search
'The X-Files' markeert 30 jaar bovennatuurlijke televisie-ervaringen
Series / Nieuws

'The X-Files' markeert 30 jaar bovennatuurlijke televisie-ervaringen

Jarenlang was het een van de meest bekeken series op de televisie.

Het is alweer 30 jaar geleden dat een nieuwe serie verscheen waarin twee jonge en ambitieuze FBI-agenten bij elkaar komen om in een bijzonder departement van de FBI te gaan werken. The X-Files was geboren.

De serie debuteerde in 1993 en heeft maar liefst elf seizoenen gelopen. Naast talloze prijzen en internationale lof, volgden in 1998 en 2008 de speelfilms The X-Files en The X-Files: I Want to Believe.

Gouden koppel


In The X-Files proberen de twee FBI-agenten Fox Mulder (David Duchovny) en Dana Scully (Gillian Anderson) een aantal onopgeloste en onverklaarbare FBI-zaken op te lossen, ondanks hun compleet verschillende persoonlijkheden.

Mulder gelooft namelijk in het bestaan van buitenaardse wezens. Deze overtuiging kwam nadat zijn vierjarige zusje volgens hem werd ontvoerd door buitenaardse wezens. Scully is een stuk pragmatischer en staat met beide benen op de grond.

De liefde blijft


Dat de serie onverminderd populair blijft, blijkt wel uit de online activiteit naar aanleiding van het 30-jarig jubileum. Talloze mensen posten op social media hun favoriete afleveringen en best bewaarde herinneringen.



Kijk alle afleveringen van The X-Files op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen