search
Deze legendarische zanger was zo'n fan van 'Peaky Blinders' dat zijn muziek in de serie moest
Series / Nieuws

Deze legendarische zanger was zo'n fan van 'Peaky Blinders' dat zijn muziek in de serie moest

De muziek van David Bowie was te horen in 'Peaky Blinders' omdat de legendarische muzikant fan was van de serie.

David Bowie, de beroemde iconische popster, was een groot liefhebber van popcultuur. Hoewel hij bekend stond om zijn mysterieuze uitstraling, was er één ding waar hij niet geheimzinnig over deed: zijn liefde voor de serie Peaky Blinders.

Bowies bewondering voor Peaky Blinders is niet enkel een gerucht. De maker van de serie, Steven Knight, deelde dat Bowie zo'n grote fan was dat hij een uniek teken van zijn waardering rechtstreeks naar hoofdrolspeler Cillian Murphy stuurde.

Diepe bewondering


Murphy ontving een foto van Bowie met scheermesjes op zijn pet, die de kenmerkende stijl van de personages uit de serie nabootst. Dit was niet zomaar een vluchtig gebaar: Bowies team bevestigde zijn diepe bewondering voor de serie.

Bowie was meer dan gewoon fan van de serie. Voordat hij in 2016 vroegtijdig overleed, wou hij erg graag dat zijn muziek in de serie zou verschijnen. Slechts enkele dagen voor de release van zijn album Blackstar werd Knight benaderd door een vertegenwoordiger van Sony, die hintte op Bowies wens dat zijn liedjes deel zouden uitmaken van Peaky Blinders.

Invloed


Peaky Blinders maakte dit waar door Bowies nummer Lazarus toe te voegen aan seizoen 3 van de serie. Het nummer paste perfect bij een scène waarin Tommy Shelby worstelt met pijn en herstel.Hoewel Bowie niet lang meer kon meemaken dat zijn muziek onderdeel was geworden van de serie waar hij zo dol op was, bleef zijn invloed op Peaky Blinders en de cast bestaan. De serie gebruikte een cover van zijn nummer Lady Grinning Soul voor het vijfde seizoen.

Oppenheimer


Bovendien deelde Murphy in een interview met Vulture dat Bowies uiterlijk van eind jaren zeventig gedeeltelijk diende als kostuum inspiratie voor Murphy's rol in Christopher Nolans Oppenheimer. Bekijk Peaky Blinders op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen