search
Mogelijke spin-off 'Manifest': oplossing voor onbeantwoorde vragen of uitnodiging voor chaos?

Mogelijke spin-off 'Manifest': oplossing voor onbeantwoorde vragen of uitnodiging voor chaos?

Een spin-off van 'Manifest' zou vragen kunnen beantwoorden, maar kan het verhaal ook nog meer in de war brengen.

Nina Beerendonk
De finale van Manifest werd nogal gemengd ontvangen, maar het einde deed in ieder geval één ding goed: er werd ruimte opengelaten voor een spin-off, waarin het lot van vlucht 828 voortgezet kan worden. Dit zou echter wel voor nog meer problemen kunnen zorgen.

Hoewel de familie Stone eindelijk verlost is van hun 'callings' en de Death Date die hen de hele serie boven het hoofd hing, was het einde van de serie toch niet waar de meeste kijkers op hoopten. De finale roept zelfs een hoop nieuwe vragen en dilemma's op, zowel voor de hoofdpersonen als de Amerikaanse regering en de veroordeelde passagiers.

Controversieel


In de finale van Manifest stappen de passagiers van vlucht 828 opnieuw in het vliegtuig, dit keer om het oordeel van een grotere macht te ondergaan. Veel van de passagiers worden onwaardig geacht om terug te keren naar 2013, en ze veranderen in as voor de ogen van de andere personages.

Ze stappen niet meer uit het vliegtuig en lijken schijnbaar uit het bestaan te zijn gewist. Dat lijkt misschien een bevredigend lot voor antagonisten als Angelina (Holly Taylor) en Autumn (Shirley Rumierk), maar het verbindt de zaken niet zo netjes als zou moeten en garandeert bijna dat er meer staat te gebeuren na het controversiële einde van Manifest.

Soortgelijke situatie


De verdwijning van de veroordeelde passagiers kan niet genegeerd worden, en het einde van de finale bewijst dit. NSA-directeur Robert Vance (Daryl Edwards) verschijnt op het vliegveld tijdens de laatste momenten van de serie en wordt geconfronteerd met een soortgelijke situatie als in seizoen 1.Vance heeft geen herinnering aan de Stones of de gebeurtenissen in de vier seizoenen van Manifest, dus hij is terug bij af. Het is de taak van zijn team om uit te zoeken wat er met vlucht 828 is gebeurd en hoe een handvol passagiers schijnbaar in het niets is opgegaan.

Nieuw mysterie


Het is niet hetzelfde mysterie dat Manifest seizoen 1 introduceert, maar het roept net zoveel problemen op. Het is onmogelijk dat de Stones of een van de 828 passagiers zomaar hun normale leven kunnen hervatten na wat er is gebeurd. De Amerikaanse regering zal onderzoeken wat er op vlucht 828 is gebeurd, en dit zal zorgen voor nieuwe problemen voor de personages in de serie.Dit klinkt als een geschikt idee voor een spin-off, maar het zou de serie nog verder in de war brengen. Het einde is al ingewikkeld en er zijn al veel subplots niet afgerond. Een spin-off zou dit waarschijnlijk alleen maar verder compliceren. Bekijk Manifest op Netflix.Aanbevolen artikelen