search
Precies vanaf deze scène trad het verval in bij 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Precies vanaf deze scène trad het verval in bij 'Game of Thrones'

Het laatste seizoen van 'Game of Thrones' was niet best, de serie nam feitelijk al veel eerder een verkeerde afslag.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Game of Thrones is waarschijnlijk de beste en meeste invloedrijke fantasyserie aller tijden. Toch was er veel kritiek op het laatste seizoen, hier vloeg de serie vanwege de snelheid en de plotwendingen volgens de fans flink uit de bocht. Feitelijk ging het al veel eerder mis met het plot.

Zelfs binnen het fantasygenre zijn er bepaalde 'grenzen' aan de geloofwaardigheid. Seizoen 6, aflevering 2, was het moment waarop de serie volgens vele fans al volledig ontspoorde, toen Jon Snow tot leven werd gewekt door Melisandre.

Terug uit de dood


Het probleem met de wederopstanding van Jon Snow is dat iemand die dood is tot leven wekken niet heel geloofwaardig overkomt. Aan het einde van seizoen 5 stierf Snow. Het was een enorm moment in de serie dat niemand had zien aankomen en het versterkte het idee dat letterlijk niemand veilig was in de serie.

Na de plotselinge moorden die de machtsverhoudingen compleet veranderden op Ned Stark, Tywin Lannister en Joffrey Baratheon, was het idee dat iemand weer tot leven kan worden gewekt, natuurlijk vrij absurd.

Bekijk op instagram


Weg dreiging


Toen Jon Snow tot leven werd gewekt, verdween het gevoel van dreiging uit de serie. Hem alsnog doden op een later moment zou zinloos zijn geweest. Het was in deze aflevering dan ook het moment waarop we wisten dat Kit Harrington in de serie zou blijven tot het einde.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen