search
Disney+-serie 'Ahsoka' neemt een enorm risico middels dit verhaalelement
Series / Nieuws

Disney+-serie 'Ahsoka' neemt een enorm risico middels dit verhaalelement

Het begin van de serie laat een potentieel problematische uitkomst zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De langverwachte live action-serie over Ahsoka Tano is onlangs van start gegaan. De afvallige Jedi ziet zich geconfronteerd met admiraal Thrawn (Lars Mikkelsen) en begrijpt dat zijn terugkeer een enorm risico inhoudt.

In een gesprek met Huyang (David Tennant) deelt zij dat Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto) haar heeft verteld waar Ahsoka een belangrijke kaart kon vinden. De manier waarop zij de informatie heeft losgepeuterd impliceert echter dat Ahsoka niet terugdeisnt voor de Dark Side van de Force.

Afwijkend protocol


Wanneer ze aan Huyang bekent dat zij "geen standaard protocol [heeft] gebruikt" dan weet je als kijker dat er waarschijnlijk sprake was van een Mind Trick, of misschien zelfs een Mind Probe.

De Mind Trick wordt door de Jedi al als enigszins dubieus gezien, maar de Mind Probe is een uitgesproken agressieve manier om iemands geest binnen te dringen. De vaardigheid hoort bij de Dark Side, en Anakins verhaal laat duidelijk zien wat er gebeurt wanneer je door deze krachten wordt meegezogen.

Alle gevolgen van dien


In Star Wars: The Clone Wars werd al duidelijk dat Ahsoka behoorlijk op Anakin (Hayden Christensen) lijkt wat bepaalde zaken betreft. Er zit een onafhankelijke kant aan haar karakter naast de wil om bepaalde zaken op haar manier te doen met alle gevolgen van dien.Scheidslijn


Wat Ahsoka precies heeft gedaan om de benodigde informatie te krijgen wordt niet helemaal duidelijk. Wat wel geïmpliceerd wordt is dat zij de scheidslijn tussen licht en duisternis vaker zal bewandelen.

Hoewel het zeker een boeiend verhaal biedt, riskeer je hiermee ook uiteindelijke escalatie. Of dit zal gebeuren is op dit moment natuurlijk niet bekend. Voor nu is nogmaal bevestigd wat Ahsoka zelf al eerder had aangegeven: "Ik ben geen Jedi".

Star Wars: Ahsoka kun je streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen