search
Fantasy-serie 'The Winter King': koning Arthur zoals je hem nog nooit eerder zag
Series / Nieuws

Fantasy-serie 'The Winter King': koning Arthur zoals je hem nog nooit eerder zag

De oorsprong van koning Arthurs zwaard wordt onthuld in 'The Winter King'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De trilogie van Bernard Cornwell is een unieke mix van historische personages en legendarische figuren. De verfilming The Winter King houdt zich hier duidelijk trouw aan.

De oorsprong van Excalibur, koning Arthurs magische zwaard, wordt in de serie op een compleet onverwachte manier getoond. De maker was niemand minder dan Arthurs moeder, en de jonge koning vindt het op haar graf.

Formidabel wapen


In de wereld van The Winter King bestaat de legende van Excalibur als een verhaal op zich. Arthur (Iain De Caestecker) noemt de legende wanneer hij met zijn zus Morgan (Valene Kane) het graf van hun moeder bezoekt, die een smid was. Terwijl Arthur herinneringen ophaalt aan de verhalen die hij als kind hoorde gaat hij door een stapel oude zwaarden heen die bij het graf liggen.

Zijn oog valt vervolgens op een zwaard met een bijzondere greep en hij besluit het mee naar huis te nemen. Het blijkt een formidabel wapen te zijn, aangezien het het zwaard van een tegenstander in tweeën splijt.

Mengeling


Arthurs zwaard is met andere woorden wel een soort Excalibur, maar niet het magische zwaard uit de legende. Het was een van de zwaarden die zijn moeder had gesmeed en die bij haar graf lagen. De serie heeft weliswaar magische elementen maar bepaalde onderdelen krijgen duidelijk een realistische invulling. Dit zorgt voor een unieke mengeling van magie en werkelijkheid in deze verfilming van de Arthur-legende.

The Winter King is in de VS op het Amerikaanse MGM+ te zien. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend of en wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen