search
Steracteur van 'Friends' vocht achter de schermen voor de rechten van zijn castleden
Series / Nieuws

Steracteur van 'Friends' vocht achter de schermen voor de rechten van zijn castleden

De enige acteur met een beetje macht, stond op voor zijn (on-screen en off-screen) vrienden.

Al vanaf de eerste aflevering 1994 was het duidelijk dat Friends iets speciaals was en dat is het ook zeker geworden. Echter was het niet altijd even eerlijk voor de acteurs en één iemand stond voor hen op.

Tegenwoordig is Jennifer Aniston misschien wel de meest succesvolle actrice uit de cast van Friends, maar dat was in 1994 wel anders.

Opkomen voor de rest


Toen Friends net begon was David Schwimmer het hoofd van Hollywood; iedereen wilde hem in zijn of haar films. Hij had echter niet alleen oog voor zichzelf en besloot iets te doen aan de oneerlijke situatie op set.

De 6 vrienden werden namelijk niet allemaal evenveel betaald. Hoewel Schwimmer het advies had gekregen om loonsverhoging te vragen, deed hij het omgekeerde: hij wilde dezelfde salarissen voor iedereen.

Enorm dankbaar


Schwimmer verscheen ineens in de kleedkamer van Matthew Perry en hij zei dat ze samen moesten werken om hetzelfde salaris te krijgen. Zo gezegd zo gedaan (al was het natuurlijk veel gecompliceerder dan dat) en de rest van de cast is Schwimmer altijd dankbaar geweest hiervoor.

Bekijk hieronder de grappigste momenten uit de serie en stream Friends op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen