search
De 'Harry Potter'-reboot kan het grootste romantische mysterie uit de franchise oplossen
Series / Nieuws

De 'Harry Potter'-reboot kan het grootste romantische mysterie uit de franchise oplossen

Het liefdesverhaal van Harry's ouders is eigenlijk één groot mysterie.

De nieuwe Harry Potter-serie van HBO kan een hoop details uit de boeken in beeld brengen waar in de films geen tijd voor was. Maar de serie kan zelfs ook verhaallijnen ontdekken die in de boeken niet genoeg aandacht hebben gekregen, waaronder de liefde tussen Harry's ouders: Lily en James Potter.

Hoewel de boeken veel meer informatie bevatten over het verhaal van James en Lily dan de films, blijft er nog steeds veel ongezegd over hoe het paar verliefd werd. Uit de verhalen die Harry over zijn ouders hoorde in de eerste boeken, kunnen we opmaken dat Lily een slimme en grappige heks was die veel gaf om de mensen om haar heen.

James


James wordt weergegeven als brutaal en moedig. Maar in Order of the Phoenix leerde Harry de verontrustende waarheid over zijn vader kennen. James kon arrogant en wreed zijn. In The Deathly Hallows kwam Harry er via de herinneringen van Snape achter dat Lily op een bepaald punt een hekel aan James had en hem arrogant noemde.

Dit roept de vraag op: hoe is Lily ooit verliefd geworden op James? Hoewel dit nooit echt wordt beantwoord in de boeken, zijn er een aantal mogelijkheden. Uit de herinneringen van Snape wordt duidelijk dat James gevoelens had voor Lily. Na de ruzie tussen Lily en Snape was er waarschijnlijk meer ruimte voor hem om dichterbij haar te komen.

Verandering


Het kan ook zo zijn dat James echt een verandering in persoonlijkheid doormaakte, onder andere door de dreiging van Voldemorts Eerste Tovenaarsoorlog. Helaas kunnen fans alleen maar raden, want meer details zijn er gewoonweg niet.Hoewel de ontwikkeling van James niet essentieel is voor het plot, speelt het wel een belangrijke rol in het verhaal. Zonder de antwoorden op de vraag hoe James erin slaagde genoeg te veranderen om Lily verliefd op hem te laten worden, voelt hun romance onvolledig aan. Gelukkig kan de reboot dit oplossen.

Marauders


De Harry Potter-reboot zal een heel seizoen aan elk van de boeken wijden, wat betekent dat er veel ruimte is om het verhaal uit te breiden. Dit betekent waarschijnlijk dat veel van de gebeurtenissen die plaatsvonden voordat Harry werd geboren, hun eigen aflevering kunnen krijgen.De Marauders-generatie is altijd een onderwerp van fascinatie geweest voor Harry Potter-fans. Een flashback-aflevering waarin wordt beschreven hoe James een beter mens werd en Lily's liefde verdiende, zou de thema's van morele ambiguïteit in Harry Potter ondersteunen en hun verhaal geloofwaardiger maken.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen