search
Deze mysteries kan de nieuwe 'Harry Potter'-serie van HBO ontrafelen
Series / Nieuws

Deze mysteries kan de nieuwe 'Harry Potter'-serie van HBO ontrafelen

Er zijn een paar vragen die in de 'Harry Potter'-boeken en films nooit beantwoord zijn.

In de Harry Potter-boeken werd een volledig nieuwe wereld opgebouwd. Over het algemeen kregen we als lezer vrijwel alle informatie die we nodig hadden, maar toch zijn er een paar onduidelijkheden overgebleven. De showrunners van de nieuwe HBO-serie krijgen nu de kans om de vragen te beantwoorden die fans al jaren bezig houden.

Onlangs werd bekend dat HBO een serie aan het ontwikkelen is op basis van het Harry Potter-universum. Er zijn nog niet veel details, maar hopelijk gaat de serie zijn best doen om zoveel mogelijk antwoorden te geven op de volgende vragen.

Wat doen tovenaars vóór de leeftijd van 11?


Jonge tovenaars krijgen voor hun 11e verjaardag een brief van Hogwarts. Vanaf dat moment begint hun magische reis. Maar wat doen kinderen vóór die tijd?

De meeste Muggleborns krijgen natuurlijk gewoon onderwijs. Maar hoe zit het met volbloed tovenaarsfamilies? Gingen de Weasley-kinderen naar een reguliere school? Waren er tovenaarsbasisscholen? Of kregen ze thuis les van hun ouders?

Hoe wist Dumbledore (bijna) alles?


Een andere vraag waarop fans het antwoord zouden willen weten, is hoe Dumbledore zo nauwkeurig de geheimen van anderen kon weten en gebeurtenissen kon voorspellen. Hij wist bijvoorbeeld dat Harry naar de kerker moest gaan waar de Steen der Wijzen verborgen lag.



Hij wist dat Draco Malfoy hem ging vermoorden, ook al probeerde Snape dit geheim te houden. Maar hoe is het mogelijk dat hij dit allemaal weet? Hij is natuurlijk de krachtigste tovenaar van zijn tijd, maar dat alleen is geen verklaring.

Hoe krijgen Muggleborns hun magie?


De boeken hebben nooit de vraag beantwoord hoe Muggles of Half Bloods de gave van magie krijgen. Fans hebben geprobeerd voor zichzelf een antwoord te bedenken: hoogstwaarschijnlijk komen ze van Squibs - mensen die geboren zijn in een familie van tovenaars, maar geen magische vermogens hebben.



Zij worden naar de Muggle-wereld gestuurd, vormen dan een gezin met gewone Muggles en geven de magie van hun ouders genetisch door aan hun kinderen. Maar dat is slechts een theorie.

Wat deden andere landen tijdens de oorlog tegen Voldemort?


Veel fans vragen zich ook af waarom geen van de andere tien bestaande scholen voor hekserij en tovenarij over de hele wereld het magische Groot-Brittannië te hulp kwamen. Voldemort vormde een bedreiging voor de hele tovenaarswereld - maar waarom werden Britse tovenaars gedwongen om alleen tegen de Death Eaters te vechten?



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen