Deze jumpscare in 'The Haunting of Hill House' is de beste van de laatste 10 jaar

Soms voel je een jumpscare aankomen, maar dat was bij deze zeker niet het geval...

Nina Beerendonk, 03-09-2023 18:08

Mike Flanagan heeft inmiddels meerdere horrorseries uitgebracht voor Netflix, die allemaal hun eigen enge momenten bevatten. Maar alleen The Haunting of Hill House beschikt over de beste jumpscare van de afgelopen tien jaar.
De serie, gebaseerd op de gelijknamige roman van Shirley Jackson uit 1959, draait om de familie Crain en hun ervaringen in Hill House. Tegen het einde van de serie worden de broers en zussen gedwongen terug te keren naar hun ouderlijk huis. Onderweg worden Theo en Shirley het slachtoffer van een van de grootste schrikmomenten van het afgelopen decennium.

Onverwacht

In aflevering 8 van The Haunting of Hill House, "Witness Marks", zetten Theo en Shirley hun persoonlijke onenigheden opzij om Luke naar Hill House te volgen. Theo woont bij Shirley, die vermoedt dat Theo (die haar nog niet heeft verteld dat ze lesbisch is) een affaire heeft met haar man.

Terwijl Theo en Shirley aan het rijden zijn, krijgen zowel de personages als de kijkers de schrik van hun leven. De camera landt op de zussen, hun gezichten omlijst door de auto, en plotseling springt de geest van Nell tussen hen in beeld. De jumpscare komt compleet onverwacht.

Langzame horror

Hoewel zijn serie The Midnight Club qua aantallen de meeste jumpscares heeft in één aflevering (maar liefst 21!), zorgt de langzame en psychologische horror in The Haunting of Hill House ervoor dat er een gevoel van angst wordt gecreëerd dat alleen maar versterkt wordt door een jumpscare hier en daar, waarvan deze het absolute hoogtepunt is.


Bekijk The Haunting of Hill House op Netflix.
Lees meer over: The Haunting of Hill House, Mike Flanagan, Michiel Huisman, Carla Gugino, Victoria Pedretti, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

De diepere betekenis in titels 'The Mandalorian'

De diepere betekenis in titels 'The Mandalorian'

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix