één van de meest complexe personages.

Een Louis Litt spin-off


Suits-maker Aaron Korsh heeft heel vaak met Klein samengezeten om het over de spin-offs te hebben. En volgens Klein was er "natuurlijk een Louis Litt" spin-off. Het waren volgens hem "echt interessante en leuke ideeën die nooit ergens naartoe geleid hebben".

Bekijk hieronder de beste momenten van Louis en stream Suits op Suits.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix Original pakt zijn plek in de Netflix Top 10
Films / Nieuws

Nieuwe Netflix Original pakt zijn plek in de Netflix Top 10

Docufilm 'Untold: Jake Paul the Problem Child' is vanaf 1 augustus te zien bij Netflix. De streamer omschrijft de docufilm zelf als provocerend en intiem.

Untold: Jake Paul the Problem Child is momenteel erg populair onder de kijkers bij Netflix. De docufilm weet daar momenteel de vierde plek te pakken in de Top 10.

De Netflix Original is geregisseerd door Andrew Renzi. Andere docufilms op zijn naam zijn onder andere Ready for War en They Fight.

Synopsis


In deze documentaire duiken we in het leven van Jake Paul. We volgen zijn reis van hoe hij van online grappenmaker uitgroeide tot professioneel bokssensatie.

In de film


We zien niet alleen Jake Paul zelf, ook zien we in de film zijn vader Greg en zijn broer Logan. Daarnaast komen er ook archiefbeelden langs met onder meer Muhammad Ali, Amer Abdallah, Ben Askren en David Bastl.

Lovenswaardig maar met een nare smaak


Op IMDb zien we momenteel een score van 5.1/10. Bij MovieMeter zien we na vier stemmen nu een 2.5/5 staan. Aapje81 zegt over de film, "De persona Jake Paul is gericht op roem, geld en aandacht. Zijn durf en toewijding aan de bokssport is lovenswaardig maar voortdurend blijft er een nare smaak hangen. Likes, aandacht, roem en geld blijven belangrijk en veel meer dan het concept achter de persona heeft deze documentaire niet te bieden."



Een recensent van Gids.tv weet het volgende over de film te vertellen. "Jake belooft openhartig te zijn in deze documentaire en uiteindelijk valt dat wel tegen: het lijkt alsof hij met meel in de mond praat. Sommige momenten in deze documentaire zijn wel interessant, bijvoorbeeld het verval van Paul bij de Disney Channel."

Op Netflix


Als je zelf wilt beoordelen hoe de film scoort, dan kan je nu de docufilm over Jake Paul streamen bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vertragingen van 'Stranger Things' seizoen 5 hinten naar dit einde
Series / Nieuws

De vertragingen van 'Stranger Things' seizoen 5 hinten naar dit einde

Betekent de vertraging dan misschien toch iets goeds voor deze fan-favoriete serie?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans zitten al een jaar te wachten op het nieuwe en laatste seizoen van Stranger Things en het lijkt erop dat het wachten nog wel even door zal gaan. Gelukkig betekent deze vertraging ook iets goeds voor seizoen 5.

Er zijn namelijk theorieën dat de productievertragingen voor een heel specifiek einde zullen zorgen.

Een nieuw seizoen 5


Er waren al veel geruchten over een tijdsprong in seizoen 5, maar de vertragingen maken deze theorie veel waarschijnlijker. De jonge vrienden zijn namelijk tegen het einde van seizoen 4 pas 14 of 15, terwijl de acteurs al (bijna) twintig zijn.



Bovendien heeft Ross Duffer ooit al een tijdsprong geplaagd voor seizoen 5. Hoewel er nog steeds geen officiële bevestiging is gegeven, lijkt het erop dat de vertragingen deze hint waar gaan maken.

Tijdsprong was eigenlijk al gehint in seizoen 4


Door de gebeurtenissen in seizoen 4 moet er eigenlijk wel een tijdsprong komen. Max ligt namelijk in een coma en als seizoen 5 meteen oppakt waar seizoen 4 is geëindigd, zal Max niet het laatste seizoen krijgen dat ze wel verdient.

Bekijk hieronder de aankondiging van de nieuwe cast van seizoen 5 en stream Stranger Things op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Klachten over barbaarse nieuwe BBC-serie 'Wolf' met 'Game of Thrones'-acteur Iwan Rheon
Series / Nieuws

Klachten over barbaarse nieuwe BBC-serie 'Wolf' met 'Game of Thrones'-acteur Iwan Rheon

De nieuwste BBC-serie is zeker niet positief beoordeeld na deze stomme fout bij elke aflevering.

BBC is uitgekomen met een nieuwe serie en deze heeft al meteen heel veel indruk gemaakt. Deze indruk is echter niet bij iedereen positief en kijkers waarschuwen zelfs degenen die de serie nog niet gezien hebben.

Het gaat over de nieuwe BBC-serie Wolf, met Game of Thrones-acteur Iwan Rheon. Hij speelt samen met, onder andere, Ukweli Roach, Sacha Dewan, Owen Teale, Sian Reese-Williams, Juliet Stevenson en Annes Elwy.

Het verhaal


Het verhaal is gebaseerd op de boeken van misdaadschrijver Mo Hayder en volgt een familie die slachtoffer wordt van een wrede psychopaat.

Maandag 31 juli kwam de serie uit en veel kijkers hebben nu dus al alle afleveringen gezien. Er gebeurde echter één ding waar iedereen kritiek op heeft.

De volgende keer…


Op het einde van elke aflevering was er namelijk een 'de volgende keer'-compilatie. Volgens kijkers zaten hier heel veel spoilers in die de rest van de serie ronduit hebben verpest.

Bekijk hieronder de trailer en stream Wolf op iPlayer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goden tegen reuzen in 'Ragnarok' seizoen 3: Epische eindstrijd krijgt heftige beelden!
Series / Trailer

Goden tegen reuzen in 'Ragnarok' seizoen 3: Epische eindstrijd krijgt heftige beelden!

De grenzen vervagen als de Netflix-serie 'Ragnarok' aan zijn einde komt.

Van de Scandinavische serie Ragnarok verschijnt binnenkort het derde en laatste seizoen. Netflix heeft nu de eerste volledige trailer online gezet, met heftige beelden.

Het eerste seizoen van Ragnarok verscheen in 2020 met zes afleveringen. Ook het tweede seizoen uit 2021 telt zes afleveringen. Het is de derde Noorse Netflix Original Series na Home for Christmas en Lilyhammer.

Vervuiling


De serie is vooral een fantasierijk beklag over de wereldwijde klimaatverandering en industriële vervuiling en volgt de strijd van Magne (David Stakston), een tiener die erachter komt dat hij een reïncarnatie van Thor is, de Noorse god van de donder.

Hij neemt het op tegen de vervuilers van zijn dorp, de lokale Jutul-familie. Ze blijken in werkelijkheid Jötunn, bovennatuurlijke wezens. In seizoen 2 wordt Thor bijgestaan door andere Noorse goden.

Epische eindstrijd


Bij de video op YouTube schrijft Netflix: Nu de scheidslijnen tussen goed en kwaad vervagen, staat Magne's standvastigheid op het punt de ultieme beproeving te ondergaan in een epische eindstrijd van goden tegen reuzen.



Je ziet de eerste twee seizoenen uiteraard gewoon op Netflix en het nieuwe, allerlaatste seizoen staat op 24 augustus online.

Ragnarok


Ragnarok is een Noorse Netflix-serie die de Noorse mythologie in een modern jasje steekt. Het verhaal speelt zich af in het fictieve stadje Edda, geplaagd door klimaatverandering en industriële vervuiling.

Bekijk op instagram

De hoofdrolspeler, Magne, ontdekt dat hij de reïncarnatie van Thor is en strijdt tegen de Jutuls, een gezin van onsterfelijke reuzen die in het geheim de wereld domineren. De serie verweeft moderne problemen met oude legendes.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassing! 'The Wheel of Time' seizoen 2 preview op Prime Video te bekijken
Series / Video/clip/featurette

Verrassing! 'The Wheel of Time' seizoen 2 preview op Prime Video te bekijken

Prime Video geeft de fans een voorproefje met de eerste scène uit aflevering 1.

