search
Niet David Tennant, maar deze acteur had in 'Good Omens' bijna de hoofdrol gespeeld
Series / Nieuws

Niet David Tennant, maar deze acteur had in 'Good Omens' bijna de hoofdrol gespeeld

Het werd al snel duidelijk dat alleen Tennant de juiste man voor de rol was.

Amazon Prime Video heeft inmiddels twee succesvolle seizoenen van Good Omens uitgebracht. Het had echter weinig gescheeld of we hadden David Tennant niet zien schitteren als de demoon Crowley.

Neil Gaiman, een van de schrijvers van Good Omens, reageert op een vraag van fans of het verhaal anders was geweest als de rollen David Tennant en Michael Sheen, die de rol van engel Aziraphale speelt, waren omgekeerd.

Britse klasse


Hij vertelt hierover: "Crowley had waarschijnlijk een wat meer sinister karakter gehad als Michael [Sheen] hem had gespeeld. Ik kan me nog herinneren dat ik lang moest nadenken over wie Aziraphale kon spelen toen Crowley nog door Michael [Sheen] zou worden gespeeld."

Hij vervolgt: "Ik geloof dat Hugh Grant de meest vooraanstaande keus was, maar het was ongeveer tijdens het schrijven van de derde aflevering dat Crowley David Tennant werd en Michael Sheen Aziraphale werd.".

Echte vrienden


Fans en critici kunnen Good Omens vooral zo goed waarderen vanwege de chemie tussen Sheen en Tennant op het scherm. Dat ze zo goed op elkaar ingespeeld zijn, zou kunnen komen doordat beide acteurs in het echte leven ook goede vrienden zijn.



Kijk alle afleveringen van Good Omens op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen