Nieuw seizoen van 'The Wheel of Time': verbluffende actie en grandioze avonturen op Prime Video

De makers komen met behoorlijke beloftes voor fans van Prime Video's fantasyserie.

Glenn Walsh, 11-08-2023 06:36

Het televisielandschap is de afgelopen jaren flink verrijkt met de nodige fantasyseries. Het epische The Wheel of Time hoort daar ook bij, en nu het tweede seizoen in aantocht is beloven de makers alvast veel goeds.
Makers Sanaa Hamri en Marigo Kehoe geven alvast een glimp van wat we het komende seizoen kunnen verwachten. Ze beloven in ieder geval dat de serie groter wordt, met gevechten van ongekende omvang.

Een nieuw, angstaanjagend kwaad

Het verhaal gaat door na de opkomst van Rand al'Thor, gespeeld door acteur Josha Stradowski, als de herboren draak die al eerder aangekondigd werd in de profetie. Maar er is meer op komst.

Tegelijkertijd wordt er een nieuw angstaanjagend kwaad geïntroduceerd in de vorm van de Seanchan, een leger van tot slaaf gemaakte magiërs. Het tweede seizoen belooft wel nog meer een eigen kant op te gaan ten opzichte van het bronmateriaal.

Meer actie, meer personage-focus

Het is altijd lastig om een film of serie te maken dat gebaseerd is op bronmateriaal, zonder de die-hard fans tegen de borst te stuiten. Showrunner Rafe Judkin heeft voor Prime Video's serie meer de focus gelegd op wat werkt voor televisie, in plaats van in een boek.


Kijk vanaf 1 september het tweede seizoen van The Wheel of Time op Prime Video.

Lees meer over: The Wheel of Time, Sanaa Hamri, Marigo Kehoe, Rafe Judkin, Amazon, Prime Video

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Na 'The Boys' en 'Gen V' krijgen we een 3e serie

Na 'The Boys' en 'Gen V' krijgen we een 3e serie

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix