search
Eén van de beste films ooit uit de jaren '80 zie je bij Netflix
Films / Video/clip/featurette

Eén van de beste films ooit uit de jaren '80 zie je bij Netflix

Tussen alle films bij de verschillende streamingdiensten vinden we een hoop mooie parels terug. We hebben er weer een voor je uitgezocht, die je toch zeker wel een keertje gezien moet hebben.

Soms is het lastig om net die ene film te vinden waar je op dat moment zin in hebt. Om je op weg te helpen lichten wij er een aantal voor je uit die het bekijken meer dan waard zijn. Nu kijken we naar één van de beste films uit de jaren '80 die je terug kan vinden op Netflix.

De film komt van regisseur Sergio Leone en komt uit het jaar 1984. De film is een lange zit met zijn drie uur en negenenveertig minuten durende lengte. Maar als we zien hoe goed de film het doet, zijn al deze minuten het dubbel en dwars waard om te zien.

Regie en cast


Regisseur Leone is helaas niet meer onder ons maar was ook bekend van zijn werk aan de films The King of Ads en A Fistfull of Dollars.

In de film zien we Robert de Niro, James Woods, Elizabeth McGovern, Tuesday Weld, Burt Young, Joe Pesci en Treat Williams. Williams is afgelopen 12 juni omgekomen bij een motorongeluk.

Synopsis


David "Noodles" Aaronson en Maximillian vormen in New York op jonge leeftijd een jeugdbende. Een aantal jaar later hebben ze tijdens de drooglegging zelfs de macht in handen.Vijfendertig jaar later krijgt David een mysterieuze brief die het verleden weer naar boven brengt.

Een meesterwerk


Op IMDb weet de film een hele goede 8.3/10 te scoren. Bij Rotten Tomatoes scoort de film ook goed met een gemiddelde van 90%. "Sergio Leone verkent de meest onoverzichtelijke zijwegen van stedelijk Americana aan de hand van het verhaal van twee gangsters die hun samenwerking als kinderen uit Brooklyn in 1921 begonnen en eind jaren '60 op tragische wijze beëindigden.", aldus een van de critici.

"Het blijft voor mij een meesterwerk en de beste film ooit. Het complexe verhaal, de muziek, cinematografie, de indrukwekkende scènes, de acteurs en hun acteerprestaties, zorgen ervoor dat deze film bij mij iedere keer weer een onuitwisbare indruk achter laat. Geweldig en ongeëvenaard!", vertelt kijker Debo bij MovieMeter. Daar pakt de film een score van 4.11/5.

Over de film


De Niro was als eerste gecast voor de rol van David "Noodles" Aaronson en daarna was hij actief betrokken bij het kiezen van de overige castleden.

De film speelt zich af in de jaren 1920, 1932, 1933 en 1968.

Leone had verschillende ontmoetingen met ex-gangster en auteur Harry Grey, zodat hij Amerika kon herscheppen zoals gezien door Grey's ogen.

Zeker een keer streamen


Wanneer je in bent voor een avond gevuld met een lange maar ook extreem goede misdaadfilm, raden we je aan om Once Upon A Time in America te kijken bij Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen