search
‘God of War’ op Prime Video: Nieuw leven voor videogame-adaptaties?
Series / Nieuws

‘God of War’ op Prime Video: Nieuw leven voor videogame-adaptaties?

Na een aantal flops blijken series gebaseerd op computerspellen toch wel te werken.

Er wordt door Prime Video momenteel druk gewerkt aan een adaptatie van het razend populaire computerspel God of War. Goed nieuws voor gamefanaten: het blijft niet alleen bij deze titel.

Hoofd van PlayStation Productions, Asad Qizilbash, vertelt namelijk dat ze naast God of War ook de samenwerking met Netflix zijn aangegaan voor een adaptatie van de reeks Horizon-spellen.

Serie van mythologische proporties


Na de successen van The Last of Us en Twisted Metal staan alle lichten op groen voor series gebaseerd op computerspellen. De productie heeft echter wel rekening te houden met een grote groep trouwe fans.

Daarom belooft Vernon Sanders, hoofd van TV bij Amazon Studios, dat Prime Video's God of War trouw aan het bronmateriaal blijft. Het wordt volgens hem een verhaal over vaders en zonen, omgeven in een episch landschap.

Formule werkt


Qizilbash vertelt dat ze voor de Horizon-serie een beetje hetzelfde gaan doen als The Last of Us. De nadruk zal in de serie meer gelegd worden op het ontwikkelen van personages en verhaallijnen.



Wanneer we God of War op Prime Video kunnen verwachten is nog niet bekend. Binnenkort volgen meer updates over zowel God of War als de Horizon-serie.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen