search
Dit feit over 'The Big Bang Theory'-hoofdpersonen zat goed verstopt in de serie
Series / Featured

Dit feit over 'The Big Bang Theory'-hoofdpersonen zat goed verstopt in de serie

De komedie heeft door de seizoenen heen diverse aanwijzingen verstopt.

Een belangrijk thema van The Big Bang Theory is natuurlijk opgroeien en volwassen worden. De serie liep van 2007-2019 en de leeftijden van de personages speelden stuk voor stuk een rol in hun verhaal.

Middels verjaardagen, sterrenbeelden en een aantal hints door de serie heen kunnen we achterhalen hoe oud onze nerds (en Penny!) zijn. Hieronder worden bij benadering de leeftijden onthuld van Sheldon en de rest van de vriendengroep.

Sheldon


Sheldon is geboren op 26 februari 1980. Wanneer de serie begint is hij dus 27 jaar oud. Hij maakt de middelbare school op de leeftijd van 11 jaar af, studeert af aan de universiteit op de leeftijd van 16 en krijgt zijn PhD als 24-jarige. Aan het einde van de serie is hij 39.

Amy


In seizoen 3 wordt Amy vast castlid en haar verjaardag is op 17 december 1979. Aan het einde van de serie, wanneer zij met Sheldon de Nobelprijs wint is Amy 38/39 jaar oud.

Leonard


Leonard is een aantal maanden jonger dan Sheldon daar hij op 17 mei 1980 is geboren. Net als Sheldon kreeg hij zijn PhD op de leeftijd van 24, en wanneer hij aan het einde van de serie met Penny trouwt, is hij rond de 38.

Penny


Aan het begin van de serie weten we dat Penny van sterrenbeeld boogschutter is. Later leren we dat ze haar opleiding niet heeft afgemaakt, wat impliceert dat ze wat jonger is dan de rest. Dit blijkt te kloppen aangezien Penny is geboren op 2 december 1985. Aan het begin van de serie is zij dus 21 jaar oud.

Raj


Raj is de op een na jongste: hij is geboren op 6 oktober 1981. Hij is afgestudeerd aan de universiteit van Harvard en werkt samen met Sheldon opdat zijn werkvisum niet verloopt. Raj is aan het einde van de serie 37.

Howard


Howie's verjaardag wordt niet onthuld in de serie, maar we leren wel dat hij in 1981 is geboren, dus hij is 25/26 wanneer het verhaal start. Tegen het einde van de serie is hij een getrouwde man van ongeveer 37 met twee kinderen.

Bernadette


Bernie's geboortedatum wordt niet vermeld in de serie. Wel komen we er achter dat zij meedeed aan een missverkiezing in 1999, en dat zij toen 18 jaar oud was. Dit maakt haar ongeveer 23 tegen de tijd dat zij in de Cheesecake Factory komt werken en 33 tegen het einde van de serie.

Het tijdsverloop en de subtiele informatie geven een redelijke indicatie van de leeftijden. Ook boden de leeftijden een indicatie wat betreft de fases waarin de hoofdpersonen zich bevonden gedurende hun vrolijke avonturen.

The Big Bang Theory kun je in zijn geheel bekijken op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen