search
Voortreffelijke thriller weet Netflix kijkers geboeid te houden
Films / Nieuws

Voortreffelijke thriller weet Netflix kijkers geboeid te houden

'Page Eight', ook wel 'Masterpiece Contemporary: Page Eight' genoemd, staat al een aantal dagen in de Netflix Top 10 en schommelt wat heen en weer in positie maar weet er wel in te blijven tot op heden.

De Britse tv-film komt uit 2011 en weet nu zijn weg te vinden naar Netflix. Kijk hem zeker als je van een goede thriller houdt of voeg hem toe aan je watchlist.

De thriller is geschreven en geregisseerd door David Hare, andere films die tot zijn werk behoren zijn Beat the Devil, Turks & Caicos en Salting the Battlefield. Deze laatste twee zijn vervolgen op Page Eight.

Cast


In Page Eight zien we Bill Nighy, Rachel Weisz, Tom Hughes, Michael Gambon, Ralph Fiennes, Judy Davis, Rakhee Thakrar en Saskia Reeves onder meer voorbijkomen.

MI-5


Johnny Worricker is het grootste gedeelte van zijn leven een MI5-agent geweest. Wanneer zijn baas en beste vriend Benedictus Baron plotseling overlijdt, laat hij een onverklaarbaar dossier achter dat een bedreiging vormt voor de stabiliteit van de organisatie.

Johnny's buurvrouw Nancy Piepan is een politiek activiste en ze lijkt hier meer van af te weten. Johnny moet buiten zijn functie treden om erachter te komen wat ze van plan is.



Droge kost of perfecte film?


De film weet het bij IMDb prima te doen met een 6.8/10.Bij MovieMeter scoort de film 3.1 /5 en lopen de meningen erg uiteen. Kijker Anister zegt over de film. "Vroegtijdig mee gestopt; wat een droge kost. De andere twee films van de Worricker trilogie ga ik niet eens aan beginnen."

Kijker BlueJadaskiss is het daar niet mee eens en vertelt, "Zeldzaam perfecte film waar ik ademloos naar heb zitten kijken - en ik ben geen liefhebber van spionagefilms. Cast, muziek, camera, montage, tempo, plot, dialogen: het is allemaal perfect en ik kreeg hier een hele brede grijns van. Vele malen boeiender en beter dan de nodeloos saaie Tinker Tailor re-make."

Op Netflix


Ondanks de verschillende meningen weet de film wel al een aantal dagen een plekje bezet te houden in de Netflix Top 10. Bekijk de film bij de streamer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen