search

Ons nieuws van maandag 11 september 2023

Deze ultieme wraakfilms verdwijnen al snel uit het aanbod van Netflix
Films / Nieuws

Deze ultieme wraakfilms verdwijnen al snel uit het aanbod van Netflix

De films met Liam Neeson verdwijnen al rap uit het aanbod van Netflix. Kijk ze nog snel als je deze films niet wilt missen.

Als we het over wraakfilms en Liam Neeson hebben, dan gaat het natuurlijk over de Taken-serie. Alledrie de films verdwijnen na 13 september al uit het aanbod.

In 2008 zagen we de allereerste film, Taken, naar onze schermen komen. Netflix biedt ons deze, en de twee vervolgen, aan om te streamen. Helaas is dat niet meer voor lang.

In de films


Naast Liam Neeson zien we in de reeks Maggie Grace, Famke Janssen, Jon Gries en Leland Orser terugkomen. Andere namen die we in de verschillende films zien zijn Katie Cassidy, Luke Grimes, D.B. Sweeney, Forrest Whitaker, Dougray Scott en Sam Spruell.

Taken


Bryan is een gepensioneerd CIA-agent en hoort op verjaardag van zijn dochter dat zij met haar vriendin samen naar Parijs toe gaat. Als zij daar is aangekomen en belt met haar vader ziet ze dat haar vriendin ontvoerd wordt. Niet lang daarna hoort Bryan dat zijn dochter ook meegenomen wordt.

Hij reist af naar Parijs om achter de ontvoerders aan te gaan en hij komt oog in oog te staan met een grote organisatie aan gevaarlijke en meedogenloze vrouwenhandelaars.Taken 2


Bryan Mills is samen met zij vrouw Lenore aan het genieten van een vakantie in Instanbul. Wanneer deze verstoord wordt door Oost-Europese criminelen en zij ontvoerd worden, moet Bryan improviseren.

Hij schakelt de hulp in van zijn dochter Kim en met alle vaardigheden die hij bezit, probeert hij iedereen veilig thuis te krijgen en de ontvoerders uit te schakelen.Taken 3


Bryan Mills wordt valselijk beschuldigd van moord, en dat op iemand die hem erg dicht bij het hart ligt.

Een geslepen rechercheur zit hem op de hielen terwijl hij al zijn vaardigheden in moet zetten om de echte moordenaar op te sporen en zo zichzelf vrij te pleiten.Laatste kans


Mocht je nog van deze spectaculaire wraakfilms willen genieten, doe dit dan snel. Tot en met 13 september zijn ze nog beschikbaar om te streamen bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze niet te stoppen actiethriller moet je zeker een keer zien op Disney+
Films / Video/clip/featurette

Deze niet te stoppen actiethriller moet je zeker een keer zien op Disney+

Op Disney+ zijn ook een hoop goede thrillers te vinden in het aanbod. Ben jij gek van snelle thrillers, actie en spanning, kijk dan zeker 'Unstoppable' bij de dienst.

De film van regisseur Tony Scott komt uit het jaar 2010 en heeft een speelduur van 1 uur en 38 minuten. Daarnaast zien we een aantal grote namen in deze film, dit maakt het zeker waard om de film een keer te streamen.

Voor regisseur Scott was dit de laatste film die hij regisseerde voordat hij overleed. Hij is ook bekend van The Taking of Pelham 123, Deja Vu en Man on Fire.

Cast


In deze actiethriller zien we Denzel Washington, Chris Pine, Rosario Dawson, Ethan Suplee, Kevin Dunn, Kevin Corrigan, Lew Temple en Jessy Schram.

Levendig en intens


De film pakt op IMDb een nette 6.8/10 en op Rotten Tomatoes scoort hij gemiddeld 80%. "Washington en Pine brengen hun personages levendig tot leven.", vertelt een van de critici. Een andere criticus zegt, "Je zult nooit een meer grommende, intimiderend en meedogenloos levenloos object zien in een film als deze trein.".

Een van de kijkers op MovieMeter vertelt over de film, "'Unstoppable' is ondanks dat een intense, gejaagde en behoorlijke spannend filmpje die je op het puntje van je stoel dwingt en bij mij zeker op dat vlak een bepaalde snaar weet te raken.". Daar scoort de film ook netjes met een 3.18/5.Synopsis


Na een incident raast een grote, onbemande trein volgeladen met chemicaliën over het spoor van Pennsylvania. De overheid probeert met man en macht de trein te stoppen.

Oudgediende Frank en nieuweling Will schieten te hulp. Ondanks dat de heren allebei anders in het leven staan, slaan ze de handen ineen om een enorme ramp te voorkomen.

Disney+


Deze actiethriller moet je zeker een keer gezien hebben. Bekijk hem een keer op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verslaat deze schurk alle anderen? De engste slechterik uit de seriegeschiedenis
Series / Nieuws

Verslaat deze schurk alle anderen? De engste slechterik uit de seriegeschiedenis

Wie is de engste en meest angstaanjagende schurk ooit bedacht?

Er zijn heel wat angstaanjagende schurken bedacht in de geschiedenis van televisie. Sommige schurken sloegen helaas de plank mis, terwijl anderen kijkers helemaal bang maakten. Welke schurk is nou het meest angstaanjagende?

Er bestaan heel veel verschillende soorten schurken; sommigen zijn kwaadaardige en magische wezens die de wereld willen zien branden, terwijl anderen normale mensen zijn die een tikkeltje naast hun schoenen lopen en keer op keer de verkeerde keuzes maken.

De beste soort schurken


Er zijn veel goede schurken bedacht, zoals Agatha Harkness uit Wandavision of Villanelle uit Killing Eve. Ook Ramsay Bolton uit Game of Thrones en Sylar uit Heroes kunnen niet ontbreken in ons lijstje.De meest angstaanjagende schurk is echter bedacht in de jaren 90 en komt uit de heksenserie Charmed. In vergelijking met de Demon van Angst, Barbas, zijn alle andere schurken helemaal niet zo erg.

Barbas, de Demon van Angst


Barbas was meedogenloos in zijn zoektocht naar macht en aarzelde niet om zijn krachten te gebruiken. Hij kon de diepste angsten van zijn slachtoffers zien en hen deze laten ervaren.

Bekijk hieronder de beste momenten uit de serie en stream Charmed op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Steracteur van 'Friends' vocht achter de schermen voor de rechten van zijn castleden
Series / Nieuws

Steracteur van 'Friends' vocht achter de schermen voor de rechten van zijn castleden

De enige acteur met een beetje macht, stond op voor zijn (on-screen en off-screen) vrienden.

Al vanaf de eerste aflevering 1994 was het duidelijk dat Friends iets speciaals was en dat is het ook zeker geworden. Echter was het niet altijd even eerlijk voor de acteurs en één iemand stond voor hen op.

Tegenwoordig is Jennifer Aniston misschien wel de meest succesvolle actrice uit de cast van Friends, maar dat was in 1994 wel anders.

Opkomen voor de rest


Toen Friends net begon was David Schwimmer het hoofd van Hollywood; iedereen wilde hem in zijn of haar films. Hij had echter niet alleen oog voor zichzelf en besloot iets te doen aan de oneerlijke situatie op set.

De 6 vrienden werden namelijk niet allemaal evenveel betaald. Hoewel Schwimmer het advies had gekregen om loonsverhoging te vragen, deed hij het omgekeerde: hij wilde dezelfde salarissen voor iedereen.

Enorm dankbaar


Schwimmer verscheen ineens in de kleedkamer van Matthew Perry en hij zei dat ze samen moesten werken om hetzelfde salaris te krijgen. Zo gezegd zo gedaan (al was het natuurlijk veel gecompliceerder dan dat) en de rest van de cast is Schwimmer altijd dankbaar geweest hiervoor.

Bekijk hieronder de grappigste momenten uit de serie en stream Friends op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Charmed' ster Alyssa Milano komt weer samen met haar ex in de romantische stad Parijs
Series / Nieuws

'Charmed' ster Alyssa Milano komt weer samen met haar ex in de romantische stad Parijs

De meest chaotische relatie is weer bij elkaar gekomen in Parijs.

Bijna 10 jaar geleden eindigde de serie waar deze twee sterren bij elkaar kwamen: Charmed. De serie zat vol met actie en drama, maar ook liefde. En dit koppel heeft samen het meeste meegemaakt.

Alyssa Milano speelde de jongste zus Phoebe Halliwell. Ze ontdekt dat haar familie afstamt van heksen en dat zij samen met haar zussen, Prue (Shannen Doherty) en Piper (Holly Marie Combs), de Charmed Ones vormt; de drie sterkste goede heksen.

Van zussenliefde naar brandende passie


Zussenliefde staat centraal in de serie, maar dat betekent niet dat er geen spannende relaties waren. Phoebe heeft namelijk heel lang een onstuimige relatie gehad met de halfdemon Cole Turner (Julian McMahon).

Hun relatie had haar hoogte en dieptepunten en op een gegeven moment voelden ze personages meer haat dan liefde voor elkaar. Gelukkig is dat niet het geval bij de acteurs.

Een kleine reunie


De twee sterren zijn op dit moment allebei in Parijs voor de “For the Love of Fandoms 2”-conventie. Milano heeft een foto op haar Instagram-account geplaatst met het onderschrift: “Slechts een paar vrienden in Parijs”.

Bekijk hieronder de foto en stream Charmed op Prime Video.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 langverwachte series komen deze week eindelijk uit op NPO Plus
Series / Featured

Deze 3 langverwachte series komen deze week eindelijk uit op NPO Plus

Nieuwe seizoenen van 'Grace', 'Oogappels' en 'Flikken Rotterdam' komen langs.

Keiharde crimeseries uit binnen- en buitenland verschijnen deze week bij NPO Plus, samen met een nieuw seizoen van de razend populaire dramaserie Oogappels. Hieronder vind je een overzicht van het nieuwe aanbod.

Oogappels seizoen 5 | BNNVARA | Vanaf 12 september wekelijks op NPO1, bingen op NPO PlusOver puberstress en ouderleed: Vier volkomen verschillende gezinnen worstelen met de opvoeding van hun kinderen.

De eerste vier seizoenen van Oogappels zijn nu te bekijken bij NPO Plus.Grace seizoen 2 | KRO-NCRV | Vanaf 30 september wekelijks op NPO2, vanaf 14 september bingen op NPO PlusHoofdinspecteur Roy Grace doet in de kuststad Brighton zijn uiterste best om met behulp van zijn team uiteenlopende moordzaken op te lossen. Het kost nog wel eens moeite om werk en privé gescheiden te houden, wat voor zijn directe omgeving de nodige risico's oplevert.

Het eerste seizoen van de Britse politieserie is al te bekijken bij NPO Plus.Flikken Rotterdam seizoen 7 | AVROTROS | Vanaf 15 september wekelijks op NPO1, vooruitkijken op NPO PlusEen andere stad en een ander team maar dezelfde mix van spannende actie en persoonlijke interactie tussen de hoofdkarakters vormen ook voor Flikken Rotterdam de basis. Met de havenstad als decor gaan zij gezamenlijk de strijd aan tegen de criminaliteit.

Eerdere seizoenen kijk je nu bij NPO Plus.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 14 nieuwe afleveringen waaronder het indrukwekkende 'Band of Brothers'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 14 nieuwe afleveringen waaronder het indrukwekkende 'Band of Brothers'

Ook deze week komt Netflix weer met een hoop indrukwekkende topseries.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Het Gouden Uur (seizoen 1)Verschijnt op: 14 september
Genre: Misdaad / Drama / Thriller
Kijk op: Netflix

Synopsis: Na een terroristische aanslag in Amsterdam gaat een rechercheur van Afghaanse komaf in een race tegen de klok op zoek naar de daders, die mogelijk oude vrienden van hem zijn.
Band of Brothers (seizoen 1)Verschijnt op: 15 september
Genre: Misdaad / Geschiedenis / Oorlog
Kijk op: Netflix

Synopsis: Een compagnie soldaten uit de VS wordt gelijk uit het trainingskamp in de harde realiteit van de Tweede Wereldoorlog ondergedompeld tijdens een levensgevaarlijke reis door Europa.
The Pacific (seizoen 1)Verschijnt op: 15 september
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op: Netflix

Synopsis: Drie jonge Amerikaanse mariniers maken tijdens de Tweede Wereldoorlog kennis met de verschrikkingen van de oorlog en vechten zich een weg door het bloed, de modder en de regen van de Pacific.

Overige series nieuw op NetflixHieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

12 september: Glow Up: Britain's Next Make-Up Star (seizoen 5) - Spelshow / Reality-TV - In deze wedstrijd gaan aankomende make-upartiesten kleurrijke uitdagingen aan om een carrière in de schoonheidsindustrie te winnen.

13 & 14 september: Destined with You (seizoen 1 - aflevering 7-8) - Drama / Romantiek - Een advocaat die onder een eeuwenoude vloek leeft, krijgt te maken met een ambtenaar die de sleutel tot zijn vrijheid in handen heeft. Dit leidt tot een onverwachte romance.

13 september: My Happy Marriage (seizoen 1 - aflevering 11) - Animatie / Drama / Fantasie - Miyo's neerbuigende familie ziet haar niet staan, maar samen met haar machtige aanstaande man komen haar ware zelf en verborgen krachten langzaam naar boven.

13 september: Tapie (seizoen 1) - Biografie / Drama / Geschiedenis - Een supergedreven man uit de arbeidersklasse wordt een van de meest controversiële openbare figuren van Frankrijk in deze gedramatiseerde biopic over Bernard Tapie.

13 september: Wrestlers (seizoen 1) - Documentaire / Sport - In deze docuserie proberen de nieuwe eigenaren van een fameuze professionele worstelorganisatie en een groep opkomende sterren het verschil te maken buiten de ring.

14 september: Las viudas de los jueves (seizoen 1) - Drama / Thriller - Teresa treft haar man en diens twee beste vrienden dood aan in hun exclusieve woongemeenschap. Met de waarheid komen ook duistere geheimen aan het licht.

15 september: Inside The World's Toughest Prisons (seizoen 7) - Documentaire - Onderzoeksjournalisten laten zich vrijwillig opsluiten in de gewelddadigste gevangenissen ter wereld, waar intimidatie en wreedheid heersen.

15 september: Miseducation (seizoen 1) - Komedie / Drama / Romantiek - Na een publieke vernedering schrijft een wannabe influencer zich in bij de universiteit in een kleine stad. Daar wil ze haar sociale status terugwinnen.

15 september: Surviving Summer (seizoen 2) - Drama / Familie - Een rebelse tiener uit New York wordt van school gestuurd en verbannen naar Australië. Daar zorgt ze voor opschudding in de vriendenkring van een jonge surfer.

15 september: The Club (seizoen 2) - Drama - In het kosmopolitische Istanbul van de jaren 50 werkt een moeder met een verleden in een nachtclub om haar opstandige dochter te helpen die ze niet kon opvoeden.

16 & 17 september: Behind Your Touch (seizoen 1 - aflevering 11-12) - Komedie / Misdaad / Drama - Een paranormaal begaafde dierenarts en een rechercheur slaan de handen ineen, maar hun vaardigheden worden op de proef gesteld tijdens een mysterie met een seriemoordenaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niet David Tennant, maar deze acteur had in 'Good Omens' bijna de hoofdrol gespeeld
Series / Nieuws

Niet David Tennant, maar deze acteur had in 'Good Omens' bijna de hoofdrol gespeeld

Het werd al snel duidelijk dat alleen Tennant de juiste man voor de rol was.

Amazon Prime Video heeft inmiddels twee succesvolle seizoenen van Good Omens uitgebracht. Het had echter weinig gescheeld of we hadden David Tennant niet zien schitteren als de demoon Crowley.

Neil Gaiman, een van de schrijvers van Good Omens, reageert op een vraag van fans of het verhaal anders was geweest als de rollen David Tennant en Michael Sheen, die de rol van engel Aziraphale speelt, waren omgekeerd.

Britse klasse


Hij vertelt hierover: "Crowley had waarschijnlijk een wat meer sinister karakter gehad als Michael [Sheen] hem had gespeeld. Ik kan me nog herinneren dat ik lang moest nadenken over wie Aziraphale kon spelen toen Crowley nog door Michael [Sheen] zou worden gespeeld."

Hij vervolgt: "Ik geloof dat Hugh Grant de meest vooraanstaande keus was, maar het was ongeveer tijdens het schrijven van de derde aflevering dat Crowley David Tennant werd en Michael Sheen Aziraphale werd.".

Echte vrienden


Fans en critici kunnen Good Omens vooral zo goed waarderen vanwege de chemie tussen Sheen en Tennant op het scherm. Dat ze zo goed op elkaar ingespeeld zijn, zou kunnen komen doordat beide acteurs in het echte leven ook goede vrienden zijn.Kijk alle afleveringen van Good Omens op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze iconische 'Friends'-scène bezorgt Matt LeBlanc nog steeds nachtmerries
Series / Nieuws

Deze iconische 'Friends'-scène bezorgt Matt LeBlanc nog steeds nachtmerries

'Friends' lijkt een grappige en luchtige serie, maar sommige scènes bezorgen de acteurs nog altijd nachtmerries.

De 10 seizoenen van Friends zitten vol humor en kijkers over de hele wereld bekijken de afleveringen steeds maar weer opnieuw om even te kunnen lachen. Op de set hadden de hoofdrolspelers ook veel plezier, maar er waren ook scènes die voor hen net wat minder fijn waren om te filmen.

Een van de scènes die iedereen die ooit Friends heeft gezien zich herinnert, is het dessert van Rachel. Hoewel Rachels legendarische trifle met vlees werd bedacht dankzij verwarring achter de schermen van de schrijvers die zich het juiste recept niet konden herinneren, bracht het ook emotionele schade toe aan Matt LeBlanc, zij het om een andere reden.

Gekauwde trifle


Er is een moment waarop Joey (de enige persoon die echt van het verschrikkelijke dessert geniet) het eten van Ross zijn bord pakt en opeet. Wat de meeste kijkers echter niet weten, is dat er vlak daarvoor buiten beeld een moment was waarop David Schwimmer zijn stuk eten uitspuugde... Wat volkomen onopgemerkt bleef door Matt LeBlanc.

"[David] begint alles op te eten en hij kan het niet opkrijgen en hij begint te lachen, dus we stoppen met filmen. Terwijl dat gebeurt, spuugt hij het als het ware terug op zijn bord. Ik zit naast hem en kijk de andere kant op".

Bloopers


"Ik heb het hem niet terug zien spugen op zijn bord. Ik schraap er wat van op mijn bord en zeg: 'nou, laten we weer beginnen.' En wij beginnen weer. En ik eet het en we zijn klaar met de take. Niemand zegt iets tegen mij", herinnerde LeBlanc zich tijdens The Graham Norton Show.Het grappige is dat de acteur niet eens besefte wat hij at, totdat hij dit moment later in de blooperssectie zag. Tegen die tijd was het natuurlijk te laat. We kunnen alleen maar hopen dat de acteur zich niet al te ziek voelde nadat hij de blooper voor het eerst had bekeken en had verwerkt wat er echt was gebeurd. Bekijk Friends op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.