search
Netflix serie 'Heartstopper': Romantiek en seksualiteit vanuit een nieuw perspectief
Series / Nieuws

Netflix serie 'Heartstopper': Romantiek en seksualiteit vanuit een nieuw perspectief

In de wereld van romantiek en seksualiteit zit er meer tussen zwart en wit.

Netflix heeft met de serie Heartstopper weer een hit te pakken, blijkt wel uit de uitstekende scores. Maker Alice Oseman geeft nu toe dat een van de personages is gebaseerd op haarzelf.

De serie over de relatie tussen Charlie (Joe Locke) en Nick (Kit Conner) wordt geroemd om het creëren van een wereld op het kleine scherm waar veel jongeren, die zich seksueel en romantisch anders voelen, zich mee kunnen identificeren. Ook als die seksualiteit en romantiek volledig ontbreekt.

Meer bewustzijn creëren


In het tweede seizoen van Heartstopper werd er een personage geïntroduceerd dat aseksueel is. Oseman vertelt in een interview dat dit personage gebaseerd is op haar eigen persoonlijke verhaal.

Zij identificeert zichzelf namelijk als iemand die aseksueel is. Volgens haar zijn dit mensen die helemaal geen seksuele aantrekking voelen tot wie dan ook en ook niet in staat zijn tot het aangaan van romantische connecties.

Identiteit nog niet echt bekend


Volgens Oseman was ze nooit bekend met het fenomeen 'aseksueel'. Pas toen ze op de universiteit kwam leerde ze wat het was en voelt nu dat het haar taak is om meer vertegenwoordiging in de mainstream media te brengen.



Kijk alle afleveringen van Heartstopper op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen