search
De walgelijke Jeffrey Dahmer hield zelfs fans over aan de serie, valt Netflix iets te verwijten?
Series / Nieuws

De walgelijke Jeffrey Dahmer hield zelfs fans over aan de serie, valt Netflix iets te verwijten?

De serie 'Monster: The Jeffrey Dahmer Story' houdt de gemoederen nog altijd bezig.

De serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story hield Netflix behoorlijk in zijn greep in 2022. De serie zorgde voor de nodige ophef en er was vooral vrees dat het personage Dahmer in de serie op enigerlei wijze zou worden verheerlijkt.

Het verhaal van de serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story draait om de beruchte seriemoordenaar en kannibaal Jeffrey Dahmer. In 1991 werd hij gearresteerd voor zestien moorden. Bij sommige van zijn latere slachtoffers pleegde Dahmer ook necrofilie en kannibalisme. Deze duistere inhoud maakte de serie erg zwaar.

Hype


De serie veroorzaakte een flinke hype en na de release verschenen er op sociale media her en der toch filmpjes waarin mensen in meer of mindere mate sympathie toonden voor de seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. Deze hype heeft geleid tot bizarre ontwikkelingen, zoals uitdagingen op TikTok en het verzamelen van items die ooit toebehoorden aan Dahmer, soms tegen hoge prijzen.

Voor Netflix was het vanaf het begin af aan natuurlijk overduidelijk dat er absoluut geen sympathie mocht worden opgewekt voor de moordenaar. Dit was een voortdurend aandachtspunt tijdens de montage.

Geen medelijden


In een interview legde maker Stephanie Filo dit uit: "Ik wilde het zo respectvol mogelijk maken voor iedereen die bij dit afschuwelijke verhaal betrokken was.". Ze paste ook scènes aan of knipte ze eruit om ervoor te zorgen dat het publiek geen medelijden zou krijgen met Dahmer.

Bekijk op instagram


Het gruwelijke verhaal is te zien op: NETFLIX.

Walgelijke voorwerpen verwant aan 'Monster: The Jeffrey Dahmer Story' aangeboden op internet

Verdwijnt 'Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story'-serie van Netflix?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen