'House of the Dragon' corrigeert een belangrijk plotgat in 'Game of Thrones'

De prequelserie verwerkte een ontbrekend element van 'Game of Thrones' in de verhaallijn.

Valeria Milić, 08-09-2023 06:36

Jon Snows (Kit Harington) achtergrond als Targaryen blijft redelijk vaag in Game of Thrones. De onthulling dat hij Aegon Targaryen is slaat weliswaar in als een bom, maar het wordt niet echt duidelijk wat de diepere betekenis hiervan is.
House of the Dragon verduidelijkt dit element van het verhaal. Jons afkomst wijst op zijn sleutelrol in de strijd tegen de Anderen. Viserys (Paddy Considine) vertelt zijn dochter Rhaenyra (Milly Alcock) over de voorspelling van Aegon de Veroveraar: een Targaryen-nazaat zal een grote rol spelen bij het redden van de mensheid.

Een en dezelfde voorspelling

Eerder werd in Game of Thrones de voorspelling over Azor Ahai, ook wel de Beloofde Prins, een aantal malen genoemd. Dit is voornamelijk door Melisandre (Carice van Houten). Deze geheimzinnige figuur zal volgens haar tegen duisternis strijden en de dageraad brengen.


House of the Dragon maakt duidelijk dat de voorspelling over Azor Ahai en Aegons voorspelling een en dezelfde zijn. In aflevering 4 laat Viserys aan Rhaenyra een dolk zien die ooit van Aegon zelf was. Wanneer koning Viserys de dolk in het vuur legt blijkt Aegons voorspelling in het lemmet gekerfd te zijn in de Valyriaanse taal: "De Beloofde Prins is afkomstig van mijn bloedlijn, zijn lied is dat van ijs en vuur".


Aan elkaar gesmeed

De prequel verbindt hiermee uitdrukkelijk twee elementen die in Game of Thrones niet duidelijk uit de verf kwamen. Door ze op deze manier aan elkaar te smeden wordt Jons sleutelrol wel helder en de mythologische achtergrond van George R.R. Martins verhaal duidelijker weergegeven. House of the Dragon is te zien op HBO Max.Lees meer over: House of the Dragon, Matt Smith, Emma Darcy, Eve Best, Steve Touissant, Olivia Cooke, Robert Rhodes

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix