search
Netfllix-kijkers eisen terugkeer van deze ijzersterke misdaadserie
Series / Nieuws

Netfllix-kijkers eisen terugkeer van deze ijzersterke misdaadserie

In februari werd aangekondigd dat de serie definitief was geëindigd, maar fans accepteren dit niet.

De psychologische thriller Mindhunter van de hand van David Fincher was een enorm succes toen deze begon in 2017. Het publiek was laaiend enthousiast en wilde meer zien. Nadat de Mindhunter in eerste instantie tijdelijk was stilgelegd, kwam onlangs het bericht dat niemand wilde horen.

Fans zijn hierop een petitie gestart om de populaire serie alsnog terug te brengen. Deze heeft op het moment van schrijven ruim 50.000 handtekeningen.

Niet genoeg draagvlak


De psychologische thrillerserie is geïnspireerd op een non-fictie boek over twee FBI-agenten die een speciale methode hebben om seriemoordenaars op te sporen. In gesprek met Le Journal du Dimanche lichtte Fincher Netflix' besluit toe. Het kwam er op neer dat er ondanks de hoge waardering niet genoeg draagvlak was om de serie voort te zetten.

Fincher: "Ik ben ontzettend trots op de eerste twee seizoenen. Maar het is een behoorlijk dure serie en voor Netflix waren er te weinig kijkers om opnieuw een dergelijke investering te rechtvaardigen. Ik kan het ze niet kwalijk nemen aangezien ze sowieso al een risico hebben genomen door überhaupt geld in 'Mindhunter' te steken".

Je kunt Mindhunter streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen