search
Nieuwe Britse thriller met 'Outlander'-ster is remake van oorspronkelijke Nederlandse serie
Series / Nieuws

Nieuwe Britse thriller met 'Outlander'-ster is remake van oorspronkelijke Nederlandse serie

'The Couple Next Door' is een remake met dezelfde Nederlanse regisseur.

De Amerikaanse zender Starz en het Britse Channel 4 hebben een strategie ontwikkeld om Europese series om te zetten voor een groter, Engelsprekend, publiek. De Nederlandse thrillerserie Nieuwe Buren, naar het boek van Saskia Noort, wordt nu verfilmd met niemand minder dan Sam Heughan.

Frappant detail is dat Dries Vos ook de regisseur van de Britse remake is. Onlangs zette TVLine de eerste foto's online, die je hier kunt bekijken.

Leven in de buitenwijk


Het echtpaar Evie (Eleanor Tomlinson) en Pete (Alfred Enoch) verhuist naar een buitenwijk waar ze al snel vriendschap sluiten met hun buren. Dit zijn de stoere politie-agent Danny (Heughan) en zijn vrouw Becka (Jessica De Gouw), die yogales geeft.

Het leven in de schijnbaar rustige wijk blijkt een stuk spannender dan op het oog lijkt. Danny en Becka hebben een open huwelijk en het feit dat Evie de nacht doorbrengt met haar buurman zou wat dat betreft geen probleem moeten zijn. Een en ander blijkt echter een stuk ingewikkelder te liggen.

Waar en wanneer te zien


The Couple Next Door wordt in 2023 in het Verenigd Koninkrijk op Channel 4 verwacht. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn. De mogelijkheid bestaat dat de thriller op MGM+ te zien is, waar je via Prime Video een abonnement op kunt afsluiten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen