search

Ons nieuws van zaterdag 2 september 2023

Marvel stelt meerdere series (o.a. Daredevil, Ironheart, X-Men '97) uit
Series / Nieuws

Marvel stelt meerdere series (o.a. Daredevil, Ironheart, X-Men '97) uit

Niet alleen de stakingen, maar ook een nieuwe strategie van Disney zorgen voor een nieuw kalender.

Marvel Studios heeft zijn tv-kalender volledig omgegooid, waardoor meerdere series zijn uitgesteld naar een latere datum.

De stap wordt niet alleen gezet wegens de stakingen in Hollywood, maar ook door een aangepaste release-strategie van Disney.

Kleine wijzigingen


Het tweede seizoen van Loki staat in elk geval nog steeds gepland voor 6 oktober, maar het tweede seizoen van animatieserie What If is verschoven naar een kerst-release.

De serie Echo zou eigenlijk in november debuteren, maar is nu verplaatst naar januari 2024. Dat geldt tevens voor X-Men '97, dat later dit jaar zou verschijnen. Nu verschijnt deze tekenfilmreeks ergens aan het begin van 2024.

Grote wijzigingen


En dan is er Agatha: Coven of Chaos. Deze WandaVision-spinoff zou eigenlijk begin 2024 debuteren, maar is nu naar het najaar van 2024 verschoven om aan te sluiten of Halloween. De naam van de serie is daarnaast gewijzigd naar Agatha: Darkhold Diaries.

Tot slot zijn er nog de series Daredevil: Born Again, Ironheart en Wonder Man. Al deze titels zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld, omdat de afronding ervan volledig afhangt van wanneer de stakingen voorbij zijn.



Bronnen van The Hollywood Reporter hebben daarnaast prijsgegeven dat Marvel van elk van deze titels een evenement wil maken, en ze daardoor meer gespreid zal uitbrengen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoeveel afleveringen heeft 'The Wheel of Time' seizoen 2?
Series / Nieuws

Hoeveel afleveringen heeft 'The Wheel of Time' seizoen 2?

De fantasyserie 'The Wheel of Time' is terug voor een tweede seizoen.

The Wheel of Time is officieel teruggekeerd voor seizoen 2. De eerste 3 afleveringen verschenen gisteren in één keer. Maar hoeveel afleveringen kunnen we nog verwachten, en wanneer zijn deze te bekijken?

The Wheel of Time, een bewerking van de fantasy boekenserie van Robert Jordan, ging in 2021 in première op Amazon Prime Video. Dankzij de meeslepende personages, de prachtig vormgegeven wereld en het intrigerende magische systeem wist de serie ondanks de concurrentie van series als The Rings of Power en House of the Dragon toch goed te scoren.

Hoeveel afleveringen?


Seizoen 2 van The Wheel of Time bestaat in totaal uit acht afleveringen, evenveel als het eerste seizoen. De eerste drie afleveringen gingen op vrijdag 1 september in première. De overige vijf afleveringen van het tweede deel van de serie zullen wekelijks om 13:00 op Prime Video verschijnen.

Aangezien er dus wekelijks nieuwe afleveringen uitkomen, kunnen we de finale bekijken op 6 oktober. Dat is helaas al best snel, maar gelukkig kunnen fans dan alvast beginnen met uitkijken naar het nieuwe seizoen. De serie is namelijk al verlengd voor seizoen 3.

14 boeken


Omdat andere fantasyseries pas op zijn vroegst in 2024 terugkeren, is seizoen 2 van The Wheel of Time een van de grootste releases binnen het genre in 2023. Gezien het feit dat de serie van Jordan in totaal uit 14 boeken bestaat, is er nog genoeg materiaal voor de serie. Hopelijk volgen er dus nog een hoop seizoenen.



Bekijk seizoen 2 van The Wheel of Time iedere vrijdag op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Interessante fan-theorie over 'Brienne of Tarth' uit 'Game of Thrones'; George R.R. Martin reageert
Series / Nieuws

Interessante fan-theorie over 'Brienne of Tarth' uit 'Game of Thrones'; George R.R. Martin reageert

Is de grote en loeisterkte 'Brienne of Tarth' dan toch familie van de Cleganes?

De schrijver van Game of Thrones, George R.R. Martin, is een klein beetje ingegaan op een interessante fan-theorie! Een fan op Reddit is bezig om één van de grote mysteries uit de serie te ontrafelen: wat is nu precies de afkomst van Brienne of Tarth?

Hoewel in de boeken en in de serie wordt gesteld dat Brienne de dochter is van Selwyn Tarth, het hoofd van huis Tarth, hebben fans daar altijd aan getwijfeld. Brienne lijkt met haar enorme lengte in niets op haar familieleden. Alom werd dan ook aangenomen dat zij geadopteerd zou zijn.

Familie Clegane


Fans denken echter dat zij familie is van het indrukwekkende broers: Sandor en Gregor Clegane. Deze twee iconische personages zijn allebei enorm groot en sterk, net als Brienne.

De Redditor stelt het volgende: "Ik geloof dat Brienne eigenlijk de lang verloren gewaande zus van de Cleganes is. Ned Stark vat samen wat hij weet over de Cleganes, en merkt heel kort op dat er een zuster was die onder mysterieuze omstandigheden is verdwenen. Ik stel me zo voor dat papa Clegane, zich bewust van het geweld dat al in Gregor opbloeide, haar voor haar eigen bestwil naar Tarth heeft gestuurd."

Duncan the Tall


Hoewel Martin het idee van de fan niet bevestigde, heeft Martin wel onthuld dat Brienne een afstammeling is van de legendarische Kingsguard-ridder Duncan the Tall, wat zou kunnen betekenen dat zowel Sandor als Gregor familie van hem zouden kunnen zijn. De enorme lengte van alle drie ondersteunt deze theorie immers perfect.



Kijk Game of Thrones op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pedro Pascal heeft enorme 'crush' op deze bloedmooie 'Game of Thrones'-actrice
Series / Nieuws

Pedro Pascal heeft enorme 'crush' op deze bloedmooie 'Game of Thrones'-actrice

Pedro Pascal heeft aangegeven zeer onder de indruk te zijn van deze actrice in 'Game of Thrones'

Pedro Pascal is de afgelopen jaren flink doorgebroken. Na zijn rol als Oberin Martell in Game of Thrones speelt hij momenteel bijvoorbeeld ook in het indrukwekkende The Last of Us. Hij had tijdens Game of Thrones een enorme crush op een van zijn medespelers.

In de serie zijn de huizen 'Martell' en 'Lannister' absoluut geen vrienden, toch was Pascal zeer onder de indruk van Lena Headey, die Cersie speelde in Game of Thrones. Pascal onthulde dit tijdens een vraag- en antwoordsessie op Reddit.

Crush


“Lena is een van mijn favoriete mensen. Ze is zo grappig en zo slim, zo'n goed mens, een goede vriendin en een goede moeder... Ik denk dat iedereen op die set en iedereen die met haar in contact komt, meteen verliefd op haar wordt..", vertelde Pascal tijdens de sessie.

Er is één echt stel ontstaan uit Game of Thrones en dat zijn Kit Harrington en Rose Leslie, die in de serie te zien zijn als Jon Snow en Ygritte. Ygritte en Jon beleven in de serie ook een romance en die zette zich dus later in de echte wereld voort. Harrington en Leslie zijn inmiddels gelukkig getrouwd.



Kijk Game of Thrones op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wie is dit mysterieuze rokende personage in de gloednieuwe Netflix hitserie 'One Piece'?
Series / Nieuws

Wie is dit mysterieuze rokende personage in de gloednieuwe Netflix hitserie 'One Piece'?

"Ik laat het graag aan het publiek om uit te vogelen"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Showrunner Steven Maeda, het brein achter Netflix's live-action One Piece, vertelt meer over het mysterieuze personage dat aan het einde van seizoen 1 wordt onthuld.

Manga


In One Piece wordt het verhaal verteld van de jonge piratenkapitein Monkey D. Luffy (Iñaki Godoy).

Ook introduceert de serie veel van de heldhaftige piraten uit Eiichiro Oda's nog steeds lopende manga.

De show richt zich op het aanpassen van de eerste 100 hoofdstukken van de manga, maar legt al de zaadjes voor toekomstige seizoenen.

Aan het einde van seizoen 1 introduceert de serie een mysterieus rokend figuur die gaten brandt in de posters van gezochte piraten.

Hints


Steven Maeda kan nog niet veel zeggen over dit personage, maar hij hoopt wel enkele hints voor de toekomst van One Piece neer te kunnen leggen.

"Ik mag niet veel zeggen, maar je kunt erin lezen wat je wilt.

Ik denk dat het belangrijk is om een beetje vooruit te kijken, vooral bij een serie als deze waar een zeer sterke plotlijn is.

Ik laat dat graag over aan het publiek om uit te vogelen,"
vertelt Maeda in een interview met TVLine.



Wie zou het zijn?


Er valt nog veel te onthullen over de roker, maar hij is waarschijnlijk een bekend personage voor kijkers van de anime en lezers van de manga.

Een lid van de Marines met wrok tegen piraten, inclusief Luffy, is hij waarschijnlijk de machtige Kapitein Smoker, the White Hunter, een ruwe en gevaarlijke dreiging.

Onbevreesd voor de Strawhats - en vooral niet bang om ze gevangen te nemen of te doden - vertegenwoordigt Roker een ware bedreiging voor Luffy's bende piraten.

Ze hebben al de woede van de regering op zich geladen, en Roker zal de gecombineerde krachten van de Marines tegen hen leiden.



Verschillen


De live-action One Piece en de anime vertonen veel gelijkenissen, dus het verhaal van Kapitein Smoker zou heel goed op dezelfde manier kunnen verlopen als in de nieuwe adaptatie.

Toch zijn er enkele grote verschillen tussen de twee shows, waaronder Vice-Admiraal Garp's (Vincent Regan) vroege betrokkenheid bij de live-action show en de voortdurende prominente rol van Buggy de Clown (Jeff Ward).

Het zou heel goed kunnen dat de Netflix-adaptatie van One Piece het verhaal van Roker verandert om zijn rol nog verrassender te maken, wat Maeda's opmerkingen lijken aan te geven.



Het eerste seizoen van One Piece is nu in zijn geheel op Netflix te bekijken.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De rol van Rachel in 'Suits': Het gevecht tussen Meghan Markle en een verrassende rivaal
Series / Nieuws

De rol van Rachel in 'Suits': Het gevecht tussen Meghan Markle en een verrassende rivaal

Meghan Markle ging de stijd aan met Prins Harry's beste vriendin om de rol van Rachel.

Het is na 7 seizoenen heel raar om iemand anders dan Meghan Markle voor te stellen als Rachel uit Suits. Dat was echter wel bijna het geval, want een andere actrice zou bijna de rol hebben gespeeld.

Meghan Markle speelde de iconische Rachel Zane in de hitserie Suits. Rachel was een juridisch medewerker en al snel een liefdesbelang voor hoofdpersonage Mike (Patrick J. Adams).

De perfecte Rachel?


Hoewel Markle de rol van Rachel met overgave heeft gespeeld, was er een kans dat ze deze rol niet zou krijgen. The Serpent, Me Before You en The Sandman-actrice Jenna Coleman wilde namelijk ook de rol hebben.



Uiteindelijk kreeg Coleman de rol niet, maar het kwam allemaal goed aangezien Coleman gecast werd voor Clara Oswald in Doctor Who. Bovendien heeft Coleman een fantastische carrière opgebouwd.

Toch een beetje grappig


Het is eigenlijk wel grappig dat de strijd om Rachel juist tussen Coleman en Markle ging. Er werd namelijk beweerd dat Coleman en Prins Harry een relatie hadden. De twee deelden echter alleen een goede vriendschap in 2015, een jaar voordat Prins Harry Markle ontmoette.

Bekijk hieronder de beste momenten van Rachel en stream Suits op Suits.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maker Craig Mazin garandeert: Stakingen enige obstakel voor 'Last of Us' seizoen 2
Series / Nieuws

Maker Craig Mazin garandeert: Stakingen enige obstakel voor 'Last of Us' seizoen 2

Goed nieuws voor seizoen 2 van The Last of Us: het kan meteen beginnen als de stakingen stoppen.

Hoewel de schrijvers alle recht hebben om te staken, zorgt het er wel voor dat fans lang(er) moeten wachten op hun favoriete films en series. Zo ook met de hitserie The Last of Us.

