search
Netflix zet radicaal nieuwe koers door - nieuwe features op weg naar PCs en TVs
Series / Technologie

Netflix zet radicaal nieuwe koers door - nieuwe features op weg naar PCs en TVs

Gaat Netflix hiermee de strijd aan met Xbox en PlayStation?

Na twee jaren testen te hebben gedraaid met videogames op mobiele apparaten, is het volgens Netflix nu tijd om uit te breiden. Onlangs heeft de streamingdienst aangekondigd breder te gaan testen met games op Smart TV's en computers. Tijd om jouw PlayStation bij het vuilnis te zetten?

Op 14 augustus werd een beperkte bètatest uitgerold voor een kleine testgroep in Canada en het Verenigd Koninkrijk. Voor hen is nu een klein aantal games beschikbaar gemaakt op hun Smart TV's, zodat ze naast films en series kijken ook spelletjes kunnen spelen vanaf de bank.

Zonder afstandsbediening


Maar hoe kan je gamen zonder controller? Netflix heeft daarvoor bedacht dat de mobiele telefoon van gebruikers kan functioneren als controller. Het installeren van de Netflix-app op jouw telefoon en op jouw Smart TV is dus al voldoende om games te kunnen spelen op jouw TV.

Op computers kunnen mensen gebruik maken van hun muis en toetsenbord om de games van Netflix te spelen binnen hun normale browser. De eerste beschikbare games zijn onder andere Night School Studio's 'Oxenfree' en Molehew's 'Mining Adventure'.

Flink opschalen


Netflix heeft ondertussen al zeventig games klaarstaan voor mobiele apparaten, waar voor het einde van het jaar nog 25 bij komen.



Wanneer deze videogames ook voor andere mensen beschikbaar worden gesteld, is nog niet bekendgemaakt door Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen