search
De volgende 'Netflix-killer': De NASA start een eigen gratis streamingservice
Series / Nieuws

De volgende 'Netflix-killer': De NASA start een eigen gratis streamingservice

Het Amerikaanse ruimtevaart-instituut gaat op avontuur, en wel in streaming-land.

De NASA is bij nagenoeg iedereen bekend als het onafhankelijke ruimtevaart-instituut in de VS. Men doet wetenschappelijk onderzoek naar ruimtevaart-technologie naast de daadwerkelijke ruimtemissies.

Op hun officiële website kondigde men onlangs aan een kosteloze streaming-service op te gaan zetten. Er komen apps voor zowel de iPhone als een Android toestel, daarnaast komen er apps voor de laptop maar ook voor bijvoorbeeld Apple TV.

Geen advertenties en voor het hele gezin


De naam van de streamer wordt NASA Plus. Het betreft een streamer zonder advertenties met content die geschikt is voor het hele gezin. Liefhebbers van alles wat met ruimtevaart te maken heeft kunnen in de toekomst dus programma's bekijken over missies maar ook bijvoorbeeld populair-wetenschappelijke programma's.

Woordvoerder Marc Etkind verklaarde het volgende: "Het nieuwe platform brengt de ruimte dichterbij. We willen de verhalen vertellen hoe NASA de ruimte verkent, de ontdekkingen die men doet, en de innovaties die dit uiteindelijk brengt". De officiële lanceringsdatum is nog niet bekend, maar de verwachting is dat dit in de loop van 2023 zal gebeuren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen