search
Het mysterie van de gecancelde series: HBO Max blijkt de grootste

Het mysterie van de gecancelde series: HBO Max blijkt de grootste

Uit een mooi onderzoek blijkt welke streamer het meeste series cancelt.

Bas de Kramer
Wat worden er tegenwoordig toch veel series gecanceld. Variety Intelligence Platform en Luminate voerden onlangs een data-analyse uit om het annuleringsgedrag van toonaangevende Amerikaanse streamers en lineaire zenders in de afgelopen drie jaar te onderzoeken. Hun rapport, 'The Show Must Go Off', onthult interessante inzichten.

De meeste series worden gecanceld door Warner Bros. Discovery's Max (bij ons HBO Max). Het annuleringspercentage is daar maar liefst 26,9%. Dit hoge percentage kan deels worden toegeschreven aan de contentzuivering die plaatsvond na de fusie van Warner Bros. en Discovery in 2022.

Netflix


Hoewel Netflix vaak wordt beschouwd als een streamer die alles annuleert,komt het pas terug op de vijfde plaats met een annuleringspercentage van 10,2%.

Apple TV+ cancelt het minst, met een opvallend laag percentage van slechts 4,9%. Het is interessant op te merken dat ondanks de perceptie dat streamers snel series annuleren, de gegevens aantonen dat hun annuleringsgedrag niet veel verschilt ten opzichte die van lineaire televisie. Het gemiddelde annuleringspercentage van streamers is 12,2% en 10,8% voor lineaire tv.

Zie hier de resultaten.

Aanbevolen artikelen