search
'Harry Potter'-ster treedt toe tot de cast van 'Doctor Who': Wie speelt ze?
Series / Nieuws

'Harry Potter'-ster treedt toe tot de cast van 'Doctor Who': Wie speelt ze?

De actrice staat zowel voor als achter de schermen bekend als extravagant persoon.

De langlopende scifi-serie Doctor Who maakt zich op voor een jubileumjaar. Aan het eind van dit jaar zal de serie het 60-jarig jubileum vieren en nu blijkt dat actrice Miriam Margolyes daar ook deel van uitmaakt.

In het Verenigd Koninkrijk is Margolyes een bekend gezicht en veteraan in het acteerwerk. Meeste mensen zullen haar vast nog kennen als Professor Sprout, de lerares Kruidenkunde in Harry Potter and the Chamber of Secrets.

Opgelucht en verheugd


Margolyes is een van de meest recente namen die zijn toegevoegd aan de cast. Ze zal in Doctor Who de stem inspreken van Meep, het iconische wezentje uit de stripreeks van Doctor Who and the Star Beast.

De actrice is erg blij om deel uit te maken van de serie. Ze reageert: "Ik ben opgelucht en verheugd dat ik heb mogen werken aan Doctor Who voordat ik doodga. Met scifi weet je het nooit. Bedankt dat je deze oude vrouw weer blij hebt gemaakt."

Er komt nog meer aan


In drie speciale afleveringen zal Margolyes de rol vervullen van Meep, als acteur David Tennant weer de rol van The Doctor op zich neemt. Nadat het jubileum voorbij is neemt de Sex Education-ster Ncuti Gatwa de rol van Tennant over als 15e Doctor.



Voorheen was Doctor Who te zien op Amazon's Prime Video. De serie is recentelijk overgenomen door Disney, dus binnenkort zullen de afleveringen op Disney+ te streamen zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen