Deze scène uit 'Stranger Things' seizoen 1 is nu veranderd in een plotgat

Een ingewikkelde serie als 'Stranger Things' bevat gegarandeerd minstens één plotgat.

Nina Beerendonk, 10-09-2023 09:54

Stranger Things heeft onze harten gestolen met zijn spannende verhaallijnen, nostalgische jaren 80-vibes en onvergetelijke personages. Maar zoals bij elk ingewikkeld verhaal zijn er momenten waarop fans zich achter het hoofd krabben en het internet moeten afzoeken voor antwoorden.
Hoewel de serie gelukkig niet bekend staat om het hebben van veel plotgaten, is er op Reddit onlangs een moment ter sprake gebracht dat wel een potentiële continuïteitsfout zou kunnen zijn. Het moment in kwestie draait om Dr. Brenner en Eleven.

Geschokt

In seizoen 1 zien we Dr. Brenner behoorlijk geschokt kijken wanneer Eleven de bewakers uitschakelt. Maar hier is het probleem: in seizoen 4 wordt onthuld dat hij al op de hoogte was van de enorme kracht van Eleven. Waarom was hij zo verrast? En waarom zou hij denken dat twee ongewapende mannen El in bedwang zouden kunnen houden?

Sommige fans zijn van mening dat makers The Duffer Brothers de verhaallijn van Eleven voor seizoen 4 misschien nog niet hadden gepland toen ze aan seizoen 1 werkten. Het is mogelijk dat ze niet hadden nagedacht over het geheugenverlies en Elevens ontmoetingen met immense kracht in het verleden.

Controle

Een andere theorie is dat Dr. Brenner de capaciteiten van El stap voor stap testte. Misschien was hij er niet zeker van of haar krachten nog steeds intact waren na bepaalde traumatische gebeurtenissen. Dus toen ze in seizoen 1 haar krachten toonde, was dit voor hem een teken dat ze de controle terug kreeg.


Eén fan wees erop dat deze situatie vergelijkbaar is met die van Obi-Wan Kenobi in Star Wars, die beweert dat hij zich niet kan herinneren dat hij een droid bezat, ook al had hij veel avonturen met R2-D2 in de prequels. Bekijk Stranger Things op Netflix.




Lees meer over: Stranger Things, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Winona Ryder, Duffer Brothers, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie