Eén van de beste scifi-films ooit gemaakt staat gewoon op Prime Video

Filmnieuws - In het aanbod van de verschillende streamingdiensten vinden we ook een hoop mooie scifi-films terug. We hebben er eentje voor je gevonden die je zeker een keer gezien moet hebben als je fan bent van sciencefiction.

Patricia Koning, 10-09-2023 13:37

Voor de film waar we het nu over hebben gaan we terug naar het jaar 2001. In dit jaar kwam er een erg succesvolle mysterieuze scifi-film uit. En het goede nieuws is, je kan hem gewoon gaan bekijken op Prime Video.
De film Donnie Darko heeft een speelduur van 1 uur en 53 minuten en heeft een aantal Awards weten te winnen. Het is zeker aan te raden om deze film een keer te streamen bij Prime Video.

Regie en cast

De mysterieuze scifi-film is geregisseerd door Richard Kelly. Hij heeft ook films als The Box uit het jaar 2009 en Southland Tales uit het jaar 2006 geregisseerd. Het is een tijdje stil rond hem geweest maar de film Corpus Christi is momenteel in pre-productie en zal in 2024 verwacht worden.

We zien in Donnie Darko onder anderen Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Mary McDonnell, Holmes Osborne, Maggie Gyllenhaal, James Duval, Patrick Swayze, Drew Barrymore en Daveigh Chase.

Visioenen

Donnie Darko is een tiener uit een normaal gezin. In een visioen wordt hij gewaarschuwd door een lang konijn dat hem vertelt op een bepaald moment niet in zijn kamer te zijn omdat er een vliegtuigmotor neer zal storten in zijn kamer.


Terwijl hij probeert te ontdekken als tiener wat hij wilt in het leven, heeft dit grote konijn een nog veel groter en verontrustend bericht voor hem.

Over de film

Het originele reclamemateriaal voor de film bevatte een neerstortend vliegtuig. De release was vlak na 11 september 2001 en daardoor werd dit allemaal stopgezet. Dit resulteerde in het feit dat de film het aan de kassa's, door gebrek aan reclame, niet zo heel goed deed. De film werd pas echt succesvol toen hij op dvd kwam en zo cult-aandacht kreeg.

Drew Barrymore speelt de leraar van Donnie Darko in de film, zij is in het echt maar vijf jaar ouder dan Jake Gyllenhaal.

Meesterwerk

De film weet op IMDb een erg mooie 8/10 te behalen. Het publiek bij Rotten Tomatoes scoort de film 80%. De critici zijn enthousiaster over de film met 87%. "De theatrale versie is een soort gecomprimeerd meesterwerk, hormonaal, vitaal, versuft en zalig losgeslagen... Ik ben te gehecht aan 'Donnie Darko' om me zorgen te maken over de moedwillige vreemdheid ervan, de mix van concreetheid en ongrijpbaarheid.", vertelt een van de critici.

Op MovieMeter weet de film ook goed te scoren met 3.96/5. Kijker umbra zegt over de film, "Wat een zalige film is me dit, OUTSTANDING! Film bevatte zoveel, maar kwam nooit over als een allegaartje, integendeel. Het past allemaal zo 'mooi' bij elkaar. Na zo'n eerste kijkbeurt blijf je echt wel met de nodige vragen zitten, je blijft er letterlijk nog van nagenieten en zaken plaatsen, de film stopt niet na de aftiteling. Echt hier smul ik van.".

Zeker streamen

Als je van een mysterieuze sciencefictionfilm houdt of van een goede klassieker, dan is het zeker aan te raden om een keer tijd te maken voor Donnie Darko. Stream de film bij Prime Video.


Lees meer over: Prime Video, Donnie Darko, Richard Kelly, Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Mary McDonnell, Holmes Osborne, Maggie Gyllenhaal, James Duval, Patrick Swayze, Drew Barrymore, Daveigh Chase

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in