Het einde van 'The A-Team', de vernietigende vete achter de schermen tussen Mr. T en 'Hannibal'

George Peppard en Mr. T konden elkaar na een paar seizoen niet meer luchten of zien.

Bas de Kramer, 12-08-2023 22:47

The A-Team was de seriehit van de jaren '80. De vier voormalige militairen die werden achtervolgd voor een misdaad die ze niet hadden gepleegd, waren een grote rage. In Nederland, maar ook in de rest van de wereld. Toch was het ondanks het grote succes niet alleen maar koek en ei achter de schermen.
In de serie waren Kolonel John "Hannibal" Smith, Sergeant B.A. Baracus, Luitenant Templeton "Faceman" Peck en Captain Murdock zeer goede vrienden van elkaar, achter de schermen was dat helaas niet altijd het geval.

Spanningen

Er waren zeer veel spanningen tussen wijlen George Peppard (die Hannibal speelde) en de rest van de cast. Peppard had het met name gemunt op Mr T. Peppard wilde graag de ster van de serie zijn maar in feite was dat Mr T.

Zo was er een incident waarbij Mr. T luidkeels citaten voorlas uit een tijdschriftartikel waarin Peppard's mening over Mr. T als acteur werd gegeven. Peppard gaf daarin aan dat Mr. T ondanks zijn hoge salaris, geen echte acteur was en verreweg de minst getalenteerde man van de groep was.

Sterallures

Peppard had zoveel sterallures dat hij de set soms veel te vroeg verliet en na bepaalde tijden niet meer wilde filmen, wat weer leidde tussen taaie gesprekken tussen Mr. T en de producenten over de ongelijke behandeling, aangezien ze collega's waren.

Op het scherm is hier gelukkig allemaal niets van te merken en schitteren de vier als het fantastische A-Team.


Lees meer over: murdoch, the A Team, dwight schulz, hannibal, george peppard, mr T

Populair nieuws

Populair nieuws

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix