search
Disney trekt stekker uit nieuwe serie vóór release
Series / Nieuws

Disney trekt stekker uit nieuwe serie vóór release

Voordat de serie daglicht gezien heeft, besloot Disney The Spiderwick Chronicles al te cancelen.

Het gebeurt de laatste tijd helaas steeds vaker: series die al zo goed als af zijn worden gecanceld door grote bedrijven. Het is The Spiderwick Chronicles nu ook overkomen.

Dat heeft te maken met een nieuwe contentstrategie waar Disney aan lijkt te werken, waarbij ze de focus verplaatsen naar eigen gemaakte series in plaats van ip's van buitenaf, zoals The Spiderwick Chronicles.

The Spiderwick Chronicles op Disney Plus


The Spiderwick Chronicles is namelijk een live-actie adaptatie van de populaire kinderboeken met dezelfde naam. De serie wordt geproduceerd door Paramount Television Studios en 20th Television, en bestaat uit acht afleveringen.

De serie is af, maar Disney heeft besloten om het niet op hun streamingdienst uit te brengen. Paramount mag nu opzoek naar een nieuwe koper. Het kan dus nog wel even duren voordat we de serie daadwerkelijk te zien krijgen.

Ooit verscheen er al een film van The Spiderwick Chronicles. Bekijk hieronder een trailer daarvan.



Nieuwe contentstrategie Disney


In mei sprak Disney voor het eerst over veranderingen aan hun strategie. Disney CFO Christine McCarthy zei toen het volgende:

"We zijn bezig met het herzien van de inhoud van onze DTC-diensten om deze af te stemmen op de strategische veranderingen in onze benadering van content. Als gevolg hiervan zullen we bepaalde content van onze streamingplatforms verwijderen en verwachten we momenteel een waardevermindering van ongeveer $1,5 tot $1,8 miljard als gevolg."

Disney wil zich meer gaan focussen op hun eigen series, zoals de adaptatie van Percy Jackson die later dit jaar op de streamingdienst moet verschijnen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen