Terugkeer naar 'Doctor Who' was een onverwachte droom voor deze ster

"Ik hoop alleen dat ik er net zo snel uit zie als in de jaren 2000"

Daan Kusen, 09-09-2023 08:41

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

David Tennant, bekend van zijn rol in Doctor Who, keert terug voor het 60e jubileum van de geliefde Britse serie.
Hij zal herenigd worden met Catherine Tate's Donna Noble voor een trio van speciale afleveringen die in november worden uitgezonden.Onverwachte traktatie

Tennant, die de rol van de Doctor speelde van 2005 tot 2010, beschreef zijn terugkeer als "een onverwachte traktatie." Hij deelde zijn hoop: "Ik hoop alleen dat ik er net zo snel uitzie als in de jaren 2000."

De aankondiging van Tennants terugkeer was een vreugdevol moment voor Whovians, die zijn rol als de tiende Doctor in het hart hebben gesloten.

Tennant, zelf een fan van de show sinds zijn kindertijd, beschreef de opnames van de jubileumafleveringen als "vreugdevol" en een kans om iets opnieuw te beleven dat hij 15 jaar geleden als een "prachtige ervaring" had beschouwd.

Historisch

De terugkeer van Tennant naar Doctor Who is historisch omdat hij de eerste acteur is die de huidige Doctor opnieuw mag spelen.

Dit verrassende plot werd onthuld toen Jodie Whittaker's Dertiende Doctor regenereerde in Tennants versie, in plaats van de verwachte Ncuti Gatwa.

Deze unieke wending betekent dat Tennant nu zowel de Tiende als de Veertiende Doctor kan claimen, terwijl Gatwa naar verwachting de Vijftiende Doctor zal introduceren in de aankomende jubileumafleveringen.Vanzelfsprekend

Russell T Davies, de showrunner die Doctor Who in 2005 succesvol nieuw leven inblies en Tennant castte als de Tiende Doctor, maakte de terugkeer van Tennant en Tate mogelijk.

Davies is zelf een levenslange Whovian en legde uit dat zijn liefde voor de show nooit is afgenomen.

Hij beschouwde het werken met Tennant en Tate als een vanzelfsprekendheid en sprak zijn enthousiasme uit om nieuwe avonturen te verkennen voor de Doctor en Donna.


Doctor Who keert in november terug voor drie jubileumafleveringen. Die zijn te zien op de BBC iPlayer en ook voor het eerst op Disney+.Lees meer over: doctor who, david tennant, russell t davies, catherine tate, ncuti gatwa, bbc, disney plus

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix