search
Eén van de beste films uit de jaren '90 staat gewoon op HBO Max
Films / Video/clip/featurette

Eén van de beste films uit de jaren '90 staat gewoon op HBO Max

In de jaren '90 zijn een hoop mooie en goede films uitgekomen. Zo ook deze misdaadfilm. Je kan hem terugvinden in het aanbod van HBO Max. Kijk hem snel of voeg hem zeker toe aan je kijklijst voor een andere keer.

Voor deze parel gaan we terug naar het jaar 1990. In dit jaar kwam de film Goodfellas uit. Neem wel de tijd voor deze film, hij duurt namelijk bijna tweeëneenhalf uur.

De film komt van regisseur Martin Scorsese. Hij heeft meerdere topfilms op zijn naam staan als Shutter Island, The Departed en Gangs of New York. Van deze laatste film is hij momenteel bezig een serie te maken.

Synopsis


We volgen de dertienjarige Henry Hill, die opgroeit in een door de maffia geregeerde wijk in Brooklyn. Daar begint hij als loopjongen en door de jaren heen zet hij steeds een stapje verder op de ladder.

Gangster Jimmy 'The Gent' Conway neemt hem onder zijn hoede en leert hem alle fijne kneepjes van het vak. Henry begint alles steeds beter door te krijgen maar ook dat hij voor zichzelf moet zorgen als hij wil overleven in deze maffiawereld.

Cast


In deze grootse film zien we ook grote namen zoals Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci, Lorraine Bracco, Paul Sorvino, Frank Sivero, Tony Darrow, Mike Starr en Chuck Low.



Over de film


Al Pacino kreeg voor Robert de Niro de rol van Jimmy Conway aangeboden. Hij wees het af vanwege de angst voor typecasting en had daar later spijt van. In hetzelfde jaar speelde Pacino een nog meer stereotiepe gangster, Big Boy Caprice, in Dick Tracy (1990).

Ray Liotta wees de rol van Harvey Dent in Batman (1989) af omdat hij graag in deze film wilde spelen.

De film was genomineerd voor maar liefst zes Oscars, uiteindelijk wist alleen Joe Pesci een Oscar voor de film binnen te slepen voor beste mannelijke bijrol.

Heerlijke maffiafilm


De film weet op IMDb een geweldige score te pakken van 8.7/10. Op Rotten Tomatoes Zijn de critici en het publiek allebei erg te spreken over de film want gemiddeld scoort hij daar 97%. "Van de soundtrack tot de dialoog tot het brute geweld, alles is bedekt met humor - een ongebruikelijke maar wrange stijl om toe te passen op een film met zulke serieuze thema's.", aldus een van de critici.





Op MovieMeter doet de film het ook goed met een score van 4.19/5. "Weer een heerlijke film van Martin Scorsese. Net als The Irishman in mafia-stijl, met Robert de Niro en Joe Pesci. Maar dan nu als jonge kerels. En wat is het een genot om naar hen te kijken. Vooral van Joe Pesci kan ik genieten, met zijn irritante, doordringende stem, waar je als tegenspeler helemaal gek van zou worden.", vertelt kijker Simon Belmont over de film.

HBO Max


Als je deze misdadig goede film nog niet gezien hebt, kan je dat nu doen bij HBO Max. Nu geen tijd maar wil je de film niet missen, voeg hem dan toe aan je kijklijst bij de streamer.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen