search
Deze iconische 'Friends'-scène bezorgt Matt LeBlanc nog steeds nachtmerries

Deze iconische 'Friends'-scène bezorgt Matt LeBlanc nog steeds nachtmerries

'Friends' lijkt een grappige en luchtige serie, maar sommige scènes bezorgen de acteurs nog altijd nachtmerries.

Nina Beerendonk
De 10 seizoenen van Friends zitten vol humor en kijkers over de hele wereld bekijken de afleveringen steeds maar weer opnieuw om even te kunnen lachen. Op de set hadden de hoofdrolspelers ook veel plezier, maar er waren ook scènes die voor hen net wat minder fijn waren om te filmen.

Een van de scènes die iedereen die ooit Friends heeft gezien zich herinnert, is het dessert van Rachel. Hoewel Rachels legendarische trifle met vlees werd bedacht dankzij verwarring achter de schermen van de schrijvers die zich het juiste recept niet konden herinneren, bracht het ook emotionele schade toe aan Matt LeBlanc, zij het om een andere reden.

Gekauwde trifle


Er is een moment waarop Joey (de enige persoon die echt van het verschrikkelijke dessert geniet) het eten van Ross zijn bord pakt en opeet. Wat de meeste kijkers echter niet weten, is dat er vlak daarvoor buiten beeld een moment was waarop David Schwimmer zijn stuk eten uitspuugde... Wat volkomen onopgemerkt bleef door Matt LeBlanc.

"[David] begint alles op te eten en hij kan het niet opkrijgen en hij begint te lachen, dus we stoppen met filmen. Terwijl dat gebeurt, spuugt hij het als het ware terug op zijn bord. Ik zit naast hem en kijk de andere kant op".

Bloopers


"Ik heb het hem niet terug zien spugen op zijn bord. Ik schraap er wat van op mijn bord en zeg: 'nou, laten we weer beginnen.' En wij beginnen weer. En ik eet het en we zijn klaar met de take. Niemand zegt iets tegen mij", herinnerde LeBlanc zich tijdens The Graham Norton Show.Het grappige is dat de acteur niet eens besefte wat hij at, totdat hij dit moment later in de blooperssectie zag. Tegen die tijd was het natuurlijk te laat. We kunnen alleen maar hopen dat de acteur zich niet al te ziek voelde nadat hij de blooper voor het eerst had bekeken en had verwerkt wat er echt was gebeurd. Bekijk Friends op HBO Max.Aanbevolen artikelen