Gelukkig is er goed nieuws voor seizoen 2 van The Last of Us. Maker Craig Mazin heeft namelijk bevestigd dat seizoen 2 meteen kan beginnen als de stakingen stoppen.

Een goede planning


The Last of Us-maker Craig Mazin heeft laten weten dat hij "vlak voor middernacht" het script ingeleverd heeft. Net voordat de stakingen begonnen.



Dit houdt in dat seizoen 2 al volledig is gepland en er in ieder geval al één script is voordat de Writer’s Guild of America toesloeg.

Een snelle start


Doordat er al een script en een plan is, kan The Last of Us grote stappen maken wanneer de stakingen eindelijk voorbij zijn.

Bekijk hieronder een interview met de cast en stream The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Yellowstone'-ster vecht tegen zijn vroegtijdig vertrek: dreiging naar de rechter te stappen
Series / Nieuws

'Yellowstone'-ster vecht tegen zijn vroegtijdig vertrek: dreiging naar de rechter te stappen

Kevin Costner is het zeker niet eens met zijn vertrek en is bereid te strijden voor zijn personage.

Yellowstone was meteen al een grote hit en de twee prequels, 1923 en 1883 voegden zich al snel toe aan dit succes. Helaas is Yellowstone-acteur Kevin Costner ondertussen niet zo blij meer met de serie.

Costner speelde 4 seizoenen lang het hoofd van de familie: John Dutton. Toen werd het nieuws bekendgemaakt dat de acteur de serie na seizoen 5 zou verlaten door creatieve problemen met showrunner Taylor Sheridan.

Niet van plan om te gaan


Een nieuw rapport van Deadline onthult echter de harde waarheid. Costner wilde helemaal niet vertrekken en had eerst zelfs plannen om tot seizoen 7 door te gaan.



Hiervoor had Costner nog niks gezegd over zijn vertrek, maar nu geeft hij aan dat hij het niet eens is met zijn vroegtijdig vertrek. Ook is hij bereid "naar de rechter te stappen".

Lastige tijden voor de franchise


Het is nog niet bekend hoeveel seizoenen showrunner Sheridan nog wil doen van Yellowstone, maar één ding is zeker duidelijk: zonder Costner gaat het erg lastig worden.

Bekijk hieronder de beste momenten van John en stream Yellowstone op Amazon.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actievolle sequel weet Netflix-kijkers te overtuigen
Films / Nieuws

Actievolle sequel weet Netflix-kijkers te overtuigen

Denzel Washington is terug in de 'The Equalizer 2' als Robert McCall. De actiefilm uit 2018 is momenteel erg populair om te streamen want hij staat op de vierde plek in de Netflix Top 10.

Vanaf 31 augustus kan je The Equalizer 3 in de bioscopen bewonderen. Het tweede deel wordt momenteel goed bekeken op Netflix. Stream de film, en eventueel ook het eerste deel, bij de dienst.

Antoine Fuqua heeft alle delen van deze populaire actiereeks geregisseerd. Andere films die hij op zijn naam heeft staan zijn onder meer Training Day, Tears of the Sun en Olympus Has Fallen.

Cast


Naast Washington zien we in deze actiefilm Pedro Pascal, Ashton Sanders, Orson Bean, Melissa Leo, Bill Pullman, Jonathan Scarfe, Sakina Jaffrey en Kazy Tauginas.

Terug in actie


Opnieuw volgen we Robert McCall die zijn uiterste best doet om los te komen van zijn duistere verleden waarin hij het recht in eigen handen nam om het op te nemen voor mensen die slachtoffer zijn geworden van een misdrijf.

Wanneer zijn beste vriendin wordt vermoord is hij genoodzaakt om weer in actie te komen. Hoe ver is hij bereid om te gaan om de daders te pakken te krijgen?



Plezierige actie


Dit tweede deel van de actiereeks weet op IMDb een score neer te zetten van 6.7/10. Op Rotten Tomatoes scoort de film een gemiddelde van 55% onder de kijkers. "Een plezierige actievolle film met een geweldig tempo; de looptijd van twee uur vliegt voorbij.", aldus een van de critici.

Kijker Forrest001 vertelt op de site van MovieMeter, "Degelijk gemaakt. Denzel Washington maakt er altijd wel een film van die het bekijken waard is. Het verhaaltje is echter niet heel bijzonder, de vaart wordt er te vaak uitgehaald en er is erg veel tijd ingeruimd voor moralistische prietpraat. Erg weinig actie voor zo'n lange film.". De film scoort bij de site een 3.21/5.





Op Netflix


Of je nu naar de bioscoop gaat voor het derde deel of niet, het is zeker de moeite waard om The Equalizer en The Equalizer 2 te streamen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 3 nieuwe afleveringen online waaronder het spannende 'Harlan Coben's Shelter'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 3 nieuwe afleveringen online waaronder het spannende 'Harlan Coben's Shelter'

Kijk deze week naar onderstaande internationale topseries op Prime Video.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de twee meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Tschugger (seizoen 1)



Verschijnt op: dinsdag 5 september
Genre: Komedie / Misdaad

Synopsis: Tschugger, een ander woord voor politieagent in een Zwitsers dialect, vertelt het verhaal van een lokaal politiekantoor in Zwitserland. In plaats van het onderzoeken van vermiste schapen, houdt een poging tot moord hen scherp.





Harlan Coben's Shelter (seizoen 1 - aflevering 5-8)



Verschijnt op: 8 september
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Shelter is gebaseerd op de bestseller-reeks van Harlan Coben en volgt het verhaal van Mickey Bolitar die na de dood van zijn vader in een buitenwijk in New Jersey gaat wonen. Als er weer een leerling verdwijnt, raakt Mickey verstrikt in een web van geheimen. Met zijn nieuwe vrienden Spoon en Ema onthult hij een duistere onderwereld die mogelijk licht kan werpen op decennia van verdwijningen.





Overige series nieuw op Prime Video



Hieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

7 september: De Club (waar niemand bij wil horen) (seizoen 1) - Drama - Deze achtdelige serie volgt drie koppels die vrienden worden in de wachtkamer van de IVF-kliniek. Zij hadden hun toekomst al helemaal gepland, maar moeten zich aanpassen wanneer hun kinderwens niet zo vanzelfsprekend blijkt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 4 nieuwe afleveringen waaronder 'The Curious Case of Natalia Grace'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 4 nieuwe afleveringen waaronder 'The Curious Case of Natalia Grace'

Naast de bekende series zie je deze week een indrukwekkende documentaire op HBO Max.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Curious Case of Natalia Grace (seizoen 1)



Verschijnt op: 2 september
Genre: Documentaire

Synopsis: Deze docuserie biedt een exclusieve blik in een van de meest buitengewone mysteries ter wereld. Aanvankelijk werd gedacht dat dit zesjarige Oekraïense weesmeisje een zeldzame botafwijking en dwerggroei had, maar in werkelijkheid was ze een volgroeide volwassen persoon.





How to with John Wilson (seizoen 3 - aflevering 6)



Verschijnt op: 2 september
Genre: Documentaire / Komedie
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Een HBO-docucomedy waarin een angstige New Yorker advies wil geven over dagelijkse dingen terwijl hij zelf met dingen zit. John Wilson legt onopvallend de levens vast van andere New Yorkers in een komische odyssee van zelfontdekking.





Fantastic Friends (seizoen 2 - aflevering 5)



Verschijnt op: 6 september
Genre: Documentaire / Reality-TV
Kijk op: HBO Max

Synopsis: James en Oliver Phelps, bekend als de Weasley-tweeling uit de Harry Potter-films, nemen ons mee op een buitengewoon avontuur, waarbij ze fascinerende gasten ontmoeten, betoverende locaties verkennen en fenomenale uitdagingen aangaan.





Overige series nieuw op HBO Max



Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

8 september: Teenage Euthanasia (seizoen 2 - aflevering 7) - Animatie / Komedie / Fantasie - Teenage Euthanasia speelt zich af in de nabije toekomst en gaat over de familie Fantasy, die in Florida begrafenisonderneming Tender Endings runnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video-hit 'The Terminal List' krijgt een prequel-serie
Series / Nieuws

Prime Video-hit 'The Terminal List' krijgt een prequel-serie

Chris Pratt is weer van de partij, maar de vraag is in welke mate.

Antoine Fuqua, regisseur en uitvoerend producent van hitserie The Terminal List en de nieuwe film The Equalizer 3, heeft een update gegeven over de prequel op de serie met Chris Pratt.

De serie gaat over Pratts luitenant James Reece, die verzeild raakt in een vergaande samenzwering wanneer zijn groep Navy SEALS wordt afgemaakt tijdens een missie.

Nieuw hoofdpersonage
Ondanks gemengde reacties van de criticie, was de serie een groot succes onder het publiek van Amazon Prime Video. En daarom komt er nu dus een prequel, waarin CIA-agent Ben Edwards (Taylor Kitsch) centraal staat.

Tijdens een gesprek met Collider onthulde Fuqua dat de opnames van de prequel al waren begonnen toen de Hollywood-stakingen roet in het eten gooiden.

Pratt terug?
Fuqua omschreef zijn betrokkenheid bij de nieuwe serie, maar hintte ook naar Pratts terugkeer in de serie met Kitsch.

Aldus Fuqua:

"O, ja. We waren zwaar betrokken bij de prequel tot de staking toesloeg. Ik ben absoluut weer van de partij, want ik houd van die franchise.



Als ik beschikbaar, zal ik zeker een aflevering regisseren. Dat staat vast. Ik zal er waarschijnlijk een of twee met Chris regisseren, maar het is een prequel met Taylor Kitsch als hoofdrolspeler."

De opnames van de The Terminal List-prequel worden hervat zodra de stakingen in Hollywood voorbij zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Wheel of Time' seizoen 2: Moiraine wordt op de proef gesteld, spannende tijden liggen in het verschiet
Series / Nieuws

'The Wheel of Time' seizoen 2: Moiraine wordt op de proef gesteld, spannende tijden liggen in het verschiet

De Aes Sedai wordt op de proef gesteld en zal moeten weten te manoeuvreren.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Als Aes Sedai is Moiraine (Rosamund Pike) een formidabel personage. Dit is maar goed ook, want in het nieuwste seizoen van The Wheel of Time krijgt zij het nodige voor de kiezen.

Moiraine moet geheim zien te houden dat Rand (Josha Stradowski) nog leeft. Zij is echter haar connectie met de Ene Kracht kwijt, waardoor ze niet meer kan geleiden. In een interview met Entertainment Weekly maakt hoofdrolspeelster Rosamund Pike duidelijk dat haar personage niet voor een gat te vangen is.

Diepe depressie


De Aes Sedai heeft nog genoeg andere vermogens en vaardigheden. Pike: "De Ene Kracht voelt als een soort levenskracht. Het feit dat ze dit kwijt is moet als een depressie voelen. Moiraine kan echter op andere dingen leunen om vooruit te komen: haar sluwheid, haar vermogen om anderen te manipuleren en haar strategisch denken".

Doordat Moiraine haar grootste wapen niet tot haar beschikking heeft zal ze haar kaarten anders moeten spelen. In seizoen 2 is het goed mogelijk dat zij besluit om geleiders te helpen die door de Seanchan gevangen zijn genomen. Hierdoor zullen we ongetwijfeld nieuwe kanten aan Moiraine's karakter ontdekken in het nieuwe seizoen van deze fantasyserie.

Kijk The Wheel of Time op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onthult 'Game of Thrones'-prequel sleutelgeheim over dit bekende personage?
Series / Nieuws

Onthult 'Game of Thrones'-prequel sleutelgeheim over dit bekende personage?

De geplande prequelserie zou wel eens iets belangrijks kunnen verklappen.

Het succesvolle House of the Dragon speelt zich zo'n 170 jaar voor de geboorte van Daenerys Targaryen af. Er staat echter nog een project op stapel wat zich zo'n 70 - 80 jaar voor Game of Thrones afspeelt.

We hebben het hier over A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, dat de avonturen van de ridder Ser Duncan the Tall ("Dunk") en zijn schildknaap Aegon Targaryen ("Egg"), beschrijft. Het is mogelijk dat deze ridder een voorvader blijkt te zijn van Hodor (Kristian Nairn). Gezien Hodors rol in het verhaal zou dit extra diepgang geven aan de mythologie van Westeros.

Visoen


Volgens de boeken is de verstandelijk gehandicapte Hodor de achterkleinzoon van Old Nan (Margaret John), de vaste oppas van de Stark-kinderen. In het boek 'Een dans met draken' heeft Bran echter een visioen dat volgens fans een hint geeft met betrekking tot een bepaalde voorouder.