Prime Video geeft hiermee een cadeautje aan de fans. De scène is te bekijken op Prime Video zelf, en wel aan het einde van aflevering 8 van het eerste seizoen. Deze start rond 54:30.

Deze bijzondere aanpak verwijst naar de boeken van Robert Jordan, waar aan het einde immers een fragment van het volgende boek te lezen was. Liefhebbers zullen de scène direct herkennen: het is de proloog uit het tweede boek, De Grote Jacht, getiteld In de Schaduw.

Tweede en derde boek


De verwachting is dat het nieuwste seizoen naast De Grote Jacht ook een deel van De Herrezen Draak zal verfilmen. In de synopsis valt het volgende te lezen: "Rand al'Thor (Josha Stradowski) leert dat hij de Herrezen Draak is, een gevaarlijk figuur voorbestemd om de wereld te redden, dan wel om haar te vernietigen".

"Het Rad des Tijds draait, en de Laatste Slag nadert. Hoewel Rand meende dat hij de Duistere had verslagen, blijkt dit niet het geval. Nieuwe gevaren naderen, en Rand zal kracht in zichzelf moeten vinden, in het Licht, of in de Duisternis".

Kijk The Wheel of Time seizoen 2 vanaf 1 september op Prime Video. De nieuwste teaser start zoals gezegd rond 54:30 van seizoen 1, aflevering 8.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian': van klein scherm naar bioscoop voor seizoen 4?
Series / Nieuws

'The Mandalorian': van klein scherm naar bioscoop voor seizoen 4?

Er speelt een hoop in Hollywood en vanwege alle onzekerheden wordt er nu gedacht aan een film.

Het gebeurt wel vaker dat van series films worden gemaakt, en andersom. Het plan is er nu om het razendpopulaire The Mandalorian terug te laten komen met een bioscoopfilm in plaats van een vierde seizoen.

De lijnen tussen lineaire tv, aanbod van streamingdiensten en bioscoopfilms worden tegenwoordig steeds vager. Daar komt ook nog eens bij dat producenten wegens alle stakingen in Hollywood totaal geen garanties kunnen geven.

Komt de film iets eerder?


Bronnen in Hollywood geven aan dat Lucasfilm erover nadenkt om direct een bioscoopfilm te maken van het restant van The Mandalorian. Makers Dave Filoni en Jon Favreau zouden sowieso nog twee seizoenen maken, maar daar kan zomaar verandering in komen.

De laatste twee seizoenen zouden een opzet moeten maken voor een toekomstige Mandalorian-bioscoopfilm. Maar vanwege alle onzekerheden lijkt het er op dat de film wat eerder verschijnt dan verwacht.

Mogelijk nieuw Rey-verhaal


Een ander element wat meespeelt is dat de producenten meer ruimte willen maken voor een verhaal over Rey Skywalker en haar avontuur om een nieuwe orde van Jedi te creëren. Voorlopig gaat de toekomst van The Mandalorian gehuld in een hoop onzekerheid.



Kijk desalniettemin alle afleveringen van The Mandalorian op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Percy Jackson and the Olympians' streeft de eerdere films nu al voorbij
Series / Nieuws

'Percy Jackson and the Olympians' streeft de eerdere films nu al voorbij

Het ziet er naar uit dat de komende Disney+-serie vriend en vijand zal verrassen.

Toen de twee films over de tiener-halfgod Percy uitkwamen waren zowel de fans als schrijver Rick Riordan niet bepaald onder de indruk. Men vond dat de films nu eenmaal niet over Percy en zijn vrienden gingen.

De tv-reboot lijkt wel de goede richting te zijn ingeslagen. De posters die onlangs verschenen zijn zitten vol verwijzingen naar de boeken.

Recht doen aan bronmateriaal


Op de posters van Percy (Walker Scobell), Annabeth Chase (Leah Sava Jeffries) en Grover Underwood (Aryan Simhadri) is duidelijk te herleiden wie ze zijn.

Percy's poster laat Poseidons (Toby Stephens) drietand en paarden zien. Annabeth heeft de uil die verwijst naar haar moeder, de godin Athena. Tot slot zien we een panfluit en een ram op de poster van Grover, wat natuurlijk bij een satyr hoort. Tot slot is oranje kleur van Kamp Halfbloed gebruikt in het ontwerp, waarmee in alle opzichten recht wordt gedaan aan het bronmateriaal.

Frustratie en onvrede


Het maken van de films destijds was geen positieve ervaring voor schrijver Rick Riordan. Hij had maar weinig te vertellen over het eindproduct.. Op zijn website vertelde Riordan al eerder over de onvrede en de frustratie die hij toendertijd voelde.

Dit is wel even anders met betrekking tot Percy Jackson and the Olympians. Riordan heeft het verhaal gepitcht aan de makers en meegeschreven aan de serie zelf. We moeten nog even afwachten, maar voor nu ziet het er gunstig uit wat de nieuwste verfilming van Percy's avonturen betreft.

Percy Jackson and the Olympians wordt in 2024 verwacht op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Bang Theory': het meest bijzondere kenmerk van dít personage eindelijk verduidelijkt
Series / Featured

'The Big Bang Theory': het meest bijzondere kenmerk van dít personage eindelijk verduidelijkt

In de podcast van Mayim Bialik (Amy) wordt eindelijk onthuld waar deze gimmick vandaan kwam.

Het gaat natuurlijk om de bijzondere stem van Melissa Rauchs personage Bernie, die in seizoen 4 van de komische hitserie een vast castlid werd. Bernadette "Bernie" Rostenkowski was Penny's (Kaley Cuoco) collega en kreeg later een relatie met Howie (Simon Helberg).

Haar meisjesachtige en ontzettend hoge stem stond in eerste instantie niet in het scenario. In de podcast Mayim Bialik's Breakdown vertelt Rauch dat zij spontaan op het idee kwam toen ze auditie kwam doen.

Volle wachtkamer


Het ging hier om een aantal gastoptredens in de serie. Rauch: "Ik was ongelooflijk zenuwachtig daar in de wachtkamer. Er zaten zoveel andere kandidaten en ik wilde eens wat anders proberen".

"Ik had net aan de telefoon gezeten met mijn moeder en haar stem is ongeveer even hoog als die van Bernadette. Het is niet zo dat mijn moeder en Bernadette op elkaar lijken qua persoonlijkheid, maar er zijn wat overeenkomsten tussen de twee. Vandaar dat ik besloot om mijn moeders stem als basis te gebruiken," besluit Rauch.

Herkenbare persoonlijkheid


Dit moment van inspiratie heeft overduidelijk goed uitgepakt. Niet alleen kreeg Rauch de rol, haar personage werd zoals aangegeven ook nog eens een vast castlid. Grappig genoeg was Bernies stem een van de gimmicks die de makers nooit lieten vallen. Rauchs Bernie was niet alleen een toevoeging aan The Big Bang Theory, haar stem maakte haar tot een van de meest herkenbare persoonlijkheden van de nerd-vriendengroep.

The Big Bang Theory kun je in zijn geheel bekijken op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 spijkerharde crimeseries op Netflix moet je gezien hebben
Series / Featured

Deze 4 spijkerharde crimeseries op Netflix moet je gezien hebben

De Britten kunnen behoorlijke goede misdaadseries maken als je Netflix mag geloven.

Naast de Amerikanen zijn ook de Britten aanwezig op Netflix met een heleboel sterke misdaadseries. Check hieronder 4 tips voor spijkerharde crimeseries van de andere kant van het Kanaal, die je vanavond al op kan zetten.

Inside Man | Netflix | 4 afleveringen



Een Britse journaliste moet haar vertrouwen stellen in een Amerikaanse ter dood veroordeelde, die als enige haar kan helpen bij het zoeken naar een verdwenen vriend.



Top Boy | Netflix | 2 seizoenen



Twee jonge drugsdealers keren terug naar de rauwe straten van Londen, maar worden in hun zoektocht naar geld, macht en een beter leven belemmerd door een meedogenloze oplichter.



Marcella | Netflix | 3 seizoenen


De Londense detective Marcella Backland raakt betrokken bij het onderzoek naar een reeks moorden. Terwijl ze worstelt met haar persoonlijke demonen, ontdekt ze dat de moorden verband houden met haar eigen verleden.



Stay Close | Netflix | 8 afleveringen



Zeventien jaar na het verdwijnen van Carlton Flynn gebeurt op exact dezelfde datum precies hetzelfde met Stewart Green. De nieuwe vermissing is de eerste dominosteen in een lange reeks, die de levens van vele betrokkenen overhoop gooit.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' wellicht op weg naar het grote doek volgens laatste geruchten
Series / Nieuws

'The Mandalorian' wellicht op weg naar het grote doek volgens laatste geruchten

Na drie succesvolle seizoenen ligt er mogelijk een speelfilm in het verschiet.

Het is niet vreemd om te zien dat een succesvolle serie zijn weg vindt naar het filmscherm, en nu circuleren er geruchten dat exact dit staat te gebeuren met de geliefde spinoff-serie The Mandalorian.

Volgens bronnen van MakingStarWars buigt Lucasfilm zich op dit moment over de vraag of het niet beter zou zijn om het geanticipeerde vierde seizoen van The Mandalorian om te zetten naar een speelfilm.

Stakingen


Sommigen denken dat de huidige stakingen een grote rol spelen in de nieuwe overwegingen. Hierdoor ligt de productie van veel grote series stil, en is de toekomst uitermate onzeker geworden van meerdere franchises.



Eerder waren er mogelijke plannen om eerst nog twee seizoenen te maken als een opstap naar een Mandalorian-film, maar die twee seizoenen lijken er niet gauw aan te komen. Daarom kan de keuze voor een afsluitende film na drie seizoenen misschien beter in de markt liggen.

Verhaal


Ook wordt er schijnbaar besproken hoe de film vorm zal kunnen krijgen. Mogelijk zal de Mandalorian-film een vervolg kunnen worden zijn op een andere langverwachte speelfilm - een die het verhaal ontrafelt van Rey's reis om een nieuwe Jedi-orde op te richten.



Jon Favreau was verder vrij nuchter over de toekomst van de Star Wars-serie en het vierde seizoen. Hij zei: "Seizoen 4? Ja, ik heb het al geschreven."

Toekomst


Waar de toekomst van The Mandalorian zich naartoe beweegt, blijft dus voor nu nog even in mysteriën gehuld. Maar met de huidige fanbase en interesse lijkt het vast te staan, dat er sowieso een nieuw hoofdstuk aan zit te komen van het verhaal van Din Djarin.



De eerdere seizoenen van The Mandalorian kijk je nu bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'Loki' seizoen 2 breekt een belangrijk record
Series / Nieuws

Trailer 'Loki' seizoen 2 breekt een belangrijk record

Hebben DIsney+ en Marvel Studios eindelijk weer eens een meevaller te pakken?

De eerste trailer van Loki seizoen 2 verscheen eerder deze week. En dat is zeker niet onopgemerkt voorbijgegaan.

De trailer is namelijk de meest succesvolle ooit voor een Disney+-serie met ruim 80 miljoen views in de eerste 24 uur.

Positiviteit alom


En niet alleen dat: het sentiment rondom de trailer is ontzettend positief. Volgens Twitter/X zou de positieve score rond de 90% liggen.



Het eerste seizoen van Loki werd voor zes Emmy's genomineerd en is nog steeds de best ontvangen Marvel-serie op Disney+. Op Rotten Tomatoes waren de critici voor 92% positief en het publiek voor 90%.

Record na record


Ook is de serie nog steeds de meest bekeken Marvel-serie op Disney+. En is het de eerste serie die meer dan 1 miljard minuten werd bekeken in één week.

De cast van Loki seizoen 2 bestaat uit acteurs als Tom Hiddleston, Sophie Di Martino, Owen Wilson, Ke Huy Quan, Gugu Mbatha-Raw, Wunmi Mosaku, Eugene Cordero, Rafael Casal, Tara Strong, Kate Dickie, Liz Carr, Neil Ellice en Jonathan Majors.

Regisseurs zijn Justin Benson & Aaron Moorhead, Dan Deleeuw en Kasra Farahani.

De eerste aflevering van Loki seizoen 2 is vanaf 6 oktober te streamen via Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gladiator-serie met Anthony Hopkins gaat naar Prime Video
Series / Nieuws

Gladiator-serie met Anthony Hopkins gaat naar Prime Video

Those About to Die laat tot in detail zien hoe gladiatoren leefden en vochten.

Prime Video heeft voor de meeste Europese landen de rechten weten te verwerven voor gladiator-dramaserie Those About to Die van regisseur Roland Emmerich (Independence Day, 2012).

Emmerich en Marco Kreuzpaintner delen de regietaken van het tien-delige eerste seizoen, dat gebaseerd is op het gelijknamige non-fictieboek van Daniel P. Mannix. De Oscargenomineerde Robert Rodat (Saving Private Ryan) schreef de scenario's.

Prime Nederland


In de Verenigde Staten zal de serie verschijnen op Peacock, maar in landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, Ierland, Polen, Turkije, Andorra, Monaco, Luxemburg en België zal de serie op Prime Video te streamen zijn.

Het verhaal speelt zich af in het jaar 79 na Christus. De Romeinse populatie is verveeld, rusteloos en steeds gewelddadiger. En dit wordt in bedwang gehouden door twee dingen: gratis eten en gladiatorgevechten.

Bouw van het Colosseum


De serie duikt diep in de wereld van de gladiatoren: een wereld die gekenmerkt wordt door bloedlust, hebberigheid en corruptie.

Omdat de gladiatorgevechten steeds populairder worden, wordt het Colosseum gebouwd.

Hoofdrolspelers van de serie zijn Anthony Hopkins (als keizer Vespasian), Iwan Rheon, Tom Hughes, Rupert Penry-Jones, Sara Martins, Gabriella Pession, Liraz Charhi en Johannes Haukur Johannesson.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fantasy-serie 'Good Omens' doet het compleet anders dan verwacht
Series / Nieuws

Fantasy-serie 'Good Omens' doet het compleet anders dan verwacht

Gaiman beantwoordt brandende fanvraag op Twitter met een bijzondere onthulling.

Na vier jaar wachten is Good Omens seizoen 2 eindelijk op Prime Video te streamen. Velen vroegen zich af of dit het oorspronkelijke vervolg is dat schrijvers Neil Gaiman en de overleden legendarische Sir Terry Pratchett hadden gepland.

Gaiman legt een en ander uit op Twitter. Niet seizoen 2, maar een eventueel derde seizoen zou het verhaal vertellen dat Pratchett en hijzelf destijds voor ogen hadden. Mocht hier het groene licht voor komen, dan wordt hiermee tevens het verhaal van Azirahphale (Michael Sheen) en Crowley (David Tennant) afgerond.

Voorgeschiedenis


Het nieuwste seizoen betreft het raadsel van de aartsengel Gabriel (Jon Hamm) die aanklopt bij Aziraphale's boekwinkel terwijl hij zijn geheugen kwijt is. Achterhalen wat er gebeurd is vormt de rode draad door het verhaal. Daarnaast zien we als kijkers beduidend meer van de geschiedenis van het komische duo.

"Seizoen 2 laat de voorgeschiedenis zien van seizoen 3 en het verhaal daarin," aldus Gaiman op Twitter. Het definitieve slot van het geliefde verhaal over een engel en een demon die zich prima vermaken op aarde staat dus gepland. Hopelijk vindt Amazon het een goed idee om ook het laatste deel te laten realiseren.

