search
Deze 3 splinternieuwe films overdonderen Netflix helemaal
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films overdonderen Netflix helemaal

Drama op je bat mitzvah, pech voor je horrorboekenclub, en een gruwelijke kindermoord.

Hoe scheid je het kaft van het koren in de enorme aanwas, die elke week uitkomt bij de grote streamingdiensten van Nederland? De recensenten van FilmTotaal helpen je op weg en delen hun meningen over de nieuwste films op Netflix.

You Are So Not Invited to My Batmitzvah | Netflix



Adam Sandler zet zijn eigen familie voor de camera en maakt zo een makkelijke komediefilm met een volledig Joodse cast en crew. Het leverde volgens recensent Terence Shea weer een hap-slik-wegfilm op om lekker om te kunnen lachen.

Hij gaf de komediefilm 2.5 ster, en vertelde: "Er valt tussendoor best wel wat te lachen. Vanaf de achterbank is Adam Sandler zeker komisch. Hij heeft ook iemand ingehuurd van zijn oude werkplek 'Saturday Night Live', het relatief nieuwe castlid Sarah Sherman… De film is bedoeld om Sandlers dochters een springplank te bieden, hopelijk is het er ook een voor haar."

Lees de rest van de recensie.

El Club de los Lectores Criminales | Netflix



Bereid je voor op een hoop horrorclichés in deze semi-griezelige film, die vooral probeert te spelen met het genre. Een horrorboekenclub raakt verzeild in hun eigen enge verhaal met een killerclown, maar volgens Ruby Dijk doet hij nauwelijks kwaad.

Daarom kreeg de horrorfilm 3 sterren van haar. Ze zei: "Het is geen angstaanjagende en bloederige film waarvan je de komende maand midden in de nacht badend in het zweet wakker wordt. De film probeert te spelen met de conventies van het genre, maar doet dit op een dusdanig oppervlakkige manier dat het resultaat meer lijkt op een slecht kampvuurverhaal verteld door een tienermeisje op schoolkamp, dan een vindingrijk en origineel concept."

Lees de rest van de recensie.

Isabella: O Caso Nardoni | Netflix



Een true crime-documentaire zoals Netflix er wel meer van heeft, maar ditmaal over een gruwelijke kindermoord in Brazillië. Wat Arjan Welles vooral interessant vond was het mediaspektakel dat heerste rond de rechtszaak, waarbij de media het recht in eigen hand wilde nemen.

De documentaire kon rekenen op 3 sterren van hem. Welles deelde: "De zaak van Isabella Nardoni sprak ook zo tot de verbeelding, omdat het ging om een jong meisje uit de middenklasse, met wie en wier ouders veel mensen zich makkelijk konden identificeren. Bovendien leidde de uitspraak in de rechtszaak tot sensationele taferelen toen deze over de luidsprekers van een volgepakt plein werd uitgesproken."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen