search
'The Big Bang Theory': het meest bijzondere kenmerk van dít personage eindelijk verduidelijkt
Series / Featured

'The Big Bang Theory': het meest bijzondere kenmerk van dít personage eindelijk verduidelijkt

In de podcast van Mayim Bialik (Amy) wordt eindelijk onthuld waar deze gimmick vandaan kwam.

Het gaat natuurlijk om de bijzondere stem van Melissa Rauchs personage Bernie, die in seizoen 4 van de komische hitserie een vast castlid werd. Bernadette "Bernie" Rostenkowski was Penny's (Kaley Cuoco) collega en kreeg later een relatie met Howie (Simon Helberg).

Haar meisjesachtige en ontzettend hoge stem stond in eerste instantie niet in het scenario. In de podcast Mayim Bialik's Breakdown vertelt Rauch dat zij spontaan op het idee kwam toen ze auditie kwam doen.

Volle wachtkamer


Het ging hier om een aantal gastoptredens in de serie. Rauch: "Ik was ongelooflijk zenuwachtig daar in de wachtkamer. Er zaten zoveel andere kandidaten en ik wilde eens wat anders proberen".

"Ik had net aan de telefoon gezeten met mijn moeder en haar stem is ongeveer even hoog als die van Bernadette. Het is niet zo dat mijn moeder en Bernadette op elkaar lijken qua persoonlijkheid, maar er zijn wat overeenkomsten tussen de twee. Vandaar dat ik besloot om mijn moeders stem als basis te gebruiken," besluit Rauch.

Herkenbare persoonlijkheid


Dit moment van inspiratie heeft overduidelijk goed uitgepakt. Niet alleen kreeg Rauch de rol, haar personage werd zoals aangegeven ook nog eens een vast castlid. Grappig genoeg was Bernies stem een van de gimmicks die de makers nooit lieten vallen. Rauchs Bernie was niet alleen een toevoeging aan The Big Bang Theory, haar stem maakte haar tot een van de meest herkenbare persoonlijkheden van de nerd-vriendengroep.

The Big Bang Theory kun je in zijn geheel bekijken op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen