search

Ons nieuws van zaterdag 9 september 2023

Waarom werd de populaire serie 'Suits' eigenlijk gecanceld?
Series / Nieuws

Waarom werd de populaire serie 'Suits' eigenlijk gecanceld?

'Suits' werd dit jaar ineens opnieuw een grote hit, maar waarom werd de serie in 2019 gecanceld?

Hoewel Suits in 2019 eindigde, werd de serie dit jaar ineens een ongelofelijk grote hit op Netflix. Daardoor begonnen fans zich het volgende af te vragen: waarom werd de serie eigenlijk gecanceld?

Suits ging over een advocatenkantoor in New York en had van 2011 tot 2019 een geweldige run. De serie was behoorlijk populair onder het publiek en alles ging goed – totdat dat niet meer zo was. Na seizoen 9 stopte de serie, maar de problemen begonnen al eerder, rond seizoen 6 en 7. Waarom ging het zo bergafwaarts?

Meghan Markle


Het is natuurlijk geen geheim dat Meghan Markle, een van de hoofdrolspelers van Suits, de vrouw van prins Harry werd. Hun relatie beïnvloedde de serie al een beetje voorafgaand aan de bruiloft, maar daarna moest ze toch echt helemaal vertrekken.

Maar wat de meeste mensen zich niet realiseren is dat Markle destijds niet de enige hoofdrolspeler was die de serie wilde verlaten: "Direct nadat we klaar waren met de opnames van seizoen 6, ging ik naar de VS. Destijds hadden we de cast slechts onder contract tot het einde van seizoen 7".

Exit hoofdrolspelers


"We moesten bedenken wat we gingen doen, en we wisten niet 100% zeker wat de cast wilde. We waren Gina [Torres] kwijtgeraakt en we kwamen met een plan om de cast met nog eens twee jaar te verlengen", vertelde maker Aaron Korsh.Dit was hoe het begon: Gina Torres, de actrice achter Jessica Pearson, vertrok na seizoen 6. Toen werden de problemen alleen maar erger, want in het volgende seizoen besloten nog twee hoofdrolspelers ermee op te houden en Suits te verlaten – waaronder Patrick J. Adams, de acteur die Mike speelde.

Populair


Uiteindelijk, na een lange discussie, besloot het team dat ze de serie tot seizoen 9 zouden laten doorgaan, zoals aanvankelijk de bedoeling was. Dit was ook de juiste keuze: nadat Markle en Adams de serie verlieten, kreeg Suits een behoorlijke groei in populariteit... Bekijk de serie op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fall of the House of Usher'-synopsis onthult nieuwe bovennatuurlijke schurk in Mike Flanagan-series
Series / Nieuws

'Fall of the House of Usher'-synopsis onthult nieuwe bovennatuurlijke schurk in Mike Flanagan-series

De synopsis van 'The Fall of the House of Usher' belooft weer veel bovennatuurlijke horror.

De synopsis van Fall of the House of Usher bevestigt de komst van een nieuwe bovennatuurlijke schurk in de series van Mike Flanagan. Daarnaast worden er nog meer details onthuld over de horrorserie.

Flanagan is de maker van de horrorseries The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor, Midnight Mass en The Midnight Club. Zijn volgende (en laatste) miniserie voor Netflix zal The Fall of the House of Usher zijn, waarvan het verhaal losjes gebaseerd is op het gelijknamige korte verhaal van Edgar Allan Poe uit 1839.

Demon


Een synopsis van de nieuwe horrorserie is opgenomen in de herfst tv-serie preview van Entertainment Weekly en onthult meer details over het verhaal van The Fall of the House of Usher. Zo wordt er bevestigd dat de slechterik van de serie een "van vorm veranderende demon" is, genaamd Verna.

De gehele synopsis luidt als volgt: "Broer en zus Roderick (Bruce Greenwood) en Madeline Usher (Mary McDonnell) hebben Fortunato Pharmaceuticals uitgebouwd tot een bloeiend, zij het controversieel, imperium".

Raaf


"Maar wanneer een mysterieuze vrouw uit hun verleden – de vormveranderende demon die bekend staat als Verna (Carla Gugino) – in hun heden arriveert om de erfgenamen van de Usher-dynastie te vermoorden, komen duistere geheimen aan het licht".

Bekijk op instagram


De mysterieuze demon komt niet uit het bronmateriaal van Poe en is uitsluitend voor de miniserie bedacht. Als anagram van 'raven' lijkt de naam Verna een verwijzing te zijn naar een gedicht van Poe uit 1845, genaamd The Raven.

Release


Op de poster van de serie is dan ook te zien dat Verna een masker draagt dat lijkt op de snavel en de schedel van een raaf. The Fall of the House of Usher is vanaf 12 oktober te zien op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwste 'The Boys' Spin-off al geteased door Amazon-directeur Vernon Sanders 'Gen V' release
Series / Nieuws

Nieuwste 'The Boys' Spin-off al geteased door Amazon-directeur Vernon Sanders 'Gen V' release

De langverwachte spin-off Gen V komt bijna uit, maar Amazon-directeur Vernon Sanders en showrunner Eric Kripke zijn al bezig met een mogelijke nieuwe spin-off.

Aan het eind van deze maand is het eindelijk zover, dan komt de langverwachte The Boys spin-off Gen V uit. Amazon-directeur Vernon Sanders is echter al helemaal niet meer met deze spin-off bezig, maar met een mogelijke andere.

De eerste live-action The Boys spin-off zal op 29 september 2023 in première gaan. Gen V focust zich op de griezelige gebeurtenissen op Vought’s college voor supes.

Een nieuwe spin-off?


Onlangs sprak Amazon-directeur Vernon Sanders met Entertainment Weekly. In dit interview besprak hij de toekomst van The Boys en hij liet weten dat ze al hun vertrouwen in showrunner Eric Kripke hebben gesteld.Sanders liet echter wel doorschemeren dat Kripke wel een plan heeft voor een toekomstige spin-off. Waarschijnlijk zal dit plan op de achtergrond blijven tot na de release van The Boys seizoen 4 en Gen V.

Zijn quote


Volgens Sanders is Eric "er oprecht in geïnteresseerd". Bovendien liet hij weten dat hij "" de eerste is die echt met hem wil samenwerken".

Uiteraard wachten ze eerst de reactie van fans op Gen V af, maar daarna "kunnen [ze] beginnen te praten over wat daarna komt".

Bekijk hieronder de trailer en stream vanaf 29 september Gen V op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Strange New Worls' heeft de hele tijdlijn van 'Star Trek' omgegooid en niemand heeft het gemerkt
Series / Nieuws

'Strange New Worls' heeft de hele tijdlijn van 'Star Trek' omgegooid en niemand heeft het gemerkt

Hier klopt iets niet! De hele geschiedenis van Star Trek is veranderd.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de nieuwe Star Trek: Strange New Worlds geeft kapitein Christopher Pike (Anson Mount) een geschiedenisles, maar de hele tijdlijn is omgegooid. Vreemd genoeg hebben veel kijkers dit niet gemerkt.

Pike beschrijft de gewelddadige geschiedenis van de aarde aan de inwoners van Kiley 279, om hen een kans te geven om hun eigen lot te veranderen. Met deze geschiedenisles bevestigt de kapitein echter wel de verandering van wat eerder was vastgesteld.

Een nieuwe geschiedenis


Pike legt uit dat de Tweede Burgeroorlog eindigde met de uitroeiing van 30% van de bevolking van de aarde en talloze dieren en planten. Daarna zou de Eugenetische oorlog en de Derde Wereldoorlog zijn geweest.

In de oorspronkelijke tijdlijn van Star Trek begon de Derde Wereldoorlog pas in 2026, grofweg 35 jaar na de Eugenetische oorlog.

Een ander verhaal


In Pike’s verhaal zouden deze twee oorlogen echter zo dicht bij elkaar plaatsgevonden hebben, dat deze uiteindelijk één groot conflict werden.

Volgens deze theorie zou de Eugenetische oorlog niet in de jaren 90 plaatsgevonden hebben, wat de hele geschiedenis van de tiran Khan Noonien-Singh (Ricardo Montalban) zou veranderen.

Bekijk hieronder de trailer en stream Star Trek: Strange New Worlds op SkyShowTime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
That '70s Show'-fans veroordelen acteurs voor het verdedigen van Danny Masterson, maar prijzen Topher Grace
Series / Nieuws

That '70s Show'-fans veroordelen acteurs voor het verdedigen van Danny Masterson, maar prijzen Topher Grace

De veroordeling van Danny Masterson tot celstraf zorgt voor verdeelde reacties onder de acteurs van That '70s Show en hun fans.

Fans van That ‘70s Show hebben twee hele verschillende reacties op de acteurs van de serie na de veroordeling van Danny Masterson. Ze zijn ook zeker niet bang om hun mening op sociale media te laten horen.

Afgelopen week is voormalig That ‘70s Show-acteur Danny Masterson veroordeeld tot 30 jaar celstraf na meerdere beschuldigingen van verkrachting. Zijn oude co-sterren hebben hier op verschillende manieren op gereageerd en dat zit de fans niet lekker.

Brieven ter verdediging


Er zijn in totaal 50 brieven geschreven ter verdediging van Danny Masterson. Zo hebben Mila Kunis (Jackie Burkhart), Ashton Kutcher (Michael Kelso), Debra Jo Rupp (Kitty Forman) en Kurtwood Smith (Red Forman) alle 4 een brief geschreven.

Mensen op sociale media waren niet bang om hun meningen en kritieken hierop te uiten, maar tegelijkertijd prijzen ze Topher Grace (Eric Forman). Grace heeft namelijk al snel afstand genomen van Masterson.

Veel respect voor Grace


In het verleden werd Grace vaak gezien als één van de meer antisociale acteurs uit de serie. Nu hij echter volledig onbetrokken geraakt is bij Mastersons proces, delen fans hun respect voor Grace.

Bekijk hieronder enkele tweets.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verontrustende thriller met megacast zie je bij SkyShowtime
Films / Video/clip/featurette

Verontrustende thriller met megacast zie je bij SkyShowtime

Het aanbod bij SkyShowtime groeit steeds verder. De thriller 'The Talented Mr. Ripley' kan je ook in het aanbod vinden en is een film die zeker niet op je kijklijst mag ontbreken.

De film van regisseur Anthony Minghella duurt 139 minuten en komt uit het jaar 1999. De film is gebaseerd op de roman van Patricia Highsmith en je kan hem streamen bij SkyShowtime.

Meester in imitatie


We gaan terug naar de jaren '50 en volgen Tom Ripley. Hij wordt naar Italië gestuurd door de vader van playboy Dickie Greenleaf om hem terug te halen naar Amerika.

Wanneer hij de rijkeluiszoon en zijn verloofde ontmoet, past hij echter zijn plan aan. Hij heeft altijd van zo'n leven als dat van Dickie gedroomd en weet wel hoe hij dit voor elkaar kan krijgen.

Grote namen


We zien een aantal grote acteurs in deze film terug. We zien Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Jude Law, Cate Blanchett, Philip Seymour Hoffman, Jack Davenport en James Rebhorn.Uitstekend


Het publiek op Rotten Tomatoes scoort de film 80%, de critici scoren de film 85%. "De dreiging neemt toe naarmate de misleidingen van Tom zich opstapelen en de locaties – Rome, Venetië, Positano op de klif – net zo prachtig zijn als de cast.", vertelt een van de critici.

Op IMDb pakt de film een mooi cijfer, een 7.5/10. "De cast is uitstekend waarbij Jude Law zo zorgeloos speelt als nodig is en Matt Damon gewoonweg perfect is. Tot slot wordt de sfeer van de jaren vijftig treffend weergegeven.", aldus kijker Gauke bij MovieMeter. Daar scoort de film 3.46/5.

SkyShowtime


Wanneer je in bent voor een avond met een goede thriller, stream dan The Talented Mr. Ripley bij SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 4 nieuwe afleveringen online waaronder 'The Wheel of Time'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 4 nieuwe afleveringen online waaronder 'The Wheel of Time'

Volg alle avonturen die Prime Video deze week voor je online zet.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Resort (seizoen 1)Verschijnt op: 12 september
Genre: Komedie / Mysterie / Thriller
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Een huwelijksreis test de grenzen van de band tussen een koppel dat verstrikt raakt in een van Yucatan's meest bizarre en onopgeloste mysteries die 15 jaar geleden plaatsvond.

Harlan Coben's Shelter (seizoen 1 - aflevering 7)Verschijnt op: 15 september
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Shelter is gebaseerd op de bestseller-reeks van Harlan Coben en volgt het verhaal van Mickey Bolitar die na de dood van zijn vader in een buitenwijk in New Jersey gaat wonen. Als er weer een leerling verdwijnt, raakt Mickey verstrikt in een web van geheimen. Met zijn nieuwe vrienden Spoon en Ema onthult hij een duistere onderwereld die mogelijk licht kan werpen op decennia van verdwijningen.

The Wheel of Time (seizoen 2 - aflevering 5)Verschijnt op: 15 september
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op: Prime Video

Synopsis: De levens van vijf jonge dorpelingen veranderen voor altijd als er een vreemde, machtige vrouw arriveert die beweert dat één van hen het kind is van een oude profetie met de macht om de balans tussen Licht en Duister te verstoren.

Overige series nieuw op Prime VideoHieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

15 september: Below Deck (seizoen 1-4) - Reality-TV - Deze serie volgt de bemanning van een zeer luxueuze boot in de cariben.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 5 nieuwe afleveringen waaronder het spannende 'Wolf'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 5 nieuwe afleveringen waaronder het spannende 'Wolf'

Deze week zie je op HBO Max spannende series en indrukwekkende documentaires.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Fantastic Friends (seizoen 2 - aflevering 6)Verschijnt op: 13 september
Genre: Documentaire / Reality-TV
Kijk op: HBO Max

Synopsis: James en Oliver Phelps, bekend als de Weasley-tweeling uit de Harry Potter-films, nemen ons mee op een buitengewoon avontuur, waarbij ze fascinerende gasten ontmoeten, betoverende locaties verkennen en fenomenale uitdagingen aangaan.

Wolf (seizoen 1)Verschijnt op: 14 september
Genre: Misdaad / Drama / Thriller


Synopsis: In een afgelegen huis op het platteland wordt een familie slachtoffer van de verschrikkelijke wrede spelletjes van een angstaanjagende psychopaat.

Teenage Euthanasia (seizoen 2 - aflevering 8)Verschijnt op: 15 september
Genre: Animatie / Komedie / Fantasie
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Teenage Euthanasia speelt zich af in de nabije toekomst en gaat over de familie Fantasy, die in Florida begrafenisonderneming Tender Endings runnen.

Overige series nieuw op HBO MaxHieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

13 september: FLCL (seizoen 4) - Animatie / Actie / Komedie - In deze serie volgen we Kana Koumoto, een vrolijke meid van 17 die vaak onhandig en nieuwsgierig is, en graag rondhangt met haar beste vriendinnen: Pets, Mossan en Hijiri.

13 september: Who Killed Biggie and Tupac? (seizoen 1) - Documentaire / Misdaad / Mysterie - Vijfentwintig jaar van minachting, controverse en complottheorieën hebben allemaal naar één vraag geleid: wie vermoordde Biggie en Tupac?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Exclusieve Netflix-release: 'The Sandman', de favoriete serie voor liefhebbers van fysieke kopieën
Series / Nieuws

Exclusieve Netflix-release: 'The Sandman', de favoriete serie voor liefhebbers van fysieke kopieën

Er zijn dus nog meer dan genoeg mensen die graag een fysieke uitgave van hun lievelingsserie hebben.

De indrukwekkende fantasy-serie The Sandman mag zich bij een heel kort rijtje voegen van Netflix-series die een fysieke release krijgen. Binnenkort kan je de serie weer ouderwets in je machine schuiven.

De serie zal in zijn geheel verschijnen op DVD, Blu-ray en 4K Ultra HD. Daarnaast kan je veel beelden achter de schermen verwachten, plus de speciale elfde aflevering Dreams of a Thousand Cats/Caliope.

The Sandman gaat Netflix voorbij


Normaliter zijn de Netflix-originals alleen beschikbaar voor kijkers die een abonnement bij de streamingdienst hebben, maar soms hebben series zoveel impact dat ze beschikbaar worden gesteld voor het algemene publiek.

Zo hebben in het verleden ook de series The Crown, Stranger Things en Orange is the New Black een fysieke release gekregen. De fysieke release van The Sandman komt wel onverwacht, daar Netflix niet onmiddellijk overtuigd was om de serie te verlengen.

Fantasierijke wereld


The Sandman draait om het hoofdpersonage Dream, gespeeld door Tom Sturridge, die lid is van een groep die metaphysische concepten belichamen en ontsnapt uit zijn gevangenschap om controle over 'The Dreaming' te heroveren.Je kan The Sandman ook gewoon nog streamen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe online sensatie 'One Piece' op Netflix: Seizoen 2 is al in productie.
Series / Nieuws

Nieuwe online sensatie 'One Piece' op Netflix: Seizoen 2 is al in productie.

De nieuwste serie van Netflix staat nog maar net online en seizoen 2 is al onderweg.

Mocht je nou ontzettend hebben genoten van de nieuwste Netflix-hot One Piece dan hebben de producenten goed nieuws: de scripts van een mogelijke tweede seizoen liggen al klaar.

Volgens Marty Adelstein, CEO van Tomorrow Studios die One Piece samen met maker Eiichiro Oda en uitgever Shueisha maakt, is alles al startklaar voor seizoen twee alleen is er nog wel een flink obstakel dat moet worden opgelost.

Snel oplossen die stakingen


Het is namelijk momenteel niet mogelijk om aan de productie te beginnen. Hoewel de scripts al geschreven zijn, staakt momenteel de acteursvakbond SAG-AFTRA ook, waardoor het inzetten van acteurs niet mogelijk is.

President van Tomorrow Studios, Becky Clements, zegt dat als er binnen een korte termijn een resolutie komt in het conflict met de studio's, het tweede seizoen van One Piece binnen 12 tot 18 maanden in première kan gaan.

Nog geen groen licht van Netflix


Daarnaast heeft Netflix het tweede seizoen officieel nog niet besteld. Dit zal echter niet lang duren, gezien het succes van One Piece. Het heeft in de korte tijd dat het online staat zelfs al records van Wednesday en Stranger Things verbroken.Kijk alle afleveringen van One Piece op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tom Cruise pakt met deze actiethriller een plek in Netflix Top 10
Films / Nieuws

Tom Cruise pakt met deze actiethriller een plek in Netflix Top 10

Eerder zagen we Denzel Washington met twee films na elkaar de Top 10 van Netflix stappen. Nu is het de beurt aan Tom Cruise. Gisteren wist hij met 'Jack Reacher' de Top 10 te halen, nu met het vervolg 'Jack Reacher: Never Go Back'.

Dit bijna twee uur durende actiespektakel is pas net te streamen op Netflix, maar weet ook net als het eerste deel veel kijkers te halen en staat op de negende plek in de Netflix Top 10.

De regie voor deze film was in handen van Edward Zwick, hij is ook wel bekend van de films Trial by Fire en The Last Samurai.

Op zoek naar de waarheid


Jack Reacher is onderweg naar een militaire basis in Virginia om te praten met majoor Susan Turner. De meeting gaat niet door omdat ze gearresteerd blijkt te zijn. Hij treft wel een andere majoor die hem ook beschuldigt van een misdaad.

Reacher gaat op zoek naar de waarheid om zijn naam te zuiveren, probeert Turner te vinden en dat terwijl iedereen achter hem aanzit.

In de film


Naast Tom Cruise die terugkeert voor zijn rol zien we Cobie Smulders, Aldis Hodge, Robert Knepper, Danika Yarosh, Patrick Heusinger en Holt McCallany.Hoe doet de film het?


De eerste film weet overal net wat hoger te scoren maar ook deze film is zeker de moeite waard om een keer te streamen. Op IMDb scoort de film een aardige 6.1/10 en op MovieMeter een 2.82/5.

Op Rotten Tomatoes pakt de film gemiddeld een karige score van 40%. "Hoewel niet uitmuntend, zijn de vecht- en achtervolging sequenties vermakelijk genoeg om een ​​goede smaak in je mond achter te laten.", vertelt een van de critici bij de site. Een ander zegt, "Het grootste probleem is het ontbreken van iets nieuws voor dit personage."

Avondje vermaak


Als je een van de velen bent die het eerste deel al gestreamd heeft, dan kan deze film niet ontbreken. Mocht je Jack Reacher: Never Go Back nog niet gezien hebben, ook dan kan je de film streamen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prijzen Disney+ gaan binnenkort maar weer eens verder omhoog
Series / Nieuws

Prijzen Disney+ gaan binnenkort maar weer eens verder omhoog

Het streaming-platform verhoogt voor de tweede keer binnen een jaar de tarieven.

Disney+ werd in 2019 beschikbaar in Nederland. De tarieven bedroegen toen € 7,00 per maand respectievelijk € 69,90 per jaar. De aanleiding voor deze prijsverhoging was de toevoeging van Starz aan het platform. In februari 2022 werd dit verder verhoogd naar € 9 per maand en € 89,90 per jaar.

In januari 2023 kwam hier vervolgens nog een euro bovenop, wat betekent dat abonnees momenteel € 10 respectievelijk € 99,90 betalen. Vanaf november komt er een nieuwe prijsverhoging aan, daarnaast is Disney+ van plan om een goedkoper abonnement aan te bieden waarbij je met advertenties kijkt.

Start


In tegenstelling tot de eerdere prijsverhoging wordt er geen reden gegeven. Aan Streamwijzer heeft Disney+ de prijsverhoging bevestigd maar heeft in tegenstelling tot eerder geen reden gegeven.

De nieuwe prijzen worden € 11 per maand en € 111 per jaar: voor nieuwe abonnees gaat de wijziging per 1 november in, voor bestaande abonnees geldt dat zij vanaf 6 december deze nieuwe prijzen gaan betalen.

Nieuw abonnement


Daarnaast is Disney ook van plan om een nieuw, goedkoper abonnement aan te bieden. Hierbij kijkt de klant met advertenties. Een startdatum hiervoor is nog niet bekend, evenmin als de prijs van dit goedkopere abonnement. We houden jullie uiteraard op de hoogte.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acht MCU Easter Eggs in 'I Am Groot' Seizoen 2 die je hebt gemist
Series / Nieuws

Acht MCU Easter Eggs in 'I Am Groot' Seizoen 2 die je hebt gemist

Bradley Cooper keerde terug voor een cameo als Rocket Raccoon

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Marvel's geliefde pratende boom is terug met I Am Groot seizoen 2, boordevol leuke Easter eggs en MCU-verwijzingen in zijn vijf afleveringen.

In dit nieuwe seizoen dat zich, net als het eerste, afspeelt na Guardians of the Galaxy, vol 2, beleeft Groot (Vin Diesel) weer allerlei avonturen, waarbij stiekeme of duidelijke verwijzingen naar het grotere Marvel Cinematic Universe gevonden kunnen worden.

8. Snoepjes uit 'Guardians of the Galaxy, Vol 2'


In de eerste aflevering, Are You My Groot?, verkent Baby Groot de planeet Terma, waar hij een babyvogel ontmoet.

Hij voert de vogel zijn multicolored snoepjes, die eerder te zien waren in Guardians of the Galaxy Vol. 2, waar Baby Groot er ook van genoot.7. Het valse been uit 'Guardians of the Galaxy'


In de aflevering Groot Noses Around krijgt Groot per ongeluk een nepneus terwijl hij op zoek is naar batterijen.

Deze neus was te vinden in een bak met protheses, waarin ook het valse been zat dat Rocket grappig genoeg in de eerste Guardians of the Galaxy-film nodig had.


6. Het valse oog uit 'Guardians of the Galaxy, Vol 2'


Diezelfde bak met prothesen aan boord van The Benatar bevatte ook het valse oog dat Groot aan Yondu en Rocket gaf in Guardians of the Galaxy Vol. 2.5. Skrulls en andere Marvel-personages in het videospel


In aflevering 2, wanneer Groot terugkeert naar zijn videogame, lijkt het erop dat hij een gevecht levert tegen een Skrull en mogelijk een Kree-krijger.

Ook is Howard the Duck te zien als een 8-bit fan in de achtergrond.

4. De Stem van Rocket


In Groot's Snow Day gooit Groot per ongeluk een hete mok chocolademelk weg, waarbij we Rockets stem horen. Bradley Cooper keerde terug voor deze cameo.3. Howard the Duck en Arishem ijsjes


Howard the Duck wordt opnieuw genoemd in aflevering 4, Groot's Sweet Treat.

Een passerend schip draagt ijs dat op Howard lijkt en zelfs ijs dat lijkt op de Celestial Arishem uit Eternals.

2. Groot's Nova Corps actiefiguur


In het grappige Groot's Sweet Treat begint Groot zijn avontuur met het spelen met een Nova Corps actiefiguur.

Deze handhavers van de vrede maakten hun debuut in de eerste Guardians of the Galaxy-film. Groot eindigt echter in problemen met de Nova Corps nadat hij een pod in hun schip crasht om zijn geliefde Arishem-ijs te bemachtigen.1. De Watcher


De laatste aflevering, Groot and the Great Prophecy, heeft een voice-over van The Watcher (Jeffrey Wright) zelf, die geïrriteerd raakt door Baby Groot's fratsen.

Het blijkt dat Baby Groot zelf het 'zaadje' is dat het universum kan redden, wat een verrassende wending is.Alle vijf de afleveringen van I Am Groot seizoen 2 zijn te zien op Disney+


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Terugkeer naar 'Doctor Who' was een onverwachte droom voor deze ster
Series / Nieuws

Terugkeer naar 'Doctor Who' was een onverwachte droom voor deze ster

"Ik hoop alleen dat ik er net zo snel uit zie als in de jaren 2000"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
David Tennant, bekend van zijn rol in Doctor Who, keert terug voor het 60e jubileum van de geliefde Britse serie.

Hij zal herenigd worden met Catherine Tate's Donna Noble voor een trio van speciale afleveringen die in november worden uitgezonden.Onverwachte traktatie


Tennant, die de rol van de Doctor speelde van 2005 tot 2010, beschreef zijn terugkeer als "een onverwachte traktatie." Hij deelde zijn hoop: "Ik hoop alleen dat ik er net zo snel uitzie als in de jaren 2000."

De aankondiging van Tennants terugkeer was een vreugdevol moment voor Whovians, die zijn rol als de tiende Doctor in het hart hebben gesloten.

Tennant, zelf een fan van de show sinds zijn kindertijd, beschreef de opnames van de jubileumafleveringen als "vreugdevol" en een kans om iets opnieuw te beleven dat hij 15 jaar geleden als een "prachtige ervaring" had beschouwd.

Historisch


De terugkeer van Tennant naar Doctor Who is historisch omdat hij de eerste acteur is die de huidige Doctor opnieuw mag spelen.

Dit verrassende plot werd onthuld toen Jodie Whittaker's Dertiende Doctor regenereerde in Tennants versie, in plaats van de verwachte Ncuti Gatwa.

Deze unieke wending betekent dat Tennant nu zowel de Tiende als de Veertiende Doctor kan claimen, terwijl Gatwa naar verwachting de Vijftiende Doctor zal introduceren in de aankomende jubileumafleveringen.Vanzelfsprekend


Russell T Davies, de showrunner die Doctor Who in 2005 succesvol nieuw leven inblies en Tennant castte als de Tiende Doctor, maakte de terugkeer van Tennant en Tate mogelijk.

Davies is zelf een levenslange Whovian en legde uit dat zijn liefde voor de show nooit is afgenomen.

Hij beschouwde het werken met Tennant en Tate als een vanzelfsprekendheid en sprak zijn enthousiasme uit om nieuwe avonturen te verkennen voor de Doctor en Donna.Doctor Who keert in november terug voor drie jubileumafleveringen. Die zijn te zien op de BBC iPlayer en ook voor het eerst op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwste aflevering 'Ahsoka' toont een totaal onverwachte kant van de hoofdpersoon
Series / Nieuws

Nieuwste aflevering 'Ahsoka' toont een totaal onverwachte kant van de hoofdpersoon

Ahsoka Tano doet een zet die de nodige vraagtekens opwerpt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ahsoka op Disney+ heeft al een aantal verrassingen laten zien. De duellen die in aflevering 4 zijn uitgevochten laten echter opnieuw iets onverwachts zien.

Ahsoka (Rosario Dawson) voert hierin twee gevechten, en wel met de Inquisitor Marrok (Paul Darnell) en de Dark Jedi Baylon Skoll (Ray Stevenson). Zij lijkt echter haar karakteristieke vechtstijl achter zich te laten, maar dit is uiteindelijk een illustratie van haar veelzijdigheid.

Offensief


Ahsoka heeft de nodige lichtzwaarden gehad. In Star Wars: Rebels zagen we haar met een blauw en een groen lichtzwaard. Later smeedde Ahsoka echter twee witte lichtzwaarden. Een daarvan was bewust korter, wat de zogeheten soto is. Vanaf die tijd ontwikkelde de ex-Jedi haar duale stijl die vooral offensief is.

Groter bereik


In de gevechten met Marrok en Baylon Skoll had Ahsoka echter weinig aan een aanvallende stijl gehad. De shoto blijft om die reden aan haar gordel vastzitten: door uitsluitend haar lange zwaard te gebruiken is er sprake van een groter bereik. Beide duellen zijn behoorlijk intensief, waarbij vooral het kruisen van de lichtzwaarden met Baylon Skoll het nodige van haar vraagt.

Ahsoka's keuze voor een defensieve stijl laat zien dat ze in staat is om een situatie in te schatten. Gelet op het soort tegenstander past de rebelse ex-Jedi haar vechtstijl en wapenkeuze aan, wat laat zien dat zij als vechter alleen maar beter is geworden.

Star Wars: Ahsoka kun je streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.