Good Omens is op Prime Video te bekijken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niet alleen het laatste seizoen was slecht, nog meer nutteloze verhaallijnen uit 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Niet alleen het laatste seizoen was slecht, nog meer nutteloze verhaallijnen uit 'Game of Thrones'

Niet alles in 'Game of Thrones' was geweldig. Sommige verhaallijnen waren verschrikkelijk saai.

Het laatste seizoen van Game of Thrones wordt unaniem als een teleurstelling beschouwd. Ook in de eerdere seizoenen zaten een aantal verhaallijnen, die eigenlijk weinig toegevoegde waarde hadden. Wij vinden er twee het vermelden waard.

Arya en 'The Many-faced God


Arya probeert zich via haar leermeester, Jaqen H'gharlange lange tijd te verdiepen in de leer van 'The Many-faced God'.

Deze verhaallijn verloopt behoorlijk stroef en langzaam.In plaats van haar groei als vechter en moordenaar te laten zien, concentreert het verhaal zich vooral op haar routinetaken en repetitieve trainingsbeelden.

Jaime en Bronn


De reis van 'The Kingslayer' Jamie Lannister en Bronn is ook behoorlijk langdradig. Nadat Jaime zijn arm is verloren gaat hij met Bronn op pad om prinses Myrcella proberen te redden.

Volgens veel fans van de romans was deze afwijking ten opzichten van de romans helemaal niet nodig. De reis van de heren blijft slechts een losse en loze verhaallijn die niets toevoegt aan het totaal.



Kijk Game of Thrones op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen 'The Witcher' bezorgt Netflix flinke kopzorgen
Series / Nieuws

Nieuw seizoen 'The Witcher' bezorgt Netflix flinke kopzorgen

Het opdelen van het derde seizoen van The Witcher blijkt geen goed idee.

Over het algemeen zet Netflix alle afleveringen van een seizoen direct online, zodat de kijkers de serie kunnen bingewatchen. Bij de allergrootste series, zoals Stranger Things en You, worden de seizoenen zeer regelmatig in tweeën gedeeld.

Dit gebeurde ook bij het derde seizoen van The Witcher, maar nu blijkt dat de kijkcijfers van Part 2 behoorlijk zijn gekelderd ten opzichte van de eerste reeks afleveringen. Dit meldt Samba Analytics.

Zwakke cijfers


Volgens Samba zou het tweede deel van de serie bekeken zijn door 597 duizend Noord-Amerikaanse huishoudens. Dit is een terugval van 33 procent van het eerste deel van seizoen drie.

Andere succesvolle series van Netflix doen het ook nog eens flink beter, meldt Samba. De derde seizoenen van Outer Banks en Bridgerton wisten 1,6 miljoen huishoudens te bereiken.

Kopzorgen


Het bezorgt Netflix ongetwijfeld meer kopzorgen. De serie lijdt al een groot verlies doordat in seizoen vier hoofdrolspeler Henry Cavill wordt vervangen door Liam Hemsworth.



Er zijn ook flink wat geruchten dat het vierde seizoen er niet eens zal komen.

Netflix


Je kunt de complete drie seizoenen van The Witcher in zijn geheel bekijken op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fantasy saga om je tanden in te zetten keert terug bij Netflix
Films / Nieuws

Fantasy saga om je tanden in te zetten keert terug bij Netflix

Vanaf dinsdag 1 augustus is het opnieuw mogelijk om de hele reeks van de 'Twilight'-saga te kijken bij Netflix.

De eerste film kwam uit in 2008. Twilight was gelijk een groot succes en wist een mooie fanbase op te bouwen. In opvolgende jaren kwamen er nog vier films uit die gebaseerd zijn op de boeken van Stephenie Meyer.

Ondanks dat alle films op IMDb niet hoger scoren dan een 5.5/10 blijft de saga populair en geeft Netflix ons nu de mogelijkheid om ze allemaal te streamen bij de dienst.

Eerste deel van de saga: 'Twilight'


Bella Swan gaat bij haar vader wonen in het regenachtige Forks. Daar ontmoet zij de knappe en mysterieuze Edward Cullen en wordt ze verliefd op hem. Hij blijkt alleen een vampier te zijn. Hij drinkt geen bloed en heeft geen scherpe hoektanden, maar is wel onsterfelijk en verschrikkelijk sterk. Wanneer de aartsvijanden van Edward achter de prille liefdes relatie komen, is Bella's leven in gevaar.

The Twilight Saga: New Moon


Na het plotselinge vertrek van vampier Edward zoekt Bella troost bij Jacob. Hij is echter een weerwolf en weerwolven zijn de eeuwenoude vijanden van vampieren.

The Twilight Saga: Eclipse


Bella wordt omgeven door gevaar als mysterieuze moorden Seattle terroriseren en een boosaardige vampier wil wraak nemen. Tussen al dat tumult moet Bella kiezen tussen haar liefde voor Edward en haar vriendschap met Jacob. Terwijl haar eindexamen snel naderbij komt, wordt Bella geconfronteerd met het belangrijkste besluit van haar leven.



The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1


Bella en Edward trouwen, maar wanneer Bella zwanger raakt, ontstaan er complicaties. De wolven hebben het nu ook gemunt op Bella en Edward. Niemand weet wat te verwachten van deze onwaarschijnlijke zwangerschap. Ondertussen blijft ook de dreiging van de Volturi bestaan.

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2


Bella moet wennen aan haar nieuwe leven als vampier, maar ook als moeder. Haar dochter is bijzonder kind en dat is moeilijk geheim te houden. Zodra de Volturi horen van haar bestaan, vertrekken ze naar het stadje Forks om de familie uiteen te halen. Edward en de andere Cullens gaan op zoek naar hulp en vinden die bij Jacob en een aantal vampiers. Samen maken ze zich op voor de confrontatie die hun lot voorgoed zal bepalen.



Cast


In alle delen van de saga zien we onder andere Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke, Taylor Lautner, Nikki Reed, Kellan Lutz, Ashley Greene, Jackson Rathbone en Gil Birmingham.

Op Netflix


De saga heeft eerder op Netflix gestaan maar is nu teruggekeerd om opnieuw mensen mee te nemen naar het stadje Forks. Stream alle films nu bij de dienst.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 bikkelharde Scandinavische thrillerseries wil je niet missen op NPO Plus
Series / Featured

Deze 4 bikkelharde Scandinavische thrillerseries wil je niet missen op NPO Plus

Uit het hoge noorden kan je veel sterke thrillers vinden op NPO Plus.

Scandinavische series doen het goed bij het Nederlandse publiek, en de NPO weet dat heel goed. Vandaar dat er ruim voldoende van deze thrillerseries op NPO Plus te vinden zijn. Check hieronder 4 bikkelharde voorbeelden van Scandavische topseries, die je nu op NPO Plus kan vinden.

Enemy of the People | NPO Plus | 8 afleveringen



Journaliste Katja Salonen schrijft een kritisch artikel over een lokale voetbalheld, waarmee ze zich de woede van zijn fans op de hals haalt. Wanneer de voetballer dood wordt aangetroffen in zijn zwembad, wordt er een haatcampagne tegen Katja gevoerd en wordt ze gezien als volksvijand nummer één.



Those Who Kill | NPO Plus | 4 seizoenen


In deze Deense politieserie volgt de kijker een speciale eenheid van de politie van Kopenhagen. Ze duiken in het brein van hun daders en vergen het uiterste van zichzelf. Soms zelfs net iets te veel.



Borgen | NPO Plus | 3 seizoenen



In deze Deense politieke dramaserie volgen we Birgitte Nyborg, een charismatische en ambitieuze politica die premier wordt van Denemarken. We zien haar strijd om politieke idealen te behouden in een wereld van compromissen en machtsspelletjes.



Helsinki Syndrome | NPO Plus | 8 afleveringen



Elias Karo, slachtoffer van de Finse bankencrisis van de jaren negentig, gijzelt vier journalisten. Hij eist dat zij een artikel schrijven over wat hem en zijn familie is aangedaan. Hij stond garant voor een grote lening voor zijn ouders, waarna zij door toedoen van de bank en de staat alles kwijtraakten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.