search
'The Walking Dead: Daryl Dixon': nieuwe zombiesoort rukt op en is gruwelijker en dodelijker

'The Walking Dead: Daryl Dixon': nieuwe zombiesoort rukt op en is gruwelijker en dodelijker

Deze categorie zombies is een stuk gevaarlijker en dit wordt direct duidelijk.

Valeria Milić
De The Walking Dead-franchise heeft langzaam maar zeker nieuwe soorten zombies geïntroduceerd. Waar de levende doden in eerste instantie weinig meer waren dan hongerige gedrochten, zagen we in de spin-off The Walking Dead: World Beyond al types die meer konden.

Daryl (Norman Reedus) ontmoet een nieuw type zombie en het wordt direct al duidelijk dat de wereld er niet beter op is geworden. Zuster Isabelle (Clémence Poésy) legt uit dat dit de zogeheten 'burners' betreft.

Experiment of blootstelling


Daryl loopt direct aan het begin een burner tegen het lijf. De aanraking van deze zombie veroorzaakt letterlijk een brandwond op zijn onderarm. Het is zeer waarschijnlijk dat het bloed van het monster ook een dergelijk effect heeft. De dampen slaan er namelijk van af wanneer de zombie getroffen wordt.

Deze zombies hebben duidelijk een bepaald zuur in hun huid en bloed wat ze nog gevaarlijker maakt dan hun soortgenoten. De oorsprong wordt niet duidelijk gemaakt, maar de suggestie is dat de burners het resultaat zijn van een experiment dan wel het gevolg van blootstelling aan chemicaliën.

The Walking Dead: Daryl Dixon is te zien op het Amerikaanse AMC. Op het moment van schrijven is nog niet bekend of en zo ja wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.
Aanbevolen artikelen