Bran ziet hoe een boomlange man een jonge vrouw kust. Het fandom speculeert al langere tijd dat het hier gaat om Nan in haar jonge jaren en Ser Duncan. Zowel Duncan als Hodor zijn ruim 2 meter lang, wat niet vaak voorkomt. Als dit inderdaad een erfelijk trekje is dan bestaat er dus een connectie tussen de twee.

Winterfell romance


George R.R. Martin is wel van plan om over het bezoek van Dunk en Egg aan Winterfell te schrijven. Brans visioen zou een indicatie zijn dat Dunk in zijn tijd op Winterfell een romance had waaruit Hodors voorvader is geboren. Mocht deze fantheorie bevestigd worden dan geeft de prequelserie hierdoor meer diepgang aan de familiegeschiedenis van Hodor en Nan. Dit benadrukt zo mogelijk nog meer zijn cruciale rol in Game of Thrones.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is wanneer we 'True Detective' seizoen 4 kunnen verwachten
Series / Nieuws

Dit is wanneer we 'True Detective' seizoen 4 kunnen verwachten

Het heeft allemaal wat langer geduurd dan verwacht, maar er is eindelijk een datum in zicht.

Het allernieuwste seizoen van de anthologieserie True Detective is aanstaande en HBO komt eindelijk met meer duidelijk wanneer het uitkomt. We hoeven gelukkig niet lang meer te wachten.

Eerder werd bekend dat het vierde seizoen, genaamd Night Country, nog dit jaar te streamen zou zijn. Echter heeft ook deze serie door alle stakingen vertraging opgelopen, maar in januari 2024 is het nieuwe seizoen te streamen.

Bekende gezichten in Alaska


Als de lange winternacht valt in Ennis, Alaska, raken de acht mannen die het Tsalal Arctic onderzoeksstation bemannen plotseling vermist, zonder ook maar één spoor achter te laten. Het is aan twee detectives om dit op te lossen.

De taak is aan Liz Danvers (Jodie Foster) en Evangeline Navarro (Kali Reis) om de mannen te vinden, terwijl ze hun eigen verleden en de donkere waarheid onder het arctische ijs moeten confronteren.

Elk seizoen wat anders


True Detective is onder de fans zeer gewaardeerd. Met name het eerste seizoen wordt door velen beschouwd als het beste. Seizoen twee werd aanzienlijk minder gewaardeerd, maar seizoen drie was volgens fans en critici weer helemaal top.



Nu nog afwachten hoe het vierde seizoen zal zijn. Kijk alle afleveringen van True Detective op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
‘God of War’ op Prime Video: Nieuw leven voor videogame-adaptaties?
Series / Nieuws

‘God of War’ op Prime Video: Nieuw leven voor videogame-adaptaties?

Na een aantal flops blijken series gebaseerd op computerspellen toch wel te werken.

Er wordt door Prime Video momenteel druk gewerkt aan een adaptatie van het razend populaire computerspel God of War. Goed nieuws voor gamefanaten: het blijft niet alleen bij deze titel.

Hoofd van PlayStation Productions, Asad Qizilbash, vertelt namelijk dat ze naast God of War ook de samenwerking met Netflix zijn aangegaan voor een adaptatie van de reeks Horizon-spellen.

Serie van mythologische proporties


Na de successen van The Last of Us en Twisted Metal staan alle lichten op groen voor series gebaseerd op computerspellen. De productie heeft echter wel rekening te houden met een grote groep trouwe fans.

Daarom belooft Vernon Sanders, hoofd van TV bij Amazon Studios, dat Prime Video's God of War trouw aan het bronmateriaal blijft. Het wordt volgens hem een verhaal over vaders en zonen, omgeven in een episch landschap.

Formule werkt


Qizilbash vertelt dat ze voor de Horizon-serie een beetje hetzelfde gaan doen als The Last of Us. De nadruk zal in de serie meer gelegd worden op het ontwikkelen van personages en verhaallijnen.



Wanneer we God of War op Prime Video kunnen verwachten is nog niet bekend. Binnenkort volgen meer updates over zowel God of War als de Horizon-serie